home CORUPTIE, POLITICA CTP: Scopul întregii harababuri este discreditarea totală a Justiţiei şi SRI

CTP: Scopul întregii harababuri este discreditarea totală a Justiţiei şi SRI

Share

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a vorbit despre “situaţia de stare de asediu în care se află acum România”, precum şi instituţiile care încă sunt sub controlul partidului lui Liviu Dragnea.

“Acum e limpede că scopul e discreditarea totală a justiţiei şi SRI, începând cu conducerile”, a subliniat jurnalistul.

CTP: Consecinţa cea mai importantă, în planul discursului propagandistic al PSD

„Am văzut analizate consecinţele în plan juridic legat de dosare aflate în derulare, unele în care s-au dat sentinte definitive, că unii judecători ar putea judeca într-un fel, alţii în alt fel.

Sunt consecinţe importante, mai ales când vine vorba de dosare ale unor politicieni de rang înalt, la putere. Consecinţa cea mai importantă e in planul imaginii şi al discursului propagandistic al partidului lui Dragnea.

Această hotărâre a CCR lasă deschisă, practic aduce un grad mai mare de realitate aşa zisului stat paralel. Imediat, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a sărit cu un soi de delir propagandistic în legătură cu existenţa statului paralel format din SRI şi justiţie, şi organele de conducere ale justiţiei şi care ar fi condamnat pe nedrept o grămadă de politicieni şi lume bună, oameni importanţi, oameni nevinovaţi.

CTP: Stare de asediu

Înaintea lui, Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a făcut vorbire cu glas mare despre o OUG despre care vorbeşte şi Dragnea şi despre o lege în Parlament, care să permită eliberări, stopări, achitări de procese pe bandă rulantă pe calea deschisă de această hotărâre a CCR, o altă formă de amnistie şi graţiere.

Care e scopul? Dincolo de aceste aspecte punctuale legate de dosare, scopul trebuie privit în contextul stării de asediu în care se află România acum şi, instituţiile care nu sunt încă sub controlul partidului lui Dragnea.

Acum e limpede că scopul e discreditarea totală a justiţiei şi SRI, începând cu conducerile.

CTP: Sunt vizaţi Augustin Lazăr şi Eduard Hellvig

Sunt vizaţi actualul procuror general a cărui destituire e în curs, preşedinta ICCJ şi Eduard Helvig, şeful SRI actual, pentru că protocolul din 2016 găsit parţial neconstituţional e semnat de Helvig. În urma discreditării acestor instituţii, starea de spirit la nivelul populaţiei care se doreste a fi indusă e: dacă omori pe cineva şi te ai bine cu partidul lui Dragnea, scapi, poate ţi se mai dă şi o primă, nu mai contează justiţia.

Apoi, această hotărâre a CCR vine după ce Vâlcov a adus de pe pragul casei sale protocolul din 2016 şi după ce Iordache a făcut întâmpinarea către CCR legat de conflictul Parlament – Parchet, în opinia publică apare ideea că partidul e cel care decide peste justiţie pentru oricine.

CTP: Klaus Iohannis poate doar să tergiverseze

Iohannis nu se poate opune acestui atac continuu, doar să tergiverseze în unele cazuri.

Dacă oamenii vor ieşi în stradă, legat de manevre murdare care vor continua şi care nu vor fi oprite de preluarea preşedinţiei UE de către România, de ce a spus Guy Verhofstadt (liderul grupului ALDE din Parlamentul European – n.r.) în Parlamentul European legat de activarea art 7, de nimic, nici de Departamentul de Stat american care s-a pronunţat contra amnistiei, a graţierii, a taxei pe lăcomie.

Această bandă nu va ţine seama de nimic. Dacă oamenii vor ieşi în stradă, vor fi întâmpinaţi cu o brutalitate mult mai mare de catre jandarmii lirici, iubitori de Eminescu. Dăncilă a şi făcut pregătirea, spunând: dacă în Franţa se poate, la noi de ce să nu se poată.

Când va obţine controlul SRI, partidul lui Dragnea va putea cu ajutorul SRI transformat cu adevărat în securitate va putea să îi urmărească şi reţină din vreme pe cei care sunt împotriva partidului lui Dragnea, astfel că nu se va mai ajunge nici la ieşirea în stradă, persoane care vor încerca aşa ceva vor fi reţinute.

Aşa arată situaţia de stare de asediu în care se află acum România”, a comentat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi
Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI), Ovidiu Marincea, a anunțat, într-o postare
Mesaj stupefiant la Antena 3, pe fondul dezbaterilor despre cazul Caracal. Postul lui Dan Voiculescu
Dragnea a inventat un bătrân despre care a afirmat că ar fi bătut de protestatari.
Mașina de serviciu a lui Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași,
Să analizăm cu mai multă atenţie mitologia pe care se bazează PSD-ALDE şi pe care
Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a precizat duminică, într-un răspuns primit de la Ministerul Justiţiei,
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat sâmbătă, la Neptun, că în ședința Comitetului Executiv ”i
De când a fost descoperit cu protocolul secret la vedere, Liviu Dragnea o bâlbâie. Stă
Mitică Iliescu, fostul şef al SPP pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, s-a trezit vorbind după
Liderul PSD Liviu Dragnea a fost prins în sfârşit cu şoriciul în mână, fracta cu
Share