home CULTURA, MUZICA Casa Studentilor, ora 20.00: Concert Sound & Valentin Radu

Casa Studentilor, ora 20.00: Concert Sound & Valentin Radu

Share

Asta-seara, la ora 20.00, va invit la un nou concert al Corului Sound, avandu-l ca dirijor-invitat pe Valentin Radu, prietenul nostru american-roman.

Trebuie spus ca acest concert nu putea sa aiba loc, daca nu am fi fost pregatiti temeinic, in lipsa lui Valentin, de catre dirijorul nostru, maestrul Voicu Popescu.

Concertul are loc sub titulatura “Ten Years After”. Nu, nu vom avea nici o repriza de ChoralBlues (si este si cam greu sa faci asa ceva, pentru ca muzica blues are un specific care se impaca greu cu prezenta pe scena a unui cor, pentru ca este plina de improvizatii) si nici nu vom canta vreo melodie a grupului Ten Years After.

Titulatura concertului este datorata faptului ca aniversam 10 ani de colaborare cu Valentin Radu, dupa ce, in luna mai a anului 2000, am sustin primul dintre cele doua concerte ale noastre, din seria “Bridge Over Troubled Water”, pe scena Atheneului Roman.

Repertoriul acesta aparte, de ChoralRock, ChoralPop si ChoralJazz, nu este acoperit de nici o formatie din Romania.

De aceasta data, Broadway-ul vine la Bucuresti cu prime auditii, precum extraordinarele “The Phantom of the Opera” si “Memory”, ale britanicului Andrew Lloyd Webber, seducatorul “Steppin’ out with my baby”, al americanului Irvin Berlin, precum si alte piese muzicale, dintre multele adaptari corale din muzica americana, pe care publicul a avut ocazia sa le audieze in ultimii 10 ani:

♦ There’s No Business Like Show Business
42nd Street
Puttin On The Ritz
It Don’t Mean a Thing If It Ain’t Got That Swing
Back To The Fifties
American Dance Party
Lullabye
Bridge Over Troubled Water
Blowin in the Wind
Joshua fit the battle
Do Wah Diddy Diddy
And all that Jazz
Forever Doo Wap

Intrarea este libera, ca si spiritul muzicii americane..

Organizatori:

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
Fundatia Culturala SOUND
Vox Ama Deus Philadelphia

Share