home ECONOMIE Cine pierde cel mai mult în bugetul din 2011 (Rl)

Cine pierde cel mai mult în bugetul din 2011 (Rl)

Share

Cheltuielile cu salariile cresc cu 2,5 miliarde lei, pensiile rămân îngheţate tot anul. Salariaţii din învăţă­mânt, asistaţii sociali, şomerii, dar şi pensionarii vor fi în 2011 printre cele mai afectate categorii sociale, ca urmare a reducerilor de cheltuieli bugetare.

FOTO: Lupushor

Forma finală a proiectului de buget pentru 2011, prevede, potrivit Mediafax, încasări mari la bugetul de stat din accize, impozit pe venit şi în special TVA, însă mizează şi pe creşteri a încasărilor din amenzi pentru nedepunerea declaraţiilor fiscale plus mai multe confiscări.

Cheltuielile realizate de auto­rităţile locale vor fi limitate şi monitorizate strict, anul viitor Guvernul urmând să interzică primarilor să mai finanţeze proiecte noi dacă au deja în execuţie proiecte ale căror termene de finalizare au fost depăşite.

Mai mult, bugetul destinat pentru dezvoltarea infrastructurii şi construirea unor baze sportive la nivel local va fi înjumătăţit faţă de 2010.

Educaţie

Guvernul va tăia în 2011 din fondurile bugetelor locale (din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată) destinate salariilor din învăţământ. Sumele distribuite pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, şi sectoarelor din Bucureşti vor scădea de la 11,5 miliarde lei, în 2010, la 8,8 miliarde lei, în 2011.

Urmare a reducerilor prevăzute prin buget, vor fi afectate atât alocaţiile pentru finanţarea cheltuielilor cu salariile şi contribuţiile corespunzătoare din învăţă­mântul preuniversitar de stat (reduse de la 9,6 miliarde lei la 7 miliarde lei), cât şi sumele reprezentând ajutorul social şi ajutorul atribuit pentru încălzirea locuinţei (diminuate de la 845 milioane lei la 792 milioane lei).

Investiţii

Guvernul va interzice autori­tăţilor locale să mai finanţeze lucrări de investiţii noi, dacă nu vor reuşi, în prealabil, să aibă asigurate surse de finanţare a proiectelor aflate deja în derulare. Administraţiile din teritoriu vor fi obligate să finalizeze în primul rând investiţiile cu termen de finalizare depăşit.

Vor fi exceptate de la această interdic­ţie lucrările de investiţii colaterale, care cuprind cheltuielile pentru efectuarea unor lucrări legate teritorial şi funcţional de o anumită investiţie directă, finanţată din fonduri externe nerambursabile… citeste tot aici

Citeşte şi
Bazându-se pe memoria scurtă a electoratului propriu, PSD minte din nou, după exact acelaşi şablon
Liviu Dragnea a renunţat la introducerea TVA 0 la vânzarea de locuinţe sociale. Încă o
E bine şi că avem un preşedinte, Iohannis, care, după tace mult, mirosind a concupiscenţă
Victor Ponta va obţine contrariul cu ameninţări la adresa marilor retaileri cu mărirea taxelor, nu
Piaţa comenzilor de mâncare online din România este ajutată substanţial de reducerea TVA la alimente
Cabinetul P2 mai bine ar uita colectarea de venituri prin lupta contra evaziunii. Nu suntem
"Din păcate, România nu are un cazier foarte bun privind presa în libertate şi drepturile
TVR a inceput o procedură de achiziţionare de servicii de recuperare a creanţelor la taxa
~focoase de racheta furluate~declinul lactatelor~leul e mai prospat decat forintul~ce risca ATE, Volksbank si Banpost~Egiptul,
Cel mai probabil guvernanţiii s-au grăbit cu ieşirea din recesiune. Un cuvânt mai corect acum
Share