home EVENIMENT Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, făcute praf de PSD

Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, făcute praf de PSD

Share

Codul Penal şi Codul de Procedură Penală ar urma să fie făcute praf şi pulbere de către PSD în perioada care urmează. Restul depinde numai de noi, cum reuşim să oprim această destrucţie.

Mutilarea Legilor Justiţiei continuă. Ţara fără Cod Penal

Politicienii PSD propun reducerea limitelor pedepselor pentru luarea de mită şi traficul de influentţă. Ei ar modifica regimul închisorii, astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu.

Codul Penal. Marii corupţi, ca boierii, la domiciliu

Tot la domiciliu îşi vor ispăşi pedeapsa şi cei cu vârsta de peste 60 de ani sau cei cu boli grave sau incurabile. Iniţiatorii susţin că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperarea prejudiciilor.

Evident, Dan Voiculescu, acum, la domiciliu, este intens reeducat. La fel şi Adrian Năstase. Parlamentarii PSD vor şi modificarea prevederilor referitoare la denunţ. Acesta ar urma să fie valabil doar dacă este făcut la 6 luni de la data la care denunţătorul a aflat despre săvârşirea faptei.

Modificarea va elimina practic denunţurile din activitatea curentă a procurorilor. În Codul penal, sunt modificate şapte articole privind concursul de infracţiuni, regimul închisorii, luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă, cumpărarea de influenţă, abuzul în serviciu. Cumplit. Oamenii aceştia trebuie opriţi.

Codul Penal. Regimul închisorii, îndulcit

Este modificat articolul 60, referitor la Regimul închisorii. Forma actuală a articolului prevede că…

… închisoarea constă în privarea de libertate pe durată determinată, cuprinsă între 15 zile şi 30 de ani, şi se execută potrivit legii privind executarea pedepselor…

În varianta parlamentarilor PSD aceasta este completată cu încă două alineate conform cărora…

… pedepsele cu închisoarea de până la trei ani se execută la domiciliu…

, iar măsura închisorii la domiciliu ar urma să se aplice şi în cazul celor condamnaţi la peste trei ani de detenţie. Dar cu vârsta de cel puţin 60 de ani. Sau al celor cu “boli grave sau incurabile, stabilite prin lege”.

Codul Penal. Adio, luare de mită!

O altă modificare vizează şi articolul 289, alineatul 1, referitor la luarea de mită, alineat care în forma actuală stabileşte:

Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Codul Penal, darea de mită, deturnată de la obiect

Senatorii şi deputaţii PSD vor să modifice şi alineatele 1 şi 3 ale articolului 290 din Codul Penal, privind darea de mită. În actuala formă, articolul prevede că…

… promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

În urma modificării, pedepsele cu închisoarea vor fi cuprinse între 6 luni şi 5 ani. De asemenea, alineatul 3 prevede că…

(…) mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta…

ar urma să fie abrogat.

Citeşte şi
Victor Ciorbea, avocatul poporului, refuză cu obstinaţie să atace la Curtea Constituțională ordonanța de urgență
Mitralieră Rădulescu, deputat PSD, are un mesaj aparent împăciuitor, în care cheamă la dialog și
Sputnik exprimă propaganda Rusiei, vorbind despre situaţia din România şi confirmând tot ceea ce spunem
PSD-ALDE, prin europarlamentarii săi, duce un război subteran intens, în aceste zile, împotriva Laurei Codruța
Vladimir Tismăneanu, politolog american de origine română, prezintă tabloul politic al momentului în ceea ce
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, susține că, indiferent de ofensiva PSD-ALDE, care face
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la o întâlnire cu primarii de comune, că, prin programele
Anunţ bombă, pe surse, la scurt timp după ce fostul ministru Lia Olguţa Vasilescu a
PSD comite o nouă mizerie indescriptibilă, care întinează memoria luptătorilor anticomunişti care au murit în
Unealta folosită de PSD pentru carotarea iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali în funcţiile publice" este o
Share