Contrarevoluţie neobolşevică de extracţie putinistă în curs

Share

Ne aşteaptă, aşa cum am mai spus, vremuri foarte grele. Au loc o revoluţie #Rezist, continuare a Revoluţiei de la 1989, şi o contrarevoluţie neobolşevică putinistă. Despre datele ei economice am discutat aici.

Istorie şi durere în România. Când Dragnea îl sfidează pe Iliescu

Sunt unii care vor să impună în România această contrarevoluţie neobolşevică de extracţie putinistă. Motivaţiile personale ale fiecăruia sunt diferite. În acelaşi timp, aceşti oameni care vor aceasta sunt nişte aventurieri, dotaţi cu disperare multă înmagazinată. Mobilul care-i activează e spaima de puşcărie.

În al treilea rând, ei răspund, posibil, la nişte comenzi primite pe baza unor planuri gata pregătite, La cheie, luate de pe raft. Raftul este cel al serviciilor secrete ruse. Analişti ruşi foarte buni studiază structuralitatea instituţională democratică românească şi pun la punct planuri de destructurare. Scopul: România să devină un stat neguvernabil.

Contrarevoluţie neobolşevică. Modelul: Republica Moldova

Modelul lor de succes este Republica Moldova. Aici, scandalurile politice se ţin lanţ. Statul artificial dintre Prut şi Nistru este neguvernabil. Scopul este de a controla instituţiile statului de drept sau de a le distruge. Apoi, de a avea o pernă de contact şi un instrument de şantaj geopolitic la graniţa de est a NATO şi UE.

Primele atacuri dure, în România, au început în anul 2007. Debutul scandalului public perpetuu în care trăim a fost incidentul “bileţelului roz”. Să ne amintim. Vectorul lui Băsescu, Elena Udrea, a anunţat public existenţa un soi de trafic de influenţă.

Printr-o notiţă pe hârtie de culoare roz, de mână. Tăriceanu, prim-ministru, îl ruga pe şeful statului să intervină în ancheta procurorilor asupra afaceristului Dinu Patriciu. În scurt timp, preşedintele a fost suspendat din funcţie de Parlament. Apoi a revenit.

Contrarevoluţie neobolşevică. Lovitura de stat din 2012

Figura s-a repetat în iulie 2012, cu acelaşi preşedinte, reales în 2009. În ambele cazuri, Curtea Constituţională, cu rol consultativ, a spus că nu sunt motive de suspendare. Un referendum pentru parlament unicameral de 300 de parlamentari, din 2009, nu este pus în practică nici astăzi.

Legislativul este din 2012 în mod constant instituţia cea mai reacţionară, controlată de forţele politice implicit (nu explicit) proruse. Acum, s-a ajuns la situaţia că, dinspre Legislativ, treptat, instituţiile sunt ocupate pe rând de forţele reacţionare. CCR. Avocatul Poporului. Guvernul României. Consiliul Superior al Magistraturii.

Actorii s-au schimbat parţial, fondul problemei rămâne acelaşi. În prezent, un atac concertat este dat asupra DNA şi Parchetului General. Scopul: transformarea acestora în instituţii ocupate.

Contrarevoluţie neobolşevică vs. revoluţie

Un puternic val de nemulţumire se constată pe Internet, iar el creşte mereu. Exact ca în timpul protestelor #Rezist din februarie. Faptul că deocamdată de-abia au ieşit câteva mii de persoane în stradă nu e de natură să ne facă să concluzionăm:

Lucrurile nu sunt fierbinţi pentru că românii nu se manifestă încă în masă, în stradă.

Nemulţumirea e la cote mult mai mari decât în februarie. Faptul că manifestaţiile de stradă masive întârzie arată că atunci când ele vor începe vor fi şi mai ample. Acum, se acumulează nemulţumire. Massa nu reacţionează pe modele teoretice, ci imprevizibil, după mecanisme parţial înţelese de sociologi.

Ce va escalada iar lucrurile?

Nimeni nu ştie sigur. Bănuia cineva că vor începe proteste masive de la un incendiu într-un club rock, dacă nu începuseră la moartea poliţistului Bogdan Gigină? Nu, nimeni.

Bănuia cineva că “elefanţii” descoperiţi în Guvern de Klaus Iohannis vor duce la proteste medii? Bănuia cineva că de la ele se va ajunge la proteste ample chiar în seara OUG 13? Fără precedent în istoria ţării? Nu, nimeni.

Cert este că PSD – ALDE nu s-a oprit. Că reacţionarii vor continua operaţiunea lor destructivă. Nu ştim cum anume, nici când. Ştim doar că va fi. Mai presupunem că disperarea acestor oameni este la maximum şi că probabil că acest atac, dacă va eşua, va fi ultimul lor mare atac. Sau poate nu.

Share