Cine este jandarmul-şef care i-a băgat în dubă pe manifestanţi la Topoloveni

Share

Jandarmul-şef care a condus acțiunea revoltătoare de la Topoloveni, cu băgarea în dubele Jandarmeriei a celor 10 protestatari pașnici și sechestrarea lor la Poliție până după plecarea din oraș a lui Liviu Dragnea, este o slugă obedientă a PSD: colonelul Gheorghe Lupescu, șeful Jandarmeriei județului Argeș.

Individul se prezintă întotdeauna astfel: „colonel doctor Gheorghe Lupescu”. Ține mult la titlul de doctor, deși întreaga sa carieră universitară este dominată de impostură.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Colonelul Lupescu are 45 de ani, iar de doi ani a fost trimis de la București să conducă Jandarmeria județului Argeș. Funcția i-a fost dată de Carmen Dan, ministrul de Interne al lui Liviu Dragnea.

Client gras al fabricii de diplome Bioterra

CV-ul colonelului Lupescu e plin de diplome luate de la Universitatea Bioterra, celebră „fabrică de diplome”, implicată în scandaluri și dosare de corupție. Există numeroase mărturii și dovezi că la Bioterra diplomele se cumpără cu bani. Dintre politicieni, cei mai cunoscuți care și-au construit impostura universitară cu diplome cumpărate de la Bioterra sunt primarii Robert Negoiță (Sectorul 3) și Florentin Pandele (Voluntari), ambii de la PSD.

Colonelul Lupescu e client vechi al „buticului” Bioterra. Are 3 diplome luate de acolo, ceea ce înseamnă că a absolvit 3 facultăți sau cursuri diferite, de la „inginerie economică și management agroturistic” la „securitate comunitară și terorism”. Și tot de la Bioterra a luat hârtie că ște limba engleză!

Relația lui Lupescu cu Bioterra e veche de 23 de ani. Actualul „colonel doctor” a descoperit această „fabrică de diplome” pe când avea 22 de ani, iar de atunci nu s-a mai despărțit de ea. Principalele repere ale colaborării cu Bioterra, trecute în CV-ul oficial:

  • 1996-2001: Facultatea Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală / Inginerie Economică, specializarea Inginerie şi Management Agroturistic
  • 2001: Certificat de competenţă lingvistică în limba engleză
  • 2006-2008: Facultatea de Drept / Master în Securitate Comunitară şi Terorism
  • Din martie 2016 până în prezent: Lector universitar / Predare, evaluare, îndrumare şi control.

Așadar, după ce și-a cumpărat o roabă de diplome, colonelul Lupescu s-a apucat să și predea la Bioterra! A devenit lector universitar și îi învață pe studenți cum se cumpără diplomele.

Diplome și de la SRI, și de la Interne, și de la Valahia

Dar aprigul „jăndar” nu s-a mulțumit cu diplomele de la Bioterra. S-a mai învârtit de ceva titluri și pe la alte „fabrici de diplome”, implicate și ele în mari scandaluri de fraudă universitară.

Astfel, Lupescu și-a mai trecut în CV:

  • 2007-2010: Doctor în domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională / Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a Ministerului de Interne
  • 2009-2011: Master în Managementul Informaţiilor / Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Ştiinţe Economice
  • Martie – iunie 2012: Colegiul Naţional de Informaţii / Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, a Serviciul Român de Informaţii.

Hopa! Pe lângă cele trei diplome de la Bioterra, colonelul Lupescu și-a mai luat una de la Valahia („Oxford-ul” Târgoviștei!), una de la „fabrica de diplome” a SRI (al cărei Colegiu a fost desființat între timp, din cauza escrocheriilor) și, cireașa de pe tort, un doctorat la „fabrica de doctorate” a Ministerului de Interne (zguduită în ultimii ani de mari scandaluri).

Între doi protestatari băgați la dubă, pac un curs la facultate!

Col. Gheorghe Lupescu

Impostura universitară este doar o dimensiune a parvenirii acestui individ. Sigur că lucrarea sa de doctorat merită luată la puricat de jurnalista Emilia Șercan, spaima plagiatorilor, iar celelalta diplome trebuie cântărite prin prisma lipsei de credibilitate a instituțiilor care le-au acordat.

Dar este interesant cum a studiat Gheorghe Lupescu atât de asiduu în timp ce-și construia, pas cu pas, cariera de jandarm. Căci, conform propriului CV, el s-a apucat de jandarmerit în octombrie 1994, pe când avea 21 de ani.

De exemplu: timp de 10 ani, între 1994 și 2004, a fost comandant pluton, dar în acest timp a făcut și 5 ani de facultate la Bioterra (1996-2001), și-a luat și „certificatul de competență” în limba engleză – tot la Bioterra. Mai băga câte-un protestatar la dubă, dar mai punea și burta pe carte!

În perioada 2004-2016, cât a fost comandant de detaşament și șef de stat major al UM 0456 București, și-a făcut doctoratul și a luat o roabă de diplome, de le-a pierdut și numărul. Deși era adjunctul comandantului unității, cu atribuții și leafă pe măsură, a avut timp și de Bioterra, și de Valahia, și de „Academia” SRI, și de cea a Internelor.

În prezent, „colonelul doctor Gheorghe Lupescu” se află simultan și la Pitești (în calitate de comandant al Jandarmeriei județului Argeș), și la București (ca să predea la Bioterra).

E de așteptat o pensionare precoce, pe la 47 de ani, cu o pensie de vreo 30.000 de lei.

A contribuit la represiunea din 10 august

Colonelul Lupescu nu a fost trimis întâmplător de Liviu Dragnea (prin Carmen Dan) să conducă Jandarmeria din Argeș. Socoteala șefilor PSD a fost simplă: au nevoie de trupe masive trimise la București, când sunt proteste de stradă, iar autostrada permite aducerea rapidă a acestora de la Pitești. Tot ce le mai trebuia era un comandant receptiv, docil, fidel, care să execute imediat ordinele venite din Capitală.

Colonelul Lupescu a trimis trupe de jandarmi și la protestul din 10 august 2018. Oamenii săi au contribuit la represiunea barbară împotriva populației pașnice.

Colonelul Lupescu despre 10 august

Câteva zile mai târziu, Lupescu explica presei argeșene: „La București, la evenimentele din 10 august, Jandarmeria a acționat legal. Era un miting neautorizat. Atâta timp cât ai un miting neautorizat, nu înțeleg alte discuții”.

Aceeași tactică a aplicat-o și pe 17 mai la Topoloveni: era „un miting neautorizat”, deci la dubă cu ei!

Share