home POLITICA Codruţa Kovesi are peste 100.000 de semnături. Next milestone, 150.000!

Codruţa Kovesi are peste 100.000 de semnături. Next milestone, 150.000!

Share

Comunitatea „Declic” a reuşit să strângă, pentru candidatura pe care o susţine Codruţa Kovesi la Parchetul European, până la acest moment, 110.014 semnături.

SEMNEAZĂ PETIŢIA PENTRU KOVESI LA PARCHETUL EUROPEAN

Numărul celor interesaţi să semneze petiţia creşte de la o oră la alta. Iniţiatorii şi-au propus să strângă 200.000 de semnături, pe care să le trimită pe adresa preşedintelui Parlamentului European şi a ministrilor de Justiţie din ţările UE, însoţite de textul de mai jos.

Stimate domnule presedinte, stimati domni Ministri,

Prin prezenta, semnatarii, cetateni ai statului roman, va solicitam explicit sa respingeti ferm tentativa Ministrului Justitiei din tara noastra de a o defaima pe d-na Laura Codruta Kovesi, cu intentia de a descuraja alegerea domniei-sale in functia de Procuror-sef european. Va solicitam respectuos, de asemenea, ca la momentul votului sa comunicati Legislativului european existenta prezentei initiative.

Este opinia ferma, asumata explicit, a fiecaruia dintre semnatarii acestui demers ca, prin gestul sau, Ministrul Justitiei din Romania nu doar ca nu ne reprezinta interesele si vointa ci, dimpotriva, continua in mod abuziv un efort personal si guvernamental de subordonare politica a justitiei si de oprire a luptei impotriva coruptiei in Romania. Pentru cetatenii romani onesti, Laura Codruta Kovesi a capatat o valoare simbolica tocmai prin efortul ei (si al Departamentului National Anticoruptie, sub conducerea ei) de a investiga faptele de coruptie la nivel inalt in ciuda actelor politice si a modificarilor de legislatie pe care actuala putere politica le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupti”, se afirma in petitie.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, recent, ca va incerca sa blocheze alegerea Laurei Codruta Kovesi in fruntea Parchetului European.

„Cred ca membrii Comisiei de selectie nu cunosc abuzurile comise de catre Laura Codruta Kovesi in detrimentul cetatenilor, in detrimentul statului de drept. In Franta sau in Germania, un procuror nu ar putea sa comita atatea abuzuri, pentru ca ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar daca in zilele de joi si vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea ministrilor de justitie din statele membre ale UE, maine dimineata voi trimite decizia CCR privind demiterea din functie, fiecarui ministru de justitie”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Laura Codruta Kovesi s-a clasat prima in cursa pentru functia de sef al Parchetului European, dupa interviul sustinut in fata unui juriu de specialisti in drept ai UE.

Citeşte şi
Liviu Pleşoianu e disperat că nu strânge 200.000 de semnături

Deputatul PSD Liviu Plesoianu isi ameninta simpatizantii ca nu o sa mai vorbeasca daca nu Read more

Cum a furat PSD semnăturile la campania “Fără penali în funcţiile publice”

Unealta folosită de PSD pentru carotarea iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali în funcţiile publice" este o Read more

E făţiş. PSD strânge semnături contra Realitatea TV şi Rareş Bogdan

PSD caută să obţină legitimitate populară pentru demolarea presei ostile liderului Liviu Dragnea. În judeţul Read more

Fără penali a strâns semnăturile necesare, dar continuă campania

Organizatorii campaniei Fără penali în funcţii publice au reuşit marţi să depăşească ambele praguri cerute Read more

Fără penali în funcţiile publice. Unde poţi semna petiţia iniţiată de USR

USR a iniţiat de mai mult timp un proiect de lege de revizuire a Constituţiei Read more

PSD strânge semnături pentru Victor Ponta. De ce?

PSD strânge în continuare semnături pentru candidatura lui Victor Ponta.

Revista presei. Cartile pionilor lui SOV, lansate de MAE

~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa Read more

AUDIO-STENOGRAMA Daţi în fapt: Manţocării á la Realitatea TV

Enache, Freciu si Nedelcu de la Realitatea Media stau de vorba cu Laura Albani, sefa Read more

CSDR şi FRJ MediaSind protestează faţă de modul în care radioul public a manipulat prezentarea dezbaterii din Parlamentul European

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de modul Read more

INTERVIU Godinac: Se doreste infiintarea Ministerului Presei?

La ora la care cititi acest interviu cu Cristi Godinac, Comisia pentru Mass-Media din Senat Read more

Share