home POLITICA Codrin Ştefănescu intră în istoria universală a umorului absurd

Codrin Ştefănescu intră în istoria universală a umorului absurd

Share

Dacă ne-am afla în Islanda sau Spania, ori Germania, ar fi de râs. Codrin Ştefănescu ar fi în galeria personajelor ilustre care te fac să râzi cu lacrimi. Dar suntem în România şi tiranii aceştia în embrion conduc ţara.

PSD nu se linişteşte şi continuă lovitura împotriva Justiţiei

Nu e de râs. Dacă vrem să ştim ce au ei în cap, trebuie să urmărim ce declară. Evident, nu toţi sunt la fel de radicali, dar Codrin Ştefănescu e din gaşca ultracreacţionarilor care conduc PSD azi. Şi atunci avem o problemă. Mare cât ţara.

Ar putea să strige Codrin, din când în când, ca să ştim exact:

They went to sea in a Sieve, they did,
   In a Sieve they went to sea:
In spite of all their friends could say,
On a winter’s morn, on a stormy day,
   In a Sieve they went to sea!

, dar suntem în România şi nu ne arde de cioace.

Codrin Ştefănescu ştie ce vor românii

Codrin Ştefănescu vorbeşte, într-o amestecătură multiformă, despre “sistemul, binomul, Iohannis, Orban, cât și”…

… colegii pedeliști ai acestora, vopsiți în liberali,

Huh!… Aceştia, vezi, Doamne, “știu cu exactitate ceea ce își dorește electoratul PSD, dar și cel cu adevărat liberal”. Care ar fi “concentrat în jurul ALDE”. Sistemul, susţine Codrin Ştefămescu, ştie, “în general, ce vor cu adevărat românii. Și românii vor lucruri concrete”. Care să fie acestea?

Românii vor modificarea Codurilor penale în cel puțin 100 de puncte, în concordanță cu deciziile Curții Constituționale. Românii vor o lege a răspunderii magistraților. Românii vor respectarea tuturor drepturilor și libertăților cetățenilor. Românii vor încetarea defilărilor în cătușe la TV.

Manipulare cu 100 de amendamente

Această declaraţie este manipulatoare şi intoxicatoare, croită pentru creierele bieţilor oameni care se uită la Antena 3. Acolo a mestecat Codrin aceste cuvinte fără noimă. De exemplu, să luăm basmul cu cele peste 100 de amendamente la Codurile penale.

Ele au fost făcute OUG de Cabinetul Cioloş în 2016, în huiduielile PSD. Urma ca Parlamentul să voteze legea de aprobare a OUG, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată. De ce? Pentru că PSD-ALDE nu vrea coduri penale constituţionale.

Spune că vrea aceasta, dar vrea cu totul altceva. Vrea legarea fedeleş a Justiţiei. În februarie, a spus acelaşi lucru (că vrea coduri penale constituţionale), dar nu exista nici o decizie a CCR pentru dezincriminarea abuzului în serviciu, neglijenţei în serviciu etc.. Iar ei au încercat asta. Restul e minciună. Cocotieri pentru manglitori de ţară.

Intoxicare cu răspunderea magistraţilor

Magistraţii din România au o lege a răspunderii foarte bună, care se aplică. Dar PSD-ALDE vrea Jihadul, atunci când un procuror îl trimite în judecată pe X, din clanul lor, şi Justiţia decide, definitiv şi irevocabil, că e nevinovat.

1. Într-o lume ideală, este absurd să acuzi pe un procuror că a decis ceva într-un dosar şi sentinţa definitivă şi irevocabilă într-un dosar a fost invers. Ce ar trebui să facă procurorul? Să discute înainte cu judecătorul, la o cafă, să stabilească împreună cum e dosarul? Nu există aşa ceva nicăieri în lumea democratică.

2. În România, există posibilitatea ca un procuror integru să trimită în judecată un inculpat. Apoi, un judecător corupt să decidă că inculpatul e nevinovat. Ce facem? Noi, MJ, trimitem Inspecţia Judiciară, aflată sub controlul politic, să-l lapideze pe procurorul integru? Ăsta e stat poliţienesc.

Cât despre prostiile cu “spectacolul cătuşelor”, nici nu merită efortul. Merită contrafortul. Direct în zona cocsală a domnului Codrin.

Controlul “absolut şi absurd”

Românii vor ca nimeni să nu mai stea cu frică, că oricând poate fi luat de pe stradă sau din casă, de lângă familie, copii, în baza unor dosare fabricate. Românii vor eliminarea definitivă a controlului absolut și absurd al unor structuri ale statului asupra cetățenilor.

Este exact doctrina ventilată de ani în şir de sistemul corupt. Pentru acesta, statul de drept este teroare. Procurorii DNA sunt vampiri, completele de judecată săli de tortură, iar puşcăria iadul reîncarnat. Normal, ei sunt terorizaţi de cei ce aplică legea.

Unde se întâlnesc marile spirite

Este, culmea, exact doctrina lansată de Traian Băsescu, după ce şi-a dat jos de pe el haina de preşedinte. Şi atunci, ce fac aceşti domni? Vorbesc despre echilibru constituţional, încercând să provoace exact dezechilibru instituţional:

Și, absolut toată lumea dorește acel echilibru constituțional între puterile statului. Și atunci, chiar și ignorându-i penibilitățile enunțate cu emfază în spațiul public, fricosul Ludovic Orban nu ar trebui să se mai mire că pleacă și vor mai pleca din partidul său structuri întregi, liberali adevărați care nu se mai regăsesc sub nicio formă în ceea ce a devenit astăzi PNL

Cât despre aiurelile cu Ludovic Orban blablabla… Acesta ştie să-şi poarte singur de grijă, e băiat mare şi are stomac tare.

Ludovic Orban ar trebui să profite de gafele lui Codrin Ştefănescu

Acest lucru presupune ca PNL să aibă departamente funcţionale şi acestea să alimenteze permanent aşa-numitul guvern din umbră. Astfel, presupune ca PNL să aibă un program de guvernare. Oricum, mai devreme sau mai tâziu, acolo va ajunge: la Palatul Victoria. Că ăştia sunt în picaj.

Discursul actual al lui Orban este bun, dar este dominat de linii generale, din câte am observat. Mă refer la o atitudine pro-activă, sistemică. Să iei tu conducerea actului politic, din Opoziţie.

Liderii PNL reacţionează la cele mai importante mişcări ale PSD-ALDE a posteriori, în loc să provoace ei eveniment politic. De exemplu, în ce priveşte legile Justiţiei, PSD-ALDE tinde să modifice haotic legislaţia actuală.

PNL să muşte din PSD şi să calce pe cap ALDE

Totul – în funcţie de interesele imediate ale liderilor coaliţiei. E stresat Liviu Dragnea de un proces pe abuz în serviciu? Încearcă dezincriminarea abuzului în serviciu. Sistemul corupt e deranjat de DNA şi Parchetul General? PSD-ALDE caută, ca la biliard, lovituri cu manta care să extirpe atribuţiile acestor instituţii.

PNL să vină atunci cu un pachet coerent de legi ale Justiţiei, care să fie o epresie a democraţiei liberale de tip occidental. PNL să spună ce e bine şi ce e rău în Justiţie. Dar să o facă credibil, cu linii de forţă şi experţi vero scoşi la interval.

Când PSD-ALDE vorbeşte despre Pilonul II, să ştie că obligatoriu va fi lapidat de PNL în public dacă spune tâmpenii , cu randamentul Pilonului I şi alte aiureli de acest gen. Când PSD-ALDE încearcă să croiască un dond suveran de prăduire, PNL să vorbească despre guvernanţa corporatistă.

Cu exempl plastice, concrete, aplicate, să priceapă oricine. Când PSD ALDE falimentează capitala, gândindu-se la fuziunea RADET – Elcen, PNL să vină cu alternativa delocalizării termoficării. Ludovic Orban o ştie bine, a vorbit despre ea încă din 1998.

Şi aşa mai departe. Atunci vom avea Opoziţie. Cu “o” mare. Când PNL va muşca din PNL şi va călca pe cap ALDE.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu = suferinţă. PSD are un scor umilitor în Craiova!

Lia Olguţa Vasilescu are un scor dezastruos. Jurnal de Craiova anunţă că Avangarde, institut condus

Carmen Dan, făcută praf de Florin Roman: “V-aţi gazat propriul popor!”

În loc să răspundă în fața legii pentru gazarea și agresarea protestatarilor pașnici din data

Gabriela Firea dă Circul pe mâna Ancăi Florea, mama Sabinei Iosub de la Antena 3

Gabriela Firea a numit-o pe Anca Florea manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Florea este consilier

Adrian Solomon (PSD), show revoltător la audierea Violetei Alexandru VIDEO

Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD), a avut o atitudine extrem

Rareş Bogdan: „Sunt fierţi, sunt pe tavan! Să vă aduceţi aminte de zilele astea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are o primă reacţie dură, după ce pesedistii au votat în

PSD e la pământ în sondaje, Tăriceanu şi Ponta, out din Legislativ!

Social democrații au discutat în ședința CEx de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie

PSD va boicota şedinţa de învestitură a Cabinetului Orban 2

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după şedinţa CEX, că parlamentarii PSD nu

Marcel Ciolacu: Ion Iliescu nu mai e preşedinte de onoare al PSD!

PSD se descotoroseşte de Ion Iliescu, liderul fondator al partidului, în cel mai pur stil

Lucian Romaşcanu, senator: „PSD nu este continuatorul PCR”

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a avut o intervenţie agresivă şi arogantă împotriva deputatului USR, Iulian

PSD pierde detaşat alegerile cu OUG pe alegerile anticipate

Liderii PSD nu vor permite că alegerile anticipate, dacă vor avea loc, să se desfăşoare

Share