home CORUPTIE, POLITICA Codrin Ştefănescu o ţine danga cu sistemul care a evitat suspendarea

Codrin Ştefănescu o ţine danga cu sistemul care a evitat suspendarea

Share

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, afirmă că sistemul a sacrificat-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru a nu risca suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a revocat-o din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi

Codrin Ştefănescu: Au decis să sacrifice un om

“Au decis să sacrifice un om de pe tabla de şah pentru a nu risca suspendarea lui Iohannis. Nu Iohannis a revocat-o astăzi, nu Iohannis a respectat Constituţia, ci pur şi simplu a fost o decizie mai sus decât el. Iohannis nu e decât un fel de comunicator şi un agent electoral pentru un sistem pe care se bazează în opinia lui şi pentru următorul mandat. Sau cel puţin aşa i s-a promis”, a afirmat Ştefănescu.

Potrivit acestuia, “dacă dorea să respecte Constituţia, preşedintele lua această decizie în aceeaşi zi în care a hotărât CCR, pentru că acolo scrie “de îndată””.

Codrin Ştefănescu: “În România toată lumea aplică de îndată decizia CCR”

Or, în România toată lumea aplică de îndată decizia CCR. În Parlament, când se cere modificarea sau abrogarea unei legi sau a unui articol, pur şi simplu de îndată articolul acela este scos din uz sau legea este abrogată instantaneu.

, spune Codrin Ştefănescu. Realitatea este însă cu totul alta. Referendumul din anul 2009 privind un parlament unicameral cu 300 de membri a fost urmat de o decizie de validare a CCR, nerespectată de Parlament nici azi.

Eistă peste 100 de decizii de neconstituţionalitate pe Codul Penal şi Codul de Procedură Penală pe care Senatul le avizase în 2016 şi Camera nu o făcea ostentativ.

Când ministrul Justiţiei a avansat o OUG de modificare a CP şi CPP, pentru respectarea deciziilor CCR, politicienii PSD şi ALDE au sărit ca arşi.

Codrin Ştefănescu: Iohannis a luat peste picior întregul popor

Nu vine domnul Iohannis acum, după 31 de zile de citit, şi ne spune că el respectă decizia Curţii, iar în 31 de zile a luat peste picior întregul popor – că citeşte, că analizează, că va hotărî după ce vede textul. Adică toate semnele arătau foarte clar că nu dă doi bani pe Constituţie şi pe decizia Curţii şi că o susţine pe Codruţa şi pe capii acestui sistem până la capăt.

Mai mult decât atât, domnul Iohannis astăzi nici n-a avut curajul să vină el personal şi să citească acest text pe care cei din sistem i l-au dat – acela de revocare a Codruţei Kovesi.

Codrin Ştefănescu: Iohannis nu este curajos

Pur şi simplu a trimis purtătorul de cuvânt, adică Iohannis curajosul, care permanent iese de la tribuna oficială a Cotroceniului să înjure coaliţia de guvernare, liderii Camerelor, pe primul ministru, Guvernul PSD-ALDE, brusc trimite purtătorul de cuvânt să vorbească despre cum respectă el Constituţia şi decide revocarea.

, a mai spus secretarul general adjunct al PSD.

Share