Consilieri judeţeni vrânceni au fost prezentaţi pe site-ul CJ în şprangleză

Share

O traducere automată în engleză a website-ului CJ Vrancea trimite în derizoriu unii consilieri judeţeni, caricaturizându-le copios numele de familie.

Consilieri judeţeni la Vrancea: The Great Ionel şi Liviu Pumpkin

The Great Ionel în loc de Ionel Cel-Mare, Liviu Pumpkin în loc de Bostan și Bălan Entertainment Geany în loc de Doru Geany Bălan sunt numele pocite ale câtorva consilieri județeni care apar pe noul site al Consiliului Județean Vrancea.

Deși s-a cheltuit o sumă imensă pentru realizarea site-ului, acesta le traduce numele consilierilor în limba în care se afișează site-ul la selectare.

Din acest motiv, numele consilierului Liviu Bostan apare, în engleză, Liviu Pumpkin (eng. bostan) sau Citrouille Liviu (fr. bostan).

Consilierii judeţeni, făcuţi praf de o setare şi un IT-ist care dormea pe el

Lucid privind lucrurile, dincolo de comicul absurd al situaţiei, cauzele sunt următoarele. Nişte băieţi (care, apropos, au fost plătiţi cu 10.000 de euro de Oprişan să facă pocinogul ăsta) au setat un modul să traducă automat tot, pe website, pentru versiunile în diferite limbi străine.

Ţoţoloii, care probabil sunt nişte paraziţi ai lui Oprişan sau ai altui coruptocrat de Vrancea, trebuiau să iasă din somnul biologic şi să adapteze tema manual cu mâna lor. N-au făcut-o.

Şi noi am păţit asta, dar nu suntem instituţie de stat

Website-ul StareaPresei.ro a  avut în mai multe perioade diferite module de tradus în limba engleză, iar odată a avut disponibilă traducerea Google în toate limbile pământului. Am scos-o pentru că apăreau asemenea prostii şi furculisioane penibile.

E bine de ştiu încă un lucru. Dincolo de exigenţele şi compleitatea mai marea a website-ului unui consiliu judeţean, este nesimţire să-i dai unui meseriaş în de-astea 10.000 de euro

O asemenea temă se scrie cu cel mult 3.000 sau 4.000 de euro, apoi se adaptează manual cu mâna în cel mult câteva zile. Cât să mai ceri pentru asta 6.000 – 7.000 de euro? Mult prea mult…

Share