CTP îi numeşte pe Şoşoacă şi Bittman “Senatoarea Cascada Urlătoare” şi “Comicul Cârciumar”

Share

CTP continuă să analizeze cu fuleu ultimele apariţii meteorice din peisajul public, dând porecle, aşa cum, juridic vorbind, este destul de riscant să o faci.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu le-a găsit noi porecle senatoarei Diana Şoşoacă și cântărețului Dan Bittman, într-o declarație acidă la adresa actorului Dragoș Bucur.

CTP i-a poreclit pe cei doi „Senatoarea Cascada Urlătoare” și „Comicul cârciumar”. CTP s-a enervat, după ce Bucur a scris pe Facebook că nu vrea să poarte mască și să se vaccineze, stârnind ample reacții, pe rețelele de socializare.

Jurnalistul este de părăre că actorul a avut o atitudine „teatrală și a vrut să provoace”. În ceea ce privește lupta acestuia cu „dictatura medicală”, CTP spune că Dragoș Bucur se eroizează și i-a explicat actorului care este sensul cuvântului linșaj.

„Vorbiți de ură, de valul de ură pe care l-a trezit postarea domnului Bucur. Dar cum a formulat domnul Bucur intervenția domniei sale? (În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați…) Aha! Dânsul provoacă! De ce trebuia să înceapă cu această propoziție?

Vă dau eu un motiv să mă înjurați pe mine, înjurați-mă! Este în mod evident o atitudine teatrală, cinematografică a domnului Bucur, din pricina acestei propoziții. N-a spus ‘eu nu mă vacinez, nu port mască, pentru că… ‘. Putea să vină cu niște argumente raționale în favoarea acestei decizii”, a spus CTP.

CTP a mai precizat că „de pildă, am spus și eu aici, cu mult înainte de Iohannis, de Cîţu, de cei care s-au vaccinat public, că mă ofer să mă vaccinez public pentru a crește încrederea în vaccin, pentru a arăta că nu se întâmplă nimic rău. Deci am făcut și eu un gest public legat de vaccin, ca și domnul Bucur.

Avem același drept, numai că eu am argumentat. Am spus de ce fac asta, am adus argumente științifice, fapte, date. Domnul Bucur nu aduce nici un argument de această natură, începe în stilul ăsta, bineînțeles că cei care se ocupă cu asta pe Internet au răspuns cu generozitate.

Au același drept, acești inși, ca și domnul Bucur, să se exprime. Putea să stea acasă, să-și vadă de viață, să nu poarte mască și să nu se vaccineze, dar să nu comunice lucrul acesta. A considerat că trebuie să-l comunice și în acest mod provocator”.

Conform lui Cristian Tudor Popescu, „acești inși au dreptul de exprimare, pe care îl apără domnul Bucur. Mai jos ce spune? ‘Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere.

Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.’ Hai să-nnebunesc! Pe bune! Se apropie dictatura lui Cîţu-Mîţu, a lui Iohannis… a lui Iohannis mai puțin, că n-are timp să instituie dictatura, că se duce la schi, și a lui Şică Orban. Ăștia o să instituie dictatura.

Despre asta vorbește domnul Bucur, care este un erou. El nu face asta pentru că nu este convins de argumentele legate de eficienţa vaccinului, nu! Ci pentru că vrea să fie un erou al luptei împotriva dictaturii pe care o introduc USR-iștii și PNL-iștii, care sunt mai ocupați în clipa de față să-și spargă capetele unii altora.

Și domnul Bucur vorbește despre asta, eroizându-se, având vreo 40 și ceva de ani, n-a prins Ceaușismul, se alătură altor inși, ceva mai în vârstă decât el, care, tot așa, luptă cu masca.

Lupta cu guvernul cu Iohannis, cu dictatura medicală, ei fiind înainte de 89 de meserie turnători la Securitate, cu nume de cod, și acum sunt luptători cu dictatura. Și domnul Dragoș Bucur, din păcate, se alătură prin această postură – pentru mine ridicolă. Noi, ăștia care purtăm masca și respectăm regulile, suntem niște fricoși, lași. Cine-ți bagă, dom’le, pumnul în gură? Vaccinul nu e obligatoriu, dimpotrivă, lumea face coadă. Cu care dictatură luptă domnul actor Bucur?”.

Share