home ECONOMIE, POLITICA Cristoiu se bate cu “Biserica Adorării lui Traian Băsescu”

Cristoiu se bate cu “Biserica Adorării lui Traian Băsescu”

Share

Radu Banciu, vineri, 15 noiembrie, timecode 21.50 – 28.52:

“Fraţilor, un alt subiect pe care ne propunem să-l tratăm, pentru că el este de impact, măcar la această masă, pentru mine, deşi nu sunt implicat direct, este un subiect care nu cred că circulă deocamdată prin presă.

Este vorba de maestrul Ion Cristoiu, care după cum ştiţi s-a supărat ieri pe noi şi ne-a anunţat astăzi via Facebook – astea sunt mijloacele de comunicare la îndemână, domnul Cristoiu este, am înţeles, au point de la technologie mondiale, adică este vârful tehnologiei, are toate iPad-urile, toate telefoanele, ştie să mânuie absolut orice, deci e normal să se exprime pe Facebook fără nici un fel de problemă, ne-a anunţat că el nu va mai veni în emisiunile acestui post, pentru că aici se face sluj la adresa lui Traian Băsescu.

De altfel, dacă aţi urmărit emisiunea de ieri a lui Robert Turcescu, a şi pronunţat la un moment dat această frază, «eu la Biserica Adorării lui Traian Băsescu nu mai vin»…

Putea să zică şi nu mai viu, că era la fel de bine, ideea este că nu-l obliga nimeni, desigur – să dăm un pic din casă, ca să clarificăm această situaţie – probabil că Ion Cristoiu era supărat pe altceva şi a fost atunci picătra Sabin Orcan, care i-a umplut paharul şi l-a enervat în asemenea hal, pentru că nu-l obliga nimeni să-i ridice mingea la fileu lui Traian Băsescu.

Poţi să-l înjuri pe Traian Băsescu cât vrei, n-ai nici o problemă cu asta. Că sunt unii care îl apără – mi se pare firesc. N-o să fie toate posturile din ţară la picioarele lui Victor Ponta sau ale lui Crin Antonescu. Decenţă în democraţie înseamnă măcar atât, da?

Unii-l susţin pe unul, sunt unii care-l susţin pă altul, asta-i firesc. Sigur că aici (n.n.: la B1) se află mai mulţi dintre susşinătorii lui Traian Băsescu, e normal să fie aşa, acest lucru se întâmplă de altfel peste tot în lume, când ziarele sunt de stânga sau de dreapta, nimic ieşit din comun, da?, asta nu-nseamnă că nu oţi să spui ceea ce gândeşti.

Din textul care-l publică pe Facebook Ion Cristoiu, el spune că «nu pot să vin să toru toată emisiunea că Ponta e un ticălos, Băsescu e un erou al zilelor noastre, pentru aşa ceva sunt mult mai buni tinerii confraţi, care oricum sunt şi mai în putere decât mine, spre deosebire de tinerii confraţi eu am lucrat în presa comunistă» şi ne explică că «pe vremea respectivă nu era cel mai rău lucru să-l lauzi pe Nicolae Ceauşescu, ci să republici toate clişeele alea imbecle de pe o zi pe alta».

Bun, asta ne aamintim perfect şi ştim că lucrurile stăteau aşa. «Ţi se sugerează cam aşa (zice Ion Cristoiu): Traian Băsescu a greşit în chetia cu terenul, dar dacă-l criticăm facem jocul Antenelor sau al lui Ponta sau al lui Blaga», Răspunde Ion Cristoiu: «Şeful statului iese direct la tv şi anunţă că, prin fata sa, a cumpărat 300 ha cu un credit de la CEC. Trebuie să fii duşman al lui Băsescu pentru a nu-ţi spune ia să vedem dacă totul e în regulă».

E, între timp aţi văzut, la Andrei Bădin, Ioana Băsescu a făcut public respectivul contract, aşa că nu cred că mai sunt probleme de comentat, există toată tranzacţia acolo, n-am citit-o, nici nu mă interesează, dar pentru cei care vor să vadă lucrul ăsta n-au decât să ia la mână contractul şi să se uite peste el, pentru că nu vor fi probabil atât de dezamăgiţi pe cât Ion Cristoiu, care îşi anunţă, aşadar, dreptul de a părăsi acest post de televiziune.

O fi fost ofertat de alţii, Dumnezeu ştie! Poate are vreo ofertă de undeva şi va întoarce armele, n-ar fi prima dată, urmând de-aici înainte să-l slujească pe Victor Ponta. Eu am  însă o altă remarcă de făcut, pentru că sunt chíbiţ la chestiunea asta, n-am fost niciodată fanul lui Ion Cristoiu, nu-i datorez nimic în presă, spre deosebire de alţii.

Recunosc că n-are cea mai proastă scriitură, dar nici n-am căzut în admiraţie citindu-l vreodată. Idea este că la avut în direct. El a spus la un moment dat următoarea frază: «Ţânt şel cale l-am cliticat ţel mai tale pe Victor Ponta. L-am făcut plaf si pulbele» nu ştiu ce a pretextat el la un moment dat.

Ok, numai că Ion Cristoiu l-a avut invitat într-o emisiune pe Victor Ponta şi l-a mângâiat pe cap, pe creştet, pe frunte, ba i-a şi pupat ambele mâini pe întreaga duată a emisiunii. De altfel, la fel a făcut şi distinsul Robert Turcescu. Nici unul dintre ei n-a fost în stare să-i pună măcar o întrebare complicată primului ministru al României.

Într-adevăr, în lipsa lui l-au făcut muci. Cât au putut au dat în el, cu drept, cu nedrept, nu contează, judecă fiecare, dar atunci când a fost în direct n-a avut curajul să-i spună nimic. Ei, aicea un pic de îndoială totuşi am, în legătură cu supărarea asta de adolescentă a lui Robert… pardon, a lui Ion Cristoiu… şi Turcescu e la fel.

Se supără exact ca fetele alea, pe care, dacă nu le-ai sunat la ora fixă, după aia nu-ţi mai răspund la telefon, Supărări de fată mare. Bun, astea sunt fireşti pentru un ziarist căruia trebuie să-i cânţi în strună, aşa era şi Adrian Păunescu  (urmează o lungă paranteză în care Banciu bănănăie despre Adrian Păunescu, despre gâdilatul guşei şi câţi n-au guşă). Până peste vreo două săptămâni, când e posibil să reapară, hai să zicem că a dispărut.”

Share