home POLITICA Consiliul Europei critică modificările PSD la Legile Justiţiei

Consiliul Europei critică modificările PSD la Legile Justiţiei

Share

Consiliul Europei critică modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE la legile 303, 304 şi 317. Instituţia europeană atrage atenţia că preşedintele Iohannis “trebuie să sesizeze Comisia de la Veneţia”.

Gabriel Liiceanu îndeamnă la Revoluţie, apel la Avram Iancu

Modificările din Justiţie provoacă valuri uriaşe în plan extern. Secretarul general al Consiliului Europei i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare, în care îl îndeamnă să apeleze la expertiza Comisiei de la Veneţia.

Consiliul Europei se aclanşează, ÎCCJ atacă modificările la CCR

În plan intern, Instanţa Supremă atacă toate cele trei legi ale justiţiei la CCR. Ca reacţii la avertismentul celor şapte ambasade, cu privire la atacurile la sistemul judiciar, preşedintele Camerei Deputaţilor nu vede nici un articol care să afecteze Justiţia, observă Realitatea.net.

Şeful Senatului susţine că oficialii străini au fost informaţi superficial și MAE îndeamnă la dialog. Secretarul general al Consiliului Europei cere autorităţilor de la Bucureşti să revină asupra schimbărilor din Justiţie.

Oficialul a trimis o scrisoare preşedintelui României. El îl roagă pe Klaus Iohannis să ceară Comisiei de la Veneţia o opinie asupra Legilor Justiţiei.

Consilul Europei listează motivele de îngrijorare

Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, spune că motivele de îngrijorare sunt legate de CSM. Dar și de statutul judecătorilor și procurorilor, și de organizarea sistemului judiciar. Oficialul spune că e nevoie să ceară, fără întârziere, avizul Comisiei de la Veneția.

Care ar trebui să ofere claritate cu privire la compatibilitatea acestelor legi cu standardele statului de drept. Secretarul general al Consiliului Europei dă asigurări în scrisoarea adresată preşedintelui României.

El spune că a urmărit „cu atenţie procesul legislativ care a dus săptămâna aceasta la adoptarea de către parlamentul român a trei texte referitoare la justiţie (Consiliul Superior al Magistraturii, statutul judecătorilor şi procurorilor şi organizarea judiciară)” şi că „este conştient că aceste reforme sunt discutate pe larg de către cei interesaţi şi de societatea românească în general”.

Citeşte şi
După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să
Mihai Politeanu, fondator al asociaţiei „Iniţiativa România”, anunţă că CCR a făcut publică motivarea respingerii
PSD şi ALDE continuă sfidarea poporului român. Renate Weber, o apărătoare a Rusiei și a
Filiala Pro România Brasov si-a ales noua conducere. Aceasta este formata in principal din oameni
O înregistrare din timpul ședinței PSD Constanța din 19 iunie a ajuns în posesia site-lui
Nu a fost nici o fraudă făcută de Opoziţie, la alegeri, ci numai incompetenţa unor
Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, a declarat, dupa mesajul presedintelui Klaus Iohannis, ca
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
Legea pensiilor a fost respinsă în Senat chiar cu buna-ştiinţă a PSD, ai căror parlamentari
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, arată într-o analiză publicată pe Facebook că eşecul moţiunii
Share