home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cozmin Guşă pus sub acuzare în Dosarul Realitatea

Cozmin Guşă pus sub acuzare în Dosarul Realitatea

Share

Cozmin Guşă, ca reprezentant legal al firmei Strategies Research Investment SRL, a fost citat la DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile din dosarul fraudei de la Realitatea TV. Firma este acuzată de fals în acte. Alte două societăți sunt puse sub învinuire.

Procurorii au început urmărirea penală şi faţă de trei persoane juridice:

1. SC „Realitatea Media” SA, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

2. SC „Strategies Research Investments” SRL, în sarcina căreia s-au reținut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date și indicii temeinice, potrivit cărora în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor.

Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC „Realitatea Media” SA.

3. Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

În dosarul fraudei de la Realitatea TV sunt urmăriți penal: Maricel Păcuraru, Mirel Mircea Amariţei, Sorin Ionuţ Barbu, Fabian Schwartzenberg, care este fratele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, Daniela Madi Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vîlsan, Tamara Bătrînache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe şi Carmen Stăncescu.

Aceştia sunt acuzaţi că, în cadrul procedurii de insolvenţă a societăţii Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune pentru a prejudicia societatea.

În acelaşi dosar alte nouă persoane, printre care fratele lui Elan Schwartzenberg, Fabian Schwartzenberg, şi Monica Hoffman, o apropiată a lui Elan Schwartzenberg, sunt urmărite penal pentru infracţiuni ce au avut ca scop influenţarea deciziilor privind SC Realitatea Media SA şi preluarea acesteia.

Gușă: ”Dușmanii mă vrea la Întristare”

”Doamna procuror mi-a adus la cunoştinţă învinuirile aduse societăţii unde sunt partener împreună cu Maricel Păcuraru, în părţi egale. Dânşii prezumă că anumite documente ar fi fost înregistrate fals sau că ar fi nişte falsuri. Există toate dovezile, pe care o să le punem la dispoziţie DNA-ului şi doamnei procuror, care să demonstreze că nu e aşa”, a spus Guşă.

Întrebat dacă pierde controlul Realitatea TV în această situaţie, Guşă a răspuns:

Asta şi-ar dori domnii Ponta şi Ghiţă. Nu se pierde controlul asupra Realităţii TV. Realitatea TV merge mai departe cu foarte multă greutate, ne creează probleme mari această campanie de denigrare pe care Ponta o orchestrează. Vreţi să vă fac şirul de acţiuni pe care le-a realizat împotriva noastră, atât domnul Ponta, cât şi domnul Ghiţă? Este vorba de lupta pentru Realitatea TV care nu îl lasă pe domnul Ponta să guverneze haotic

Citeşte şi
Liviu Alexa, un jurnalist corupt, plătit de PSD (Newsweek a publicat dovezile de mult timp),
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat ca a decis sa nu mai calce niciodata in
Unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24 părăsește postul de știri. După șapte
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Antena 3 a filmat prin gard, cu cinism, reacţiile membrilor familiei Alexandrei, la vestea morţii
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Posturi de știri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane,
Acum o seară, la „Jocuri de Putere”, Rareş Bogdan s-a contrat de la distanţă cu
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Share