home POLITICA Crin Antonescu. Nume de cod Porumbacu? (AIM)

Crin Antonescu. Nume de cod Porumbacu? (AIM)

Share

Poate ca asa ne edificam mai bine poate de ce anume spune una si face alta Crin Antonescu, aliindu-se, ca lider al unui partid (teoretic) liberal cu stanga rusofila. Ia sa vedem aici ce sustine Agentia de Informatii Media. Sfat: la finalul acestei lecturi, treceti si prin subsolul paginii, la nota pe care am scris-o.

“Intr-o nota pe care am primit-o la redactie, dar care circula de mai mult timp pe Internet, presedintele PNL este acuzat ca “oferea note informative contra-cost Securitatii, dupa ce in prealabil fila minore si intretinea relatii sexuale cu ele”.

Aceste informatii vin chiar de la cadrele Securitatii tulcene care preluau “notele” lui Crin Antonescu. Conform acestora, numele de sursa al lui Antonescu era Porumbacu, pseudonim cu care erau predate Securitatii notele informative, ce erau platite la bucata.

Dat fiind ca profesorul Antonescu – care preda in comuna Niculitei, judetul Tulcea, la vreme respectiva – avea nevoie de bani pentru a se muta la oras, a inceput sa trimita tot mai multe note, multe dintre ele cuprinzand tot felul de inventii ce nu aveau nimic de-a face cu realitatea, despre diverse persoane din anturajul sau, prieteni si dusmani…” citeste tot aici

NOTA: In sinteza facuta de Agentia de Investigatii Media sunt luati la rand si facuti din cuvinte urmatorii: Traian Basescu, numit “intaiul securist musamalizat in nomenclaturist”, Mircea Geoana, referirile fiind legate de “tatal [n.n.: sau] si hotelurile Securitatii”, Adrian Nastase, amintindu-se de “orientarea sexuala si fetele de comunisti”, Sorin Oprescu, Dan Voiculescu sau Viorel Catarama.

Din punctul meu de vedere (si din acest motiv am scris “ne edificam mai bine poate de ce anume“, “sa vedem aici ce sustine“, distantandu-ma), a-i amesteca de-a valma pe Crin Antonescu, Traian Basescu, Dan Voiculescu, Crin Antonescu si Viorel Catarama, in acelasi text, este o greseala.

Macar pentru simplul motiv ca pentru Voiculescu exista o decizie de politie politica (pe care se pare ca acesta o va contesta la ICCJ, cum bine se stie), pe cand in cazurile celelalte lucrurile nu stau astfel, chiar daca despre toti s-a vorbit indelung si s-a scris mai mult sau mai putin.

Corect jurnalistic ar fi fost sa se verifice informatiile si sa se scrie nu dupa auzite (nimeni nu a reusit sa demonstreze nu numai orientarea sexuala moale a lui Nastase, darmite legatura dintre aceasta si o eventuala relatie cu Secu), ci in conformitate cu ceea ce se putea verifica.

In rest, daca tot scriem din auzite, atunci putem afirma, dar numai atat, ca, poate, comportamentul public al unuia sau al altuia este legat de o eventuala colaborare. Nu este insa si o dovada ca ne facem meseria.

Citeşte şi
Fosta întreprindere Ferom din Tulcea acum se numeşte Feral şi e deţinută de industriaşul ucrainian
~Severin, la un pas de a deveni fluturas~fondurile structurale pe o axa POR, suspendate~PSD racoleaza
Faptul ca in redactiile moguliene in care se fac concedieri exista o stare perpetua de
Adevărul a renunţat la colaborarea cu Groşan, după ce CNSAS a cerut CAB să constate
Tiberiu Lovin anunta ca "Cotidianul va fi executat de firma unui securist": La sfarsitul lunii
Am ales sa dau un titlu egal cu numele unui om, pentru ca in cazul
Asa cum am mai spus si aici, cainta nu ti-o faci in public, ci in
Asa cum anunta site-ul site-ul Realitatea TV, Inalta Curte de Casatie si Justitie a desecretizat
Biroul de Cercetări Sociologice a dat publicității un sondaj național de opinie publică, conform cruia
Recent, pe piaţa media a apărut informaţia că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, negociază cu
Share