Criza financiară globală se apropie, volens-nolens, din nou

Share

Criza financiară globală se apropie din nou, vrem – nu vrem, ca o consecinţă a războiului comercial dintre SUA, China și UE, a declarat pentru Bloomberg investitorul Mark Mobius.

Liviu Dragnea a spus Reuters că vrea ca Pilonul II să fie facultativ

Mobius este fostul șef al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatea. Mobius, care și-a construit o reputație solidă grație activității investiționale în piețele emergente, prognozează o scădere accentuată a indicilor bursieri în aceste piețe și o criză financiară globală.

Criza financiară care se apropie e din cauza scumpirii banilor

”Nu e nici o îndoială că vom avea o criză financiară, mai devreme sau mai târziu, pentru că tocmai ieșim din perioada banilor ieftini”, a spus Mobius. ”Va fi o presiune uriașă asupra companiilor care au depins de finanțarea ieftină pentru a funcționa”, a mai spus Mobius pentru Bloomberg.

Veteranul investițiilor a citat în sprijinul afirmațiilor sale recentele decizii de politică monetară ale băncilor centrale din SUA și UE. Disputa dintre SUA și China se va înrăutăți, dat fiind că președintele Trump nu va avea de suferit din punct de vedere politic după introducerea de tarife vamale, a mai spus acesta.

Mobius arată și presiunea pe monedele statelor emergente, afirmație susținută de creșterea ratelor în Turcia, Argentina și Indonezia.

Share