home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Cine a vrut să o lucreze informativ pe Codruţa Kovesi?

Cine a vrut să o lucreze informativ pe Codruţa Kovesi?

Share

Probabil că este vorba despre un grup de împricinaţi vizaţi de anchetele anticorupţie gestionate de instituţia condusă la Laura Codruţa Kovesi.

Să fie Mossadul?

Din punctul nostru de vedere, este exclus acest lucru:

1. Ca orice serviciu secret, Mossad are aşa-numite “black ops“, pe care nu le recunoaşte niciodată.
2. Aceste operaţiuni sunt realizate uneori prin firme-paravan, pentru ca ulterior Mossad să spună oficial “aceasta nu este operaţiunea noastră“. Aceste firme-paravan sunt controlate sau conduse uneori de foşti ofiţeri ai respectivului serviciu secret.
3. Nu există probeBlack Cube este o astfel de firmă-paravan a Mossad, chiar dacă în ea au lucrat sau lucrează şi foşti ofiţeri Mossad.

Care a fost scopul operaţiunii în care cei doi angajaţi Black Cube au fost reţinuţi de DIICOT, apoi puşi sub acuzare?

Felul cum au acţionat aceşti doi angajaţi Black Cube, Ron Weiner și David Geclowicz, şi încă doi posibili foşti ofiţeri Mossad, care ar fi plecat din România înainte de reţinerile DIICOT, denotă o lipsă de profesionalism care nu rimează deloc cu meseria pe care o ştiu cei din Mossad. Dialog ipotetic:

Alo?
Haaaaaaloooo…. cine sunteţi… dorm…

Eu sunt Ţuţu şi vreau să discutăm despre dosarul de la DNA al prietenului meu, Bubu.
Şi ce treabă am eu? Discutaţi cu avocatul lui Bubu ăsta!

Discut cu dv., pentru că altfel clanţele din casa dumneavoastră or să înceapă să prindă Radio Oasis de Santiago de Chile şi robinetele, când le veţi deschide, vor cânta “Uhăi, Bade”, versiunea Mariei Tănase. Acesta nu este însă un telefon de ameninţare.

Israelienii de la Black Cube arestaţi în România sunt reprezentaţi de avocatul lui Omar Hayssam. Dezvăluiri incendiare despre legăturile acestuia cu autorităţile române şi cu apropiaţii lui Putin (EvZ)

A-i suna în creierii nopţii pe tatăl, fratele şi fostul soţ al şefei structurii anticorupţie din România, pentru a discuta cu ei despre nişte dosare instrumentate de Codruţa Kovesi, este o gafă de neimaginat.

Presupunem că mecanica desfăşurării evenimentelor a fost următoarea:

1. Cei doi ulterior reţinuţi au început să dea telefoane murdare.

2. Rudele lui Kovesi au sunat-o pe aceasta, care i-a sfătuit să facă o plângere penală.

3. Procurorul care a primit cazul a cerut judecătorului mandat pe siguranţă naţională pentru o operaţiune SRI.

4. Ofiţerii SRI au intereptat convorbirile, i-au filat pe tinerii bavarezi de la Black Cube, au luat legătura cu compania de telefonie mobilă, unde au pus mâna pe listingul apelurilor telefonice, apoi procurorii DIICOT (ca să scurtăm lucrurile) le-au capsat cozile celor doi.

Ce au discutat cu apropiaţii Laurei Codruţa Kovesi cei de la Black Cube?

Nu ştim, doar presupunem care a fost natura discuţiei. Credem că aceştia au încercat să o facă să accepte să intervină pe nişte dosare în lucru, pentru ca apoi să folosească greşeala lui Kovesi ca să o compromită, iar aceasta să nu mai fie numită pentru un nou mandat la DNA.

Scopul urmărit ar fi putut să fie a afirma public:

Uite, regina luptei anticorupţie din România, cum acceptă să aranjeze anchetele desfăşurate de procurorii din dosarele DNA!

De mai mult timp, vectori media puternici par a fi primit misiunea de a discredita serviciile secrete şi DNA, căutând cu insistenţă cazuri concrete de acţiuni ale ofiţerilor SRI şi ale procurorilor DNA ce depăşesc normele statului de drept şi nu respectă drepturile omului.

Black Cube susţine:

Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante.

Nu cumva Black Cube încerca să provoace apariţia unor probe privind corupţia şefei instituţiei anticorupţie?

A existat un plan, o conspiraţie premergătoare acţiunii propriu-zise a Black Cube?

Noi credem că da. În martie, în mod cu totul surprinzător, Curtea Constituţională a constatat că probele obţinute de procurori prin filaje, înregistrări de telefoane interceptate etc. realizate de SRI nu sunt constituţionale.

În ziua în care Monitorul Oficial a publicat decizia CCR, a publicat şi ordonanţa de urgenţă guvernamentală, prin care ofiţerii SRI căpătau statut de organe penale speciale în dosarele de siguranţă naţională, asigurând asistenţa tehnică pentru procurorii îndrituiţi în astfel de dosare.

Mai ţineţi minte disperarea unor vectori media, foarte preocupaţi de faptul că OG guvernamentală ar fi anticonstituţională? Mai ţineţi minte cum strigau ei ironic că, “ce să-ţi spun, dacă o săptămână, ofiţerii SRI nu aveau voie să facă ascultări şi filaje pe siguranţa naţională, sanchi, veneau peste noi teroriştii“?

Ne întrebăm dacă nu cumva telefoanele murdare la adresa apropiaţilor Codruţei Kovesi sunt legate de eventualitatea unui astfel de răsstimp de vid legislativ, în care comunicaţiile, inclusiv telefoanele murdare Black Cube, nu ar fi putut fi interceptate. Într-un asemenea caz, planul Black Cube ar fi rămas nedejucat. Cu ordonanţa de urgenţă însă presiunile acestea au fost descoperite.

Să notăm şi o coincidenţă (ori poate că nu este o simplă coincidenţă): Viorel Chetraru, şeful Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, a fost oprit câteva ore pe Aeroportul din Moscova, după care a putut intra pe teritoriul Rusiei, pentru o vizită oficială, anunţă Mediafax, citând ITAR-Tass.

Share