home SPORT Cronica unui meci în care Rapid a făcut tot ce a putut

Cronica unui meci în care Rapid a făcut tot ce a putut

Share

Un Rapid vlăguit de subţierea dată prin procedura de insolvenţă şi o Stea cu puşti semidăruiţi cu har, rezerve de titulari merituoşi, rămaşi titulari după vinderea titularilor titulari şi titulari folosiţi cu acribie, să nu care cumva să-şi stromsgodseteze picioarele din greşeală, au oferit un spectacol straniu.

motto: E plin cimitirul de oameni caBoală veche! Hai Rapid!re nu mai sunt şi pe a căror cruce, într-un fel sau în altul, scrie următorul epitaf: “Acest om a făcut tot ce a putut!”.

Claudiu Keşerü a dat de două ori coţofana-n aţe, o dată reparând ce a blăblănit Vâlceanu şi a două oară din 11 m. În rest, a legat jocul cu trio. Am vrut să spun cu brio.

Aşa de bine a legat jocul, împreună cu Prepeliţă (băiatul fostului jucător de acum 30 de ani, de la Viitorul Scorniceşti şi FC Olt), că i-a dat posibilitatea lui Selagea să-şi atingă plafonul de incompmediocritate şi să înscrie un gol frumos.

În rest… cei de la Rapid au alergat pe teren în disperare, dându-şi preaplinul voinţei şi arătându-şi preagolul putirinţei, în timp ce Steaua a contracarat prin ştiinţă de joc, plasament, pooziţionare superioare şi a izbândit, într-o competiţie formată încă din meciuri desfăşurate într-o atmosferă de amical.

Dar peste o săptămână va fi mai greu pentru Rapid. Iar peste două, trei, patru şi mai greu. Pentru că nu poţi rezista în prima ligă de fotbal cu 11 titulari şi opt puşti necrocodiliţi la timp – fie ea primă ligă şi românească, adică slăbuţă, în care o echipă din Giurgiu şi una de prin Ploieşti au ajuns să fie printre cele mai puternice.

Messere Massone, dacă existaţi cu adevărat şi Zé Maria ăsta (întrebarea este dacă Rapid are faţă de Catanzaro totuşi) din stratosferele fotbalului nu a fost doar o fantomă, teleportată-n tribune cu tehnologia celor de la CNN, manifestaţi-vă, investiţi în această echipă. E frumoasă şi veţi fi primit cum nu vă imaginaţi că e posibil.

Iar dacă sunteţi vreun nou Copos, care încercaţi să ne folosiţi pe post de mulgătoare escroacă de bani, apoi să ne lăsaţi cu oasele cocsale-n baltă – aşa cum reiese din ceea ce se spune că aţi făptuit la Livingston, mai bine lăsaţi-ne să ne chinuim în continuare pe banii şi sărăcia noastră, acum, după ce bula speculativă, mincinoasă, criptocomunistă în care am trăit atâţia ani s-a dezumflat.

Spun asta pentru că văd că sunteţi specializat în prăduit cluburi de fotbal aflate la strâmtoare. Mai bine nu încercaţi. Procurorii români sunt mai răi decât cei scoţieni. Nu vă gândiţi că noi suntem un fel de Hearts of Midlothian, nu suntem, suntem un club mult mai mare.

Măcar acum ştim cum stăm, ce şi cine suntem şi putem să creştem frumos şi sănătos… Să nu stricăm asta.

Share