home EVENIMENT, POLITICA Corina Untilă, unul dintre eroii din Decembrie ’89, a murit

Corina Untilă, unul dintre eroii din Decembrie ’89, a murit

Share

Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, a fost înmormântată marţi, 19 noiembrie, în Cimitirul “Rusu Şirianu” din Timişoara.

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Corina Untilă a murit la vârsta de 48 de ani, pe 17 noiembrie, cu o lună înainte de ziua în care în Timişoara se va ţine doliu pentru victimele revoluţiei de acum 30 de ani.

Femeia suferea în ultimii ani de o boală incurabilă. Corina s-a născut în data de 10 august 1971, în Timişoara. În seara de 16 decembrie 1989 a hotărât să se alăture luptătorilor împotriva regimului comunist, care se aflau deja în stradă, în Timişoara.

A fost împuşcată în spate şi rănită grav de militari în data de 17 decembrie 1989, la Podul Decebal din Timişoara. Corina Untilă avea pe atunci doar 18 ani. La iniţiativa ei s-a înfiinţat Asociaţia „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, în data de 26 februarie 1990, din dorinţa de a afla adevărul despre Revoluţie şi de a-i proteja pe răniţi si pe familiile eroilor.

Corina Untilă a fost împuşcată, în 17 decembrie 1989, într-o coloană de manifestanţi care venea dinspre centru, prin Complexul Studenţesc, ca să cheme şi studenţii să fie alături de ei şi împreună să se îndrepte spre Miliţie, pentru a-i elibera pe cei care au fost arestaţi cu o zi înainte, în urma manifestărilor ce au avut loc în tot oraşul.

Share