home POLITICA Cioloş: Din Platforma România 100 se formează un partid

Cioloş: Din Platforma România 100 se formează un partid

Share

Dacian Cioloş intră oficial în politică şi candidează la următoarele alegeri – este ştirea politică a momentului în România. Din Ro100se va desprinde un partid, ce va candida, indiferent când vor avea loc alegeri.

Dacian Cioloş este cenzurat la TVR, Dodon este mediatizat

Formaţiunea va fi prezentata în lunile următoare. Aceasta nu va acționa împotriva celor cu “același ADN”, fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtășește valori comune.

Dacian Cioloş: Avem de nevoie de viziune şi program politic

Din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. (…) Fără nici o îndoială. E clar și noi, cel puțin, cei care am fondat Platforma România 100, suntem hotărâți să facem lucrul acesta. (…) Trebuie să fie un proces natural, și nu unul forțat. (…)

Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 100, dar care are nevoie de o fundație solidă. O fundație de principii, de idei, valori și are nevoie, mai mult decât atât, de o viziune și de programe și chiar de proiecte.

E important să arătăm oamenilor nu doar o viziune și o ideologie, e nevoie să arătăm în ce se traduce ideologia sau în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat și ideologia.

, a spus Cioloș.

Dacian Cioloş: Vrem oameni care e acţioneze, să joace pe teren

Obiectivul pe care îl avem e de a contribui la o schimbare, la un proces. La o schimbare care să fie firească, naturală și să pornească din voința oamenilor care sunt gata să contribuie la asta.

E important ca această schimbare să nu se facă cu oameni așteptând pe margine și cu alții câțiva — trei, cinci, șapte, zece, cinsprezece, câți or fi într-un partid sau în mișcările civice — să acționeze, să joace pe teren.

, a spus Cioloş.

Cioloş: Vom fi deschişi colaborării

Acesta a comentat și vocile potrivit cărora o astfel de inițiativă ar duce la fărâmițarea Opoziției:

Ne gândim și la asta, însă mie mi se pare cumva ca o responsabilitate pe care eu și noi, cei care am inițiat platforma, nu avem decât să o asumăm. Ca din această platformă să se desprindă și un partid politic care nu va acționa împotriva celor cu care împărtășim valori, idei și principii comune.

Cu care avem (…) același ADN. Vom fi deschiși colaborării cu cei cu care putem lucra. Nu avem de gând să ne batem cu cei alături de care trebuie să acționăm în perioada următoare.

Citeşte şi
Platforma România 100 a depus luni dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de
Platforma România 100 anunţă că va fi alături de manifestanţi, în stradă. Membrii acesteia vor
Prezentăm în continuare Reţeaua Rusă, formată din partidele politice filoruse din Europa. Sistemul care conduce
Ne apropiem de un moment politic foarte complicat şi delicat. Klaus Iohannis va trebui în
Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul congresulu acestui partid. Orban a întrunit
Fostul lider PSD Victor Ponta la- atacat din nou pe actualul lider, Liviu Dragnea. El
Un sondaj independent Geeks for Democracy arată căderea popularităţii partidelor parlamentare. Toate partidele politice se
Rusia este acuzată de finanțarea clandestină a partidelor europene. Statele Unite ale Americii analizează strategia
Apariţia unor noi partide politice, eventual România Curată sau oricum i s-ar mai spune, aduce
Revoluţia din România, din 1989, a venit într-un moment când nu existau nici partide politice,
Share