home EVENIMENT Cucoş de la Jandarmerie se comportă ca o găină şi jură pe steag că n-a făcut

Cucoş de la Jandarmerie se comportă ca o găină şi jură pe steag că n-a făcut

Share

Într-o declaraţie de presă unidirecţională penibilă, Sebastian Cucoş, şeful Jandarmeriei Române, s-a comportat ca o găină şi a jurat pe steagul României că nu a făcut lucrurile de care este acuzat. Sinteza declaraţiei sale a făcut-o website-ul Ştirile ProTV. Intertitlurile aparţin redacţiei Starea Presei.

Amnesty International cere anchetă pentru utilizarea excesivă a forţei în Piaţa Victoriei

Sebastian Cucoş: Îmi iubesc ţara şi drapelul ăsta

Am 22 de carieră militară într-o instituţie în care am evoluat treaptă cu treaptă. N-am făcut decât să-mi iubesc ţara și drapelul ăsta pe care eu am jurat și-mi păstrez jurământul. Să cred în Dumnezeu și în camarazii mei. Toate aceste misiuni au fost alături de oamenii mei și sunt mândru de ei.

Am văzut polarizări diferite în spectrul media şi nu doar vis-a-vis de ultimele evenimente. Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alţii. Haideţi să ne aşezăm un pic. Cei care au greșit vor plăti, indiferent de unde sunt. Sunt instituții care trebuie să facă lucrul ăsta. Să le lăsăm, să facem treabă.

Cucoş: Suntem aceiaşi care scot oamenii din zăpadă

Jandarmii ăștia care au umplut tot netul acum, sunt aceeași pe care i-ați văzut la inundații, care i-au scos pe oameni din zăpadă și care ani la rând nu și-au dorit decât să avem un cadru normal de desfășurare a activităților. Nimic mai mult.

Polarizari diferite în ceea ce mă privește: ca-mi dau demisia, că voi fi destituit, judecat, bătut cu pietre. Țin să vă spun că mă aflu în următoarea situație. Am absolvit un examen legal, după absolvirea acestui examen pentru poziția de comandant al Jandarmeriei Române este necesar avizul CSAT-ului, e o procedură, durează. Nu fac decât să aștept ca acest parcurs procedural să se încheie.

Cucoş: Haideţi să ne aşezăm la calm

Dragi români, suntem în anul centenar, suntem în anul unirii, haideți să ne așezăm la calm, la moderație, la înțelegere.

În ceeea ce privește colegii mei, vă asigur că și-au facut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă își merită respectul nostru și al dumneavoastră. Încă o dată subliniez, dacă există cineva care se face vinovat de ceva, indiferent dacă este un om în uniformă sau civil, va fi investigat. Avem instituții, avem o justiție care își face treaba și sper să și-o facă cu prisosință.

Share