home POLITICA Coroana Britanică, UE, Rusia şi mizele geopolitice ale scindării

Coroana Britanică, UE, Rusia şi mizele geopolitice ale scindării

Share

Mă îndoiesc profund că orgoliul nemăsurat dovedit prin secole de Coroana Britanică va orbi complet Marea Britanie. Aşa de tare, încât să meargă până la capăt cu Brexitul. În articolul acesta am explicat că UK pierde mai mult decât câştigă prin Brexit.

Brexit / Brexin. Semnificaţiile profunde ale fenomenului

Tot în acest articol din România liberă am explicat care pot fi consecinţele pentru români. Printre ele, probabil că vor intra în Insulă să muncească mai puţini spălători de vase şi de WC-uri. Bieţi români care aleg această cale decât să fie umiliţi în ţara lor. În planul mare al geopoliticii există însă alte lucruri despre care putem vorbi.

În contextul mare al luptei geopolitice, cu propagandă, fake news şi operaţiuni sub steag fals, Rusia a reuşit în Operaţiunea Brexit. Părerea noastră e că acum Coroana Britanică pregăteşte reversarea acesteia. Vor avea loc mişcări succesive subtile.

Coroana Britanică şi scindarea strategică a rivalului geopolitic

Ce faci atunci când ai un rival geopolitic care îţi toacă sistematic sistemul guvernamental? Îl subminezi cât poţi, astfel încât să nu mai reprezinte pentru tine un pericol. UE reprezintă un pericol pentru Rusia lui Putin.

Nu este loc de UE şi actuala Federaţie Rusă. Sistemul capitalist de tip occidental reprezintă un pericol pentru oligarhia putinistă. Aşadar, trebuie distrus. Cum? Simplu: de la caz la caz, exacerbăm metehnele sistemului capitalist, absorbim ce e bine şi fetişizăm prin propagandă răul.

Ce facem cu Marea Britanie? Ăştia sunt mama răului occidental, trebuie să-i distrugem. Hai să-i dăm afară din UE şi să le scoate pe tarabă orgoliul. Onoarea Leului Britanic e mai puternică decât instinctul lor de conservare? Atunci vor pierde enorm.

Coroana Britanică şi forţa de negociere mai scăzută a UE

Faptul că Coroana Britanică continuă să dea impresia că acceptă ieşirea Marii Britanii din UE e un lucru rău pentru UE. Uniunea Europeană pierde o forţă de negociere redutabilă pe care puţin o cunosc şi o înţeleg.

Marea Britanie are cei mai grozavi negociatori din UE. Acesta este un fapt, o certitudine. Atunci când a negociat cu China, comisarul pentru Comerţ Peter Mandelsohn şi echipa sa a jucat dur şi a câştigat nişte beneficii enorme pentru UE.

Uniunea va avea nevoie în continuare de aceşti negociatori şi nu-i va mai avea la dispoziţie. Poate doar dacă îi va angaja pe bani grei.

Coroana Britanică şi furia năpraznică a europeanului

În lumea, niscaiva think-tank-uri ventilează ideea că Europa nici nu există. Există continentul Eurasia, iar Europa este o peninsulă a acestuia. Cei care vor să călărească Europa pe bucăţele, după ce instigă statele-naţiune ale acesteia între ele, îşi fac calcule greşite.

Ei subestimează forţa de reacţie a Europei şi orgoliul acesteia. Iar orgoliul Coroanei Britanice este o expresie tipică a acestui orgoliul european. Aşa cum orgoliul Americii şi felul în care reacţionează complexul militar-industrial al acesteia este o sinteză a spiritului european, la care se adaugă elemente compozite de pe tot mapamondul.

Concertarea acestor reversări va avea loc, oricât se străduiesc operaţiunile sub steag fals, dezinformările, campaniile de fae news să oprească aceasta. Atunci când va acţiona, axa Washington – Londra – Berlin va acţiona dur, năprasnic şi fără milă.

Cele trei capitale occidentale au tot mai multe date concrete despre operaţiunea complexă a Kremlinului. Aceasta este în curs de desfăşurare şi scopurile sale profunde sunt tot mai coerent revelate la nivel global, în cele trei capitale.

Citeşte şi
Pimen despre UE: „Aduce numai rău. Faptele lor sunt diabolice, sunt crime!”

Înalt Prea Sfinţitul Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a fost adus luni cu Read more

Protest pro-UE azi, la Piaţa George Enescu, vizavi de Palatul Regal

Azi, un protest întru apărarea valorilor Uniunii Europene, va avea loc la Piaţa Revoluţiei. Mai Read more

Gabriel Biriş spune că tot ce face PSD-ALDE e o strategie să ieşim din UE

Gabriel Biriş, avocat fiscalist, susţine că şti ce l-a apucat pe ministrul Finanţelor Publice, Orlando Read more

Curvă satanistă. Un deputat PSD de Iaşi insultă Uninea Europeană

"Curvă sanatistă" - aşa spune deputatul PSD de Iaşi, Vasile Cîtea, că este Uniunea Europeană, Read more

SUA şi UE nu mai vor Cabinet Dragnea în România. Deja e prea mult

Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse Read more

Cazul Skripal. Optsprezece ţări expulzează peste 100 de diplomaţi ruşi

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, legat de Cazul Skripal, că 18 ţări au Read more

Meleşcanu acuză UE de încălcarea grosolană a propriilor principii

Ministrul de Eterne Teodor Meleşcanu acuză UE de încălcarea grosolană a propriilor sale principii. Declaraţia Read more

Viorica Dăncilă crede că Iranul şi Pakistanul sunt state membre UE

Europarlamentarul Viorica Dancila, nominalizată de PSD pentru postul de premier, e lipsită de elementara cultură Read more

Akram Shhaideh şi factorul fragmentare România – UE/NATO

În acest moment, s-a revelat faptul că Akram Shhaideh este un personaj interesant. Vechi funcţionar Read more

Erdogan susţine că Uniunea Europeană încurajează terorismul

Europa încurajează terorismul, prin susţinerea Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuză preşedintele Turciei, Recep Tayyip Read more

Share