home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cinci moduri în care este defăimat Traian Băsescu pe Antena 3

Cinci moduri în care este defăimat Traian Băsescu pe Antena 3

Share

1. Mihai Gâdea: “Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări. Chiar şi atunci când loveşte un copil, este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că într-o zi nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»“.

2. Mugur Ciuvică: “Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta, zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (…)“.

3. Adrian Ursu: “Păi, măi, spălare de bani în formă continuată ca la neamul Băsescu eu nu cred că există undeva (…)“.

4. Emisiunea “Esenţial”, 16 ianuarie a.c.. Din sesizarea trimisă de Preşedinţie către CNA.

În cadrul emisiunii menţionate s-a afirmat, în mod eronat, că întâlnirea de lucru dintre preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi preşedintele Consiliului European, domnul Herman van Rompuy, de joi, 16 ianuarie a.c., de la Bruxelles, nu a fost anunţată de reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

Administraţia Prezidenţială a făcut public pe websiteul www.presidency.ro, programul domnului preşedinte Traian Băsescu conţinând această întâlnire cu o zi înainte, de la ora 18.45. Mai manţionăm că, imediat după ce această afirmaţie a fost făcută pe post, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, de la ora 16.33, a sunat jurnalistul postului Antena 3 acreditat la Administraţia Prezidenţială cerându-i ca această rectificare să fie prezentată în cadrul emisiunii. Până la finalul emisiunii ‘Esenţial’ rectificarea purtătorului de cuvânt al preşedintelui României nu a fost făcută“.

5. Mai multe spoturi difuzate de Antena 3, sub titlul “Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie“. Aceste spoturi au fost difuzate pe 28 ianuarie, respectiv 3,4,7 şi 11 februarie. În urma difuzării lor, CNA a primit mai multe sesizări, între care şi unele de la Administraţia Prezidenţială.

Justificări bomboeneşti

Cum a reacţionat reprezentantul Antena 3, Mirela Bomboe, în şedinţa CNA în care au fost puse pe tapet aceste defăimări:

A fost emisiunea care a avut loc la momentul pronunţării condamnării fostului prim ministru. A fost o ocazie pentru invitaţi de a comenta, de a-şi exprima opiniile şi părerile cu privire la anumite aspecte, inclusiv de ordin legal, reţinute în cadrul acelui proces şi exprimate cu ocazia pronunţării sentinţei respective“.

Tot Bomboe:

Niciunul din aceste evenimente nu este pentru prima dată adus în atenţia publicului“.

Adică, dacă Antena 3 a mai minţit şi defăimat şi altă dată, atunci are dreptul să o facă la infinit, pentru că acele minciuni au devenit lucru acreditate public ca realităţi indubitabile

Bomboe din nou:

Faptele prezentate reprezintă un demers jurnalistic de interes public. Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental (…) Nu suntem în prezenţa unor acuzaţii. Avem de-a face cu nişte opinii, perfect justificate, pe baza unor fapte existente în spaţiul public cu mult înainte ca această emisiune să aibă loc“.

La justificarea termenului “sclavie”, Mirela Bomboe a citit definiţia din DEX a cuvântului, subliniind sensul figurat al acestuia:

Stare de totală dependenţă politică, socială şi economică în care este ţinută o ţară, o categorie socială, un individ“.

Ca urmare, Bomboe consideră “aceste reclamaţii complet nejustificate“.

Pentru toate acest porcării, Antena 3 nu a primit nimic. Nici o sancţiune. Nada. Niente. Zilch. Zero. Nul. Nothing. Rien. Ruşine.

 

Citeşte şi
Președintele PSD Liviu Dragnea l-a întrebat pe corespondentul Pro TV Alex Dima dacă vine cu
Posturi de știri Digi 24, care trece prin schimbări importante la nivel de resurse umane,
Acum o seară, la „Jocuri de Putere”, Rareş Bogdan s-a contrat de la distanţă cu
Postul de televiziune Realitatea TV va avea emisia suspendată joi, 17 ianuarie, pentru 10 minute,
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Mircea Drăghici, propus de către PSD pentru postul de ministru al Transporturilor, a anunțat că
Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și
Televiziunea Română se întoarce la o formă de comunism târziu. Staff-ul TVR a decis să
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
Share