home CORUPTIE, POLITICA Concluzii după trei zile de represiune şi miting la Piaţa Victoriei

Concluzii după trei zile de represiune şi miting la Piaţa Victoriei

Share

După trei zile de proteste, dintre care prima dominată de represiunea violentă a PSDragnea, se impun unele concluzii şi este necesar să căutăm răspunsurile la câteva întrebări.

Jandarmeria Română, la mare cumpănă din cauza unor nelegiuiţi

Concluzii. Ce a vrut PSDragnea cu represiunea de vineri seară?

Dacă manifestaţia de vineri ar fi decurs normal, fără jocul toxic dintre provocatori şi dispozitivul de jandarmi, ar fi fost un mare protest şi atât. La finalul acestuia, manifestanţii plecau liniştiţi, cu senzaţia de saţiu instaurată.

În fapt, exact acest lucru s-a şi petrecut în următoarele două zile. PSDragnea şi-ar fi continuat operaţiunea de coborâre a României în subteranele propriei sale istorii, nestingherit.

Aşa, organizatorii acestui scenariu mizerabil sunt în vizorul opiniei publice, care s-a radicalizat, iar zilele coruptocraţiei sunt nunărate. Aşadar: ce a urmărit grupul infracţional organizat care a ticluit acest plan?

Concluzii. Punct cu punct

1. Instaurarea sentimentului de teamă colectivă. Stabilirea în memoria colectivă a ideii că, dacă ieşi la protest, eşti bătut măr, fără motiv. Acum, la protest se va ieşi cu o altă stare de spirit, fără copii, cu mai puţin civism şi mai multă violenţă.

2. Transmiterea mesajului că data viitoare poate fi mai rău, deci inhibarea oricăror proteste. Intimidarea manifestanţilor civici. Nu vor reuşi.

3. Răzbunarea PSDragnea pe electoratul oărţii adverse. Este ceea ce hard-liner-ii PSDragnea gândesc de foarte mult timp şi vor să facă pună în faptă de la începutul anului 2017.

Răzbunarea pe Diaspora pro-democraţie este clară. Aceşti domni din PSD urăsc visceral tot ceea ce reprezintă democraţia, statul de drept, pluralismul, civilizaţia. Iarăşi, calculele PSDragnea sunt foarte greşite, pentru că acţiunea lor va avea o reacţiune dură, care le va sări în faţă.

Concluzii. Ce urmează acum?

A fost un bun exerciţiu (din punctul lor de vedere), în miezul verii, pentru adevăratele acţiuni de represiune care vor urma în această toamnă. Se pregătesc operaţiuni dure, tipice Rusiei, Venezuelei, statului centramerican Nicaragua.

Acesta a fost un puseu de proteste văratic. Adevăratele manifestaţii de protest de-abia încep. În urmă cu câteva zile, a apărut informaţia că pe SEAP a fost pus un claim pentru o achiziţie de muniţie de manevră ş.a.m.d. către Romarm.

Ceea ce am văzut acum este dulce poezie, pentru că nu este nici un mort. Simptomatic, sunt foarte mulţi răniţi – peste 440. Vor urma în toamnă, credem noi, evoluţii mult mai dure.

Concluzii. “Ce facem cu ăştia?” pe buzele tuturor

România este adusă într-o situaţie-limită de PSDragnea. În spatele operaţiunii sub steag fals PSDragnea sunt însă colţii Moscovei, care se bucură cu atât mai mult, cu cât România se dovedeşte un stat mai greu guvernabil.

Cum scăpăm din această menghină? În primul rând, la primul deces al unui manifestant sau ne-manifestant, protestele vor deveni mult mai dure şi episoadele de violenţă vor prolifera, după ce iniţial se va înregistra poate un recul.

Dar PSDragnea nu-şi va retrage nici atunci coruptocraţii din guvernare. Dacă pierd acum puterea, ajung la puşcărie. Au devenit tot mai rezistenţi. Seamănă cu desensibilizarea Regimului Maduro din Venezuela. Acolo, de ani în şir, au loc proteste civice cu sute de mii de manifestanţi care nu au dus la clătinarea regimului dictatorial.

Concluzii. România e mai complexă ca Venezuela

Dar România nu este Venezuela. Are instituţii, e mai complexă structural, politic, cultural, educaţional, civic. Aşa cum PSDragnea nu a reuşit acum să împrăştie manifestanţii şi ei au revenit în zilele următoare (şi vor mai reveni), România democrată va mai avea foarte mult de lucru pentru înlăturarea PSDragnea.

Alte mecanisme trebuie să se pună în mişcare. Procurorii militari şi civili anchetează în prezent evenimentele din Bucureşti, din 10 august 2018. Data aceasta din istoria recentă va fi una despre care vom mai vorbi mult de-acum încolo. Anchetele vor friabiliza PSDragnea, indiscutabil, şi mai mult.

Aritmetica parlamentară se mişcă. Ea va avea un rol crucial în cele ce se vor petrece pe plan politic, începând din septembrie. O altă componentă este degradarea mediului economic. Ţara este adusă în criză de PSDragnea şi nemulţumirile sociale cresc.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind intervenţia violentă a jandarmilor

Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum Read more

Violeta Roşu, protestatara în scaun cu rotile, are dosar penal pentru… violenţe

Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit Read more

Bacalbaşa era să fie scos cu forţa din maşină şi a fost salvat de jandarmi

Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi Read more

Andrei Caramitru spune că Dragnea de-abia aşteaptă violenţe şi haos la Iaşi

Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos” Read more

Un copil de 12 ani le-a dat unor jandarmi o lecţie simplă

Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi. Read more

Ambasada Rusiei: Armata Roşie n-a violat românce în al doilea război

Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților Read more

Liviu Pleşoianu vrea desfiinţarea ONG civice pentru nazism

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va Read more

Ion Cristoiu, încă o măgărie. „Realitatea TV a incitat la violenţe”

Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea Read more

Laurenţiu Cazan, şef jandarmi: Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, Read more

Cucoş, Sindile, Cazan şi Chirică, puşi sub acuzare în Dosarul 10 august

Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi Read more

Share