home EVENIMENT, POLITICA Cocoş i-ar fi dat personal bani negri lui Vasile Blaga. Traian Băsescu ştia?

Cocoş i-ar fi dat personal bani negri lui Vasile Blaga. Traian Băsescu ştia?

Share

Cocoş i-ar fi dat personal bani lui Vasile Blaga

Cocoş, omul de afaceri şi fostul soţ al Elenei Udrea, susţine că ar fi finanţat campaniile Partidului Democrat Liberal din anul 2009 cu banii negri care au fost obţinuţi din Dosarul Microsoft.

Într-un denunţ al său dat în faţa procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Dorin Cocoş a arătat că i-ar fi dat personal bani lui Vasile Blaga, care atunci era secretar general al PDL, când Emil Boc era preşedintele partidului.

Pentru că ar fi colaborat cu anchetatorii din Dosarul Microsoft, Dorin Cocoş s-ar afla acum în arest la domiciliu, sunt de părere unii analişti ai faptului, însă nu cunoaştem exact motivarea solicitării procurorilor DNA ce instrumentează acest dosar.

Însă Cocoş mai are  şi un alt mandat de arestare, într-un alt dosar, aşa că încă este arestat preventiv. Mergând în logica transformării arestului preventiv în arest la domiciliu dacă petentul face denunţ, am putea să interpretăm că Dorin Cocoş încă nu a făcut denunţ în celălalt dosar.

Dorin Cocoş le-ar fi spus anchetatorilor că Vasile Blaga era cel ce gestiona fondurile negre. Omul de afaceri a precizat câţi bani ducea la PDL, cui îi dădea aceşti bani şi de unde îi avea.

Dorin Cocoş spune în denunţ că banii negri din Dosarul Microsoft au fost daţi pentru campaniile electorale din anul 2009, atât pentru alegerile prezidenţiale, cât şi pentru alegerile europarlamentare.

Omul de afaceri le-a spus procurorilor că, pe lângă sumele cash, pentru care nu a primit chitanţe, a finanţat şi cumpărarea de geci şi brichete pentru campaniile PDL, în total suma fiind de aproape trei milioane de euro.

Cocoş le-a spus anchetatorilor că Elenea Udrea era la curent cu tot ce făcea el. Întrebarea este următoarea: Traian Băsescu era sau nu era la curent?

Denunţul se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA. Potrivit informaţiilor apărute în presă, fostul ministru al Comunicaţiilor le-ar fi declarat anchetatorilor că, pe întreaga durată a mandatului său, ar fi finanţat lunar PDL cu suma totală de aproximativ 300.000 de euro.

Share