home CORUPTIE, POLITICA Ciuma Roşie ameninţă Cabinetul Orban cu mutilarea OUG în Parlament

Ciuma Roşie ameninţă Cabinetul Orban cu mutilarea OUG în Parlament

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat pentru dialog între Guvern şi Parlament, astfel încât actuala criză să fie depăşită.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El a afirmat că majoritatea parlamentară poate schimba fundamental deciziile Executivului.

“Eu vorbesc de ani de zile de necesitatea unui proiect naţional care ar însemna că raliază nu numai partidele politice, dar toate instituţiile fundamentale ale statului şi până la urmă întreaga societate. Ca să venim în ziua de astăzi (…), avem un Guvern care se bazează pe 20% din Parlament şi care în mod normal ar trebuit să vină să ceară sprijin, pentru că Guvernul este autoritate legiuitoare delegată de Parlament, adoptă ordonanţe de urgenţă, dar aceste ordonanţe până la urmă vin la Parlament, unde el nu are majoritate. (…) Noi avem o majoritate care poate să schimbe fundamental tot ceea ce decide Guvernul, dar nu vrem acest lucru, vrem un dialog. Suntem preocupaţi şi îngrijoraţi. Ne-am fi dorit un dialog”, a spus Tăriceanu, la România TV.

El a amintit că preşedinţii partidelor parlamentare au convenit să-i propună premierului Orban să dialogheze cu Legislativul.

“Astăzi ne-am reunit preşedinţii partidelor parlamentare şi am convenit să facem o propunere către premierul Ludovic Orban pentru a închega un dialog, care ar trebui să existe oricum. Prin Constituţie, Guvernul este obligat să conlucreze cu Parlamentul”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ordonanţele adoptate de Guvern în ultima perioadă, aflate în dezbaterea Senatului, vor fi amendate în Parlament.

Potrivit lui Ciolacu, toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri.

“Astăzi am avut o discuţie cu toţi liderii forţelor politice parlamentare care au răspuns apelului pe care l-am făcut zilele trecute. Şi astăzi, PNL a fost singurul partid care a refuzat orice formă de dialog pe tema situaţiei actuale în care se află România din cauza crizei sanitare şi economice. Prin urmare, toate partidele, cu excepţia PNL, au înţeles să se unească în Parlament şi să vorbească pe o singură voce atunci când vine vorba de măsurile urgente care se impun în sprijinul românilor şi al mediului de afaceri”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi
Tăriceanu s-a lovit la operaţie, îl laudă pe Ludovic Orban!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, salută iniţiativa premierului Orban de a se inspira din experienţa Read more

Cristian Diaconescu: Tăriceanu, CCR şi PSD vor să slăbească statul!

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, lansează acuzaţii grave la adresa liderilor ALDE şi PSD, Read more

Tăriceanu: „Apogeul incompetenței acestui guvern s-a întâmplat ieri”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, aduce critici dure la adresa Guvernului Orban, pentru faptul că Read more

S-a umflat grija-n Tăriceanu: “Am avea nevoie de 10 milioane de măști de protecție!”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este nevoie de circa 10 milioane de măşti Read more

Violeta Alexandru despre Tăriceanu: Unii ies din politică foarte urât

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are o replică scurtă pentru Călin Popescu Tăriceanu, după ce a Read more

Tăriceanu, caustic. “Spui că ai diabet sau cancer, nu eşti la modă”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a povestit pe Facebook despre un prieten care a fost Read more

Tăriceanu: Guvernul are idei tâmpite. Soluţia – moţiunea de cenzură!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită premierului Ludovic Orban să prezinte Parlamentului un plan, Read more

Tăriceanu cere închiderea site-ului Administraţiei Prezidenţiale

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut sâmbătă ”închiderea de urgență” site-ului oficial al Administrației Read more

Tăriceanu: Klaus Iohannis nu vorbeşte bine limba română

Preşedintele ALE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că şeful statului vorbeşte prost limba română şi că Read more

Tăriceanu. Încă un fake news demascat legat de Iohannis

Site-ul factual.ro sancţionează încă o dezinformare lansată în spaţiul public de Călin Popescu Tăriceanu. Site-ul Read more

Share