home MASS MEDIA Cine s-a mai solidarizat cu Dan Badea

Cine s-a mai solidarizat cu Dan Badea

Share

In urma cu cateva zile, m-am solidarizat cu jurnalistul Dan Badea, al carui blog este in pericol sa fie inchis din cauza acestei postari facute de el. Omul de afaceri Razvan Petrovici sustine ca Badea minte si a cerut instantei sa emita o ordonanta presidentiala pentru inchiderea blogului jurnalistului.

In aceasta postare scriam astfel:

Ca jurnalistul de investigatie Dan Badea isi verifica sursele incrucisat pana la exasperare si scrie intotdeauna acoperit – este pentru mine o banalitate. Nu cunosc Cazul Petrovici, prezentat de Dan, dar, daca Dan asa spune ca stau lucrurile, asa cred ca stau”

Finalmente, este vorba despre un lucru simplu: am combinat instinctele mele de jurnalist cu increderea pe care o am in seriozitatea unui prieten. Nu m-am inselat. Dan Badea a demonstrat cu documente ca lucrurile stau asa cum sustine el, asa cum se poate citi aici.

Mai scriam astfel, in aceeasi postare:

Mai am si alta curiozitate: cine se mai solidarizeaza cu Dan? Pana acum, am vazut ca au facut acest lucru Cronici geruliene si lumis22.”

Iata cine s-a solidarizat pana acum cu Dan Badea: La firul cărţii, adica Maria Hulber, care isi explica a sa Solidarizare cu jurnalistul Dan Badea, Nervii zilelor noastre, care preia integral textul Mariei Hulber din Oradea, Copacul din pădure, care scrie despre o Botnita juridica pentru Dan Badea (este bine ca si copacii din padure sunt de partea lui Dan).

Claudiu Tarziu a postat luni, 14 februarie, pe blogul sau, articolul Cu blogul în faţa judecătorilor, din care citez:

“[…]se găseşte cîte unul mai nerăbdător, care să încerce să pună pumnul în gura bloggerilor cu ajutorul Justiţiei. Aşa cum este bunăoară d-l Răzvan Petrovici, om de afaceri şi finul lui Virgil Măgureanu –  fostul şef al SRI. D-l Petrovici a cerut închiderea blogului ţinut de jurnalistul de investigaţii Dan Badea, care l-ar fi calomniat. Însă, Dan Badea este acoperit de documente pentru toate informaţiile publicate – cele mai multe dintre acestea fiind publice.”

Cam atat. Daca ma insel sa-mi fie iertat, dar Mos Google asta zice si mai multe nu stie. Astept alte linkuri in comentarii. Pe de o parte insa ma bucur, pentru ca nu ma asteptam (si intr-adevar nu s-a intamplat) nici o solidarizare dinspre presa ticalosita.

Ei nu au astfel de probleme, pe ei nu-i interzice nimeni, dar nici nu fac ce facem noi pe-aici. Adica ne punem pielea pe bat cu drag, din dragoste de libertate de expresie, automartirizandu-ne-n devalmasie.

Citeşte şi
PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat.
Președintele PSD Liviu Dragnea a lansat noi atacuri la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Politicianul
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu se teme că va fi suspendat din funcţie.
În Dosarul Mineriada 13-15, urmăriţii penali au fost trimişi azi în judecată de către Parchetul
Programul Visa Waiver a fost suspendat de Stale Unite ale Americii. Este o coincidenţă a
Florin Iordache a declarat că România prezintă toate condițiile pentru ca în acest an MCV
Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare. Comisia de
Rusia a decis să suspende colaborarea cu Statele Unite în domeniul energiei atomice. Măsura pare
Naţional îl citează pe Răzvan Theodorescu, fostul şef al TVR din vremea Mineridei din 13-15
Judecătoria Sector 1 a condamnat-o astăzi, 8 iunie 2015, pe Oltea Şerban Pârâu, actualul director
Share