home CORUPTIE, POLITICA Ciolacu, nou fake news: “S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!”

Ciolacu, nou fake news: “S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!”

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că PNL taie salariile, pentru că guvernul a contestat la CCR o lege, prin care ar fi urmat să crească salariile unor anumite categorii de bugetari.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze şi contestă la CCR chiar şi proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de romani aşteptau să li se facă dreptate şi să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toţi liberalii, inclusiv şapte actuali miniştri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Academiei Romane etc).

De Revelion, PNL şi-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni şi a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloşie!

De aici şi insistenţa cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Pe 31 decembrie 2019, Guvernul a formulat o sesizare de neconstituţionalitate asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea-cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În sesizarea formulată, Guvernul semnalează încălcarea prevederilor constituţionale privind principiul bicameralismului, în contextul în care propunerea legislativă respinsă de Senat a fost amendată de Cameră Deputaţilor.

„Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu nesocotirea prevederilor art. 61 şi ale art. 75 din Constituţie, fiind încălcată competenta primei Camere sesizate, Senatul, care nu a dezbătut textul şi soluţiile adoptate de Cameră Deputaţilor. În formă adoptată, legea dedusă controlului de constituţionalitate nesocoteşte şi principiile constituţionale în virtutea cărora o lege nu poate fi adoptată de o singură Cameră, legea fiind, cu aportul specific al fiecărei Camere, opera întregului Parlament”, se precizează în document.

De asemenea, în sesizare se arată că iniţiativa legislativă care implică cheltuieli bugetare nu indică sursa de finanţare, conform articolului 138, alineatul 5 din Constituţia României, fapt menţionat şi în punctul de vedere al Guvernului cu privire la acest proiect.

„Aplicarea reglementările incluse în iniţiativa legislativă generează un impactul bugetar estimat la circa 4,4 milioane lei anual, determinat de majorarea drepturilor salariale aferente personalului Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Academiei Romane, şi circa 328 milioane lei anual, determinat de acordarea majorării de 20% pentru personalul nedidactic din învăţământ”, precizează sursa citată.

Citeşte şi
Revista presei. Ce discuta Guvernul cu FMI

Curierul national il citeaza pe Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, spunand: Guvernul nu discută Read more

Marcel Vela, în conflict incipient cu postul România TV

Directorul editorial al postului România TV, Eugen Chelemen, s-a plâns că postul de ştiri a Read more

Marius Pieleanu ar putea arunca pe piaţă o informaţie falsă

Diversiunile şi intoxicările continuă. Marius Pieleanu se pregăteşte să arunce pe piaţă o informaţie falsă, Read more

Fake news. Alte două website-uri au fost luate în colimator

Alte site-uri de fake news intră în colimatorul autorităţilor. Grupul de Comunicare Strategică i-a propus ministrului Read more

Florin Cîţu îi avertizează pe pesedişti să nu mai inducă panică VIDEO

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a lansat, printr-un mesaj postat pe Facebook, un avertisment către social-democraţii Read more

Grupul pentru Comunicare strategică demască Ştiri pe surse

Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS) atrage atenţia asupra unui nou articol de pe stiripesurse.ro care Read more

Rusia, propagandă intensivă cu fake news, pentru a produce panică

Rusia nu ezită să folosească fără scrupule cea mai murdară campanie de dezinformare, folosindu-se de Read more

Guvernul Orban a închis primul site autohton de fake news

Guvernul Orban a propus Autorităţii din Comunicaţii închiderea primului site, pentru că acesta publica ştiri Read more

Începe lupta Guvernului cu fake news. A fost creat un website

Guvernul a lansat un site cu informaţii oficiale despre epidemia de coronavirus, pentru a lupta Read more

Ludovic Orban începe războiul cu ştirile false din presa PSD

Premierul Ludovic Orban a declarat că, pentru a se evita răspândirea de informaţii false privind Read more

Share