home EVENIMENT Comisia Europeană a decis: adio paradisuri fiscale!

Comisia Europeană a decis: adio paradisuri fiscale!

Share

Comisia Europeană lansează un pachet legislativ nou dedicat taxării corporaţiilor pe teritoriul european, informează B1 TV.

Sistemul prin care companiile muntinaționale reușeau să-și salveze o mare parte din profit, prin negocierea impozitelor cu guvernele unor țări din UE, pare că își va găsi sfârșitul, o dată cu noul pachet legislativ dedicat taxării corporațiilor pe teritoriul european, prezentat de Comisia Europeană.

Comisia Europeană speră să ajungă la un acord politic până la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

Zilele sunt numărate pentru companiile care au recurs la metode agresive de reducere a impozitelor pe care le-au de plătit.

, a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici.

Prin această bază de impozitare pe profitul consolidat, Comisia Europeană dorește reducerea nivelului pierderilor la bugetele statelor membre UE, prin limitarea evitării taxelor, ceea ce este o practică curentă a marilor corporații.

Comisia Europeană arată că pierderile corporaţiilor s-ar ridica la circa 70 de miliarde de euro în fiecare an. Acesta ar fi motivul pentru care companiile locale sunt nevoite să suporte o impozitare cu 30% mai mare, pentru a acoperi necesarul la bugetele naționale.

Printre statele ce practică stilul negocierilor cu diverse corporații, pentru a stabili un plafon cât mai redus de impozitare a profitului, sunt Marea Britanie, Luxemburg, Irlanda, Olanda și Belgia.

Marile companii au reușit să clădească adevărați giganți prin evitarea taxelor în paradisurile fiscale ale Europei. Un exemplu e Google, care a adunat o rezervă off-shore de lichidități de 43 de miliarde de dolari, fiind acuzați de guvernul francez că a reușit să evite plata a 500 de milioane de euro impozite.

Citeşte şi
Senatorul Șerban Nicolae (PSD) a depus la Senat un proiect de lege privind instituirea unui
România se află la un pas de intrarea în mecanismul premergător activării Articolului 7 din
Comisia Europeană are în vedere noi contramăsuri împotriva României, în urma relaxării legislaţiei anti-corupţie, a
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca Parlamentul să adopte un mandat-cadru, în pregătirea reprezentării
Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii
Decizia Curții de Apel București de respingere a cererii autorităților turce de extrădare a jurnalistului
La scurt timp după apariţia Raportului MCV de toamnă privind România, Florin Iordache, președintele Comisiei
Comisarul european Julian King, responsabil pentru Uniunea securităţii, se va afla, luni, într-o vizită oficială
Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans.
Călin Popescu Tăriceanu a acuzat Comisia Europeană de atitudine părtinitoare. Aceasta într-un discurs despre "statul
Share