home EVENIMENT, POLITICA Codruţa Kovesi a fost primită cu flori şi aplauze la Parchetul General. Ce a declarat la ieşire VIDEO

Codruţa Kovesi a fost primită cu flori şi aplauze la Parchetul General. Ce a declarat la ieşire VIDEO

Share

Fosta șefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întâmpinată cu flori, aplauze și scandări anti-PSD când a ajuns la Parchetul General. Aici a fost audiată de procurorul Adina Florea, ca urmare a unui denunț depus de Sebastian Ghiță.

”Codruța, nu uita, noi suntem de partea ta”, ”PSD, ciuma roșie” sau ”Arde-i pe corupți” – au fost lozincile scandate de cei aproximativ 30 de susținători care au întâmpinat-o pe Kovesi.

Manifestanţii aveau portretele ministrului Justiției, Tudorel Toader, și al Adinei Florea, procurorul propus la șefia DNA, dar respins de președintele Iohannis. Oamenii aveau bannere cu mesajul #Fără penali în funcții publice.

”Sunt foarte răcită, vorbesc mai greu. Am să fac declarați la ieșire”, le-a spus Laura Codruța Kovesi jurnaliștilor.

Laura Codruţa Kovesi: Toate acuzaţiile sunt nevinovate

Laura Codruţa Kovesi a anunțat la ieșirea de la Parchetul General că procurorii Secției speciale pentru investigarea magistaților i-au adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect în dosarul legat de extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Kovesi a anunțat că a depus două cereri de recuzare: pentru procurorul de caz Adina Florea, dar și pentru procurorul – șef al Secției, pentru ”afectarea imparțialității”.

Ce spune Codul de Procedură Penală

Potrivit Codului de Procedură Penală, cererile de recuzare sunt soluționate de procurorul iararhic superior. Astfel, cererea de recuzare a Adinei Florea va fi soluționată de șeful secției speciale, Gheorghe Stan.

Cerea de recuzare a lui Stan va fi soluționată de șefii Parchetului General, fie de prim adjunct, fie de Augustin Lazăr. Întrebată dacă dosarul îi va afecta candidatura pentru postul de procuror european, Kovesi a spus cu siguranță, dar a spus că va merge mai departe.

Laura Codruţa Kovesi, la ieșirea de la Parchetul General:

– Am recuzat procurorul de caz și procurorul șef de secție pentru afectarea imparțialității. Mi s-a adus la cunoștință învinuirea

– Mă voi prezenta în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs

– Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Nu am avut niciun fel de atribuții legate de extradarea inculpatului Popa Nicolae. Poliția română și Ministerul Justiției au avut atribuții

Laura Codruţa Kovesi: Nu e nici o coincidenţă cu dosarul

– Întrebată despre presupusa mită: nu e adevărat. Acuzația că aș fi primit eu bani pentru a face extrădarea, nu e adevărat. Plata s-a făcut de Politia Română, sunt două comunicate oficiale în acest sens

– Nu e nicio coincidență dosarul. Am patru acțiuni disciplinare, 18 dosare penale. Toți cei care și-au făcut treaba în magistratură au probleme. Președintele ÎCCJ are probleme, în CSM au probleme, judecătorii și procurorii care au comentat despre legile justiției au probleme.

Codruţa Kovesi: Nu am avut niciodată întâniri în afara cadrului instituţional cu Sebastian Ghiţă

– Întrebată despre declarațiile lui Sebastian Ghiță privind presupusele întâlniri de la casa acestuia: Nu am avut întâlniri în afara unui cadru instituțional. Am participat la evenimente organizate de instituții ale statului. De acolo sunt poze. Nu am vorbit niciodată cu Ghiță nici la telefon, nici prin email. Nu am folosit emailul cuvuveaua. Pot apărea fotografii false, cum au apărut și înregistrări false.

– Nu am discutat niciodată cu nimeni despre dosare penale în afara cadrului instituțional. Nu am discutat cu Ghiță despre această extrădare

– Întrebată cum comentează acuzațiile din acest dosar – abuz în serviciu și fals în declarații: Nu sunt adevărate

– Întrebată despre acuzațiile Elenei Udrea privind presupusa luare de mită: Sunt fabulații

Citeşte şi
Liderul USR Dan Barna a declarat că formaţiunea pe care o conduce ar putea accepta
Rovana Plumb este susţinută de ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, care le cere partidelor
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu nu are susţinerea necesară pentru a intra în alegerile pentru funcţia
Un protest masiv se anunţă pentru vineri seară, la ora 17.00, la Piaţa Victoriei, pentru
Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloș au anunțat că o susțin în totalitate pe
Miting PSD, din nou. De data aceasta însă manifestaţia nu mai este dedicată sprijinirii familiei
O nouă serie de proteste se anunţă pentru această seară, de la ora 18.00. Manifestaţiile
DNA a cerut ÎCCJ emiterea unui al treilea mandat de arestare preventivă pe numele lui
Fugarul Sebastian Ghiţă a fost prins de autorităţile sărbe la Belgrad cu mustăţi, cioc şi
Omul de afaceri şi politicianul gangsterist Sebastian Ghiţă s-ar afla în Serbia. Autorităţile române s-ar
Share