home EVENIMENT, POLITICA Costel Alexe, ministrul Mediului, a făcut-o bucăţele pe Gabriela Firea

Costel Alexe, ministrul Mediului, a făcut-o bucăţele pe Gabriela Firea

Share

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a avut o replică tăioasă pentru Gabriela Firea, după ce aceasta i-a recomandat „să se mute din Bucureşti” dacă nu-i convine că aerul este poluat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Mutaţi-vă dumneavoastră ÎN Bucureşti! Dumneavoastră locuiţi în judeţul Ilfov. Poate dacă aţi locui efectiv în Bucureşti v-ar pasă mai mult de traficul infernal şi de poluare”, i-a transmis Alexe lui Firea.

„NU mă las intimidat! Doamnă primar Firea, aveţi cumva impresia că oraşul Bucureşti e proprietatea dumneavoastră?

Îmi recomandaţi ‘sa mă mut din Bucuresti’ dacă nu îmi convine faptul că oraşul este unul extrem de poluat şi care generează deşeuri, aşa cum am atras atenţia.

Am şi eu câteva recomandări, doamnă primar:

1. Mutaţi-vă dumneavoastră ÎN Bucureşti! Dumneavoastră locuiţi în judeţul Ilfov. Poate dacă aţi locui efectiv în Bucureşti v-ar pasă mai mult de traficul infernal şi de poluare.

2. Reţineţi asta, stimată doamnă: Bucureştenii pur şi simplu ‘inhaleaza otrava’. Asta este poluarea: Otrava lentă. Aveaţi timp să faceţi ceva pentru a combate poluarea din Capitala fiind primar ‘de doar trei ani şi jumatate’. Nu doar că nu aţi reuşit, dar problemele s-au agravat în mandatul dumneavoastră.

3. Înţeleg faptul că aveţi nevoie să vă certaţi cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opoziţia din Consiliul General – ca să vă victimizaţi şi să acoperiţi faptul că Bucureştiul e sufocat şi are mai multe probleme decât înainte de mandatul dumneavoastră.

Dar când vorbim de poluare mai bine lăsaţi capul jos, vă certaţi mai puţin şi munciţi mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: Poluarea din Bucureşti e gravă şi îi afectează pe locuitori. Nu mai bine lăsaţi dumneavoastră declaraţiile bombastice şi ţâfnoase şi vă apucaţi de treabă?”, a scris Alexe pe Facebook, aproape de miezul nopţii.

Ministrul Mediului Costel Alexe şi Gabriela Firea au avut, marţi seara, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproşându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. „Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti”, i-a răspuns Firea.

„Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondentă şi i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluţii pentru că Bucureştiul astăzi produce un milion de tone de deşeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, iar faptul că Bucureştiul este pe locul 4 în privinţa poluării şi nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

„Faptul că avem din ce în ce mai multe maşini proprietate personală de aproape unică folosinţă e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii că cetăţenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obişnuinţa de a circula cu autoturismul personal”, a spus Firea la acelaşi post de televiziune, citată de Mediafax.

Firea a mai spus că Guvernul PNL îi menţionează numele în discuţii privind poluarea doar pentru a exista un ţap ispăşitor.

„S-au făcut lucruri şi se vor face. Este foarte bine că e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proastă este că ai tăi colegi nu au făcut în Consiliul General pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi dumnealui vine şi ne dă lecţii. Nu mi-a pronunţat numele, dar toţi ştiu cine e primar general”, mai spune Firea.

La rândul lui, Costel Alexe spune că bucureştenii respira în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.

Firea i-a răspuns: „E foarte rău că un ministru nu ştie ce se întâmplă în Bucureşti. (…) Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!”.

Alexe: „Noi să ne mutăm din Bucureşti, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveţi o administraţie performanţă”.

Citeşte şi
Revista presei. CIA, baseball-ul, terorismul si Romania

~Felix, lacom, zguduie USD~condamnarea la moarte a lui Pamfil Seicaru~o mare prostie: noua taxa auto~cum

De ce i s-a taiat României robinetul la certificate CO2

României i s-a suspendat la sfârşitul săptămânii trecute dreptul de tranzacţionare a emisiilor de CO2.

A apărut numărul 13 al Revistei Mişcarea

Revista Mișcarea este disponibilă la chioșcuri de difuzare a presei și în rețelele de benzinării

Taxa pe poluare este contrara dreptului UE

Taxa pe poluare prevăzută de legislaţia română, astfel cum a fost modificată inclusiv în decembrie

Revista presei. Ponta spala mainile lui Iliescu

~Dan Diaconescu Direct in reluare~sotie de diplomat arestata pentru contrabanda~Zona Euro, la ora solutiilor de

Taxa pe poluare este contrară dreptului Uniunii Europene

Curtea de Justiţie a UE a anunţat joi că taxa pe poluare care se aplică

Revista presei. Ce-am dat pe Nicolae Popa?

~Tatulici, in Colegiul editorial fara sa stie~vinovatii de fuga lui Dinel Staicu~scandal in PDL~dati-ne banii

Sistemul certificatelor de emisii de CO2 nu funcţionează (Presseurop)

Prea multe certificate au fost distribuite întreprinderilor în momentul lansării sistemului, şi preţul lor (15

METEO: Se apropie ceva foarte mare si rau?

Iar s-a infuriat vremea, iar a facut bum-burum prin Bucuresti. Dragut a fost ca singurul

Taxa cea noua, concrescuta din taxa cea veche. Auto

In minte imi staruie imaginea ursoaicei gunoiere care, in buna traditie a Absurdistanului romanesc, ajunsese

Share