home CORUPTIE, POLITICA Claudiu Manda şi Nicu Bădălău, la rând la audieri, la DNA

Claudiu Manda şi Nicu Bădălău, la rând la audieri, la DNA

Share

Lideri ai PSD, precum Claudiu Manda şi Niculae Bădălău, precum şi şeful Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, au fost audiaţi în controversatul dosar Tel Drum.

În ziua în care România este criticată pentru justiție, DNA dă o lovitură de imagine. Claudiu Manda, unul dintre liderii PSD și șeful comisiei de control parlamentar al SRI se află la Direcția Națională Anticorupție. Acolo au fost și senatorul Niculae Bădălău dar şi şeful Serviciului de Informaţii Externe.

Potrivit surselor Realitatea TV, dosarul în care au fost audiaţi la DNA Claudiu Manda, Niculae Bădălău şi şeful Serviciului de Informaţii Externe este controversatul dosar Tel Drum.

Claudiu Manda, în ariergarda altor grei PSD

Mai mult decât atât, potrivit unor surse judiciare, au fost chemaţi la audieri, pentru zilele următoare, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul Apărării, Mihai Fifor.

La ieşirea din sediul DNA, Claudiu Manda a precizat că este audiat ca martor într-un dosar. “Am intrat în sediul DNA ca martor, am ieşit ca martor. Nu pot da niciun fel de detaliu, nu este în faza publică”, a spus Manda.

Claudiu Manda, nervos ca mandea

Vizibil enervat de întrebarile jurnaliştilor, Claudiu Manda a replecat: “Dacă spun că nu pot să dau niciun fel de detaliu, mă puteţi înteba orice”.

De asemenea, şi şeful SIE a fost audiat de către procurorii DNA.

Din primele informații, Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI și vice-președintele Senatului, și Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD, ar fi audiați într-un dosar de corupție.

Nu există însă informații concrete despre dosar ar fi vorba.

Claudiu Manda a venit singur la sediul DNA, nefiind însoțit de vreun avocat.

Nicu Bădălău spune că a declarat ce ştia

Niculae Bădălău a spus, după audiere, că a spus ceea ce știa. Acesta a precizat că a venit la DNA în calitate de martor.

“Am fost ca orice cetățean normal, am dat curs invitației. Am declarat ce știam, nu pot să spun că a fost o surpriză placută”, a declarat președintele executiv al PSD.

La ieşirea de la audieri, acesta nu a dorit să dea detalii despre dosar. Întrebat dacă a fost audiat în dosarul care îl vizează pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, Niculae Bădălău a spus: “Nu. Mai aveţi o încercare”.

Citeşte şi
Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că procurorii anticorupţie desfăşoară, împreună cu autorităţile
Procurorul-sef interimar al DNA, Calin Nistor, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, va
Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că preşedintele USR, Dan Barna, nu are
Liberalul Lucian Bode, deputat de Sălaj, a primit aviz pozitiv în comisiile reunite din Parlament
Fostul vicepremier Paul Stănescu a confirmat că a fost audiat ca martor într-un dosar, la
Codruţa Kovesi spune că în DNA nu a existat niciodata o sectie de investigare a
Alexandru Ghiță, fratele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a fost trimis în judecată de DNA
DNA s-a autosesizat după apariția în presă a unor articole privind cumpărarea unor imobile pe
În Clanul Stănescu există un fel de Elenă din Troia: Iulia Stănescu. Ea a provocat
DNA se ocupă de investigarea onstrucţionării votului românilor din Diaspora, de către PSD-ALDE, la alegerile
Share