home POLITICA, Rep. MOLDOVA Chişinăul deschide o campanie de represalii diplomatice

Chişinăul deschide o campanie de represalii diplomatice

Share

Administraţia Vladimir Voronin de la Chişinău a încercat ieri să iasă din criza internă, provocată de revoltele opozanţilor. R- Moldova a transformat România în principalul duşman şi totodată organizator al demonstraţiilor violente care au avut loc marţi la Chişinău.

Declaraţiile dure ale preşedintelui moldovean au fost completate de măsuri diplomatice fără precedent, care includ expulzarea ambasadorului şi reintroducerea vizelor pentru cetăţeni români.

Steagul român l-a ruşinat pe liderul moldovean

„În toate evenimentele din Republica Moldova este implicată România. Ştim cine sunt autorii acestor evenimente, iar unii au reuşit să scape”, a declarat, ieri-dimineaţă, Voronin.

„Violen57_voronin-valdimir pţele de la Chişinău sunt organizate de agenţi infractori, de foşti politicieni care vor să ajungă la putere şi de cei care nu au fost în stare să ajungă în parlament”, a adăugat el.

Voronin ameninta Romania: “Avem probe si multe chestii”

Revoltele anticomuniste din Republica Moldova au, in viziunea administratiei de la Chisinau, un singur vinovat: Romania. In ultimele 48 de ore, Bucurestiul a fost acuzat de mai multi oficiali rusi si moldoveni, in frunte cu presedintele Vladimir Voronin, de implicare in destabilizarea tarii.

In timp ce Ministerul de Externe roman a declarat ca acuzatiile sunt “aberante”, autoritatile moldovene au trecut la fapte: i-au declarat “persona non grata” pe ambasadorul Filip Teodorescu si pe ministrul consilier, Ioan Gaborean.

In replica, MAE a catalogat aceasta decizie drept “o provocare la adresa statului roman”. Cei doi oficiali au la dispozitie doar 24 de ore pentru a parasi teritoriul Republicii Moldova. Noul ambasador la Chisinau va fi, foarte probabil, Mihnea Constantinescu, fost sef de cabinet al premierilor Adrian Nastase si Calin Popescu-Tariceanu.

Voronin, Chişinăul, file de poveste

Cand ma uit la bietul Vladimir Voronin de astazi, ma gandesc la ultimele zile / saptamani / luni ale lui Ceausescu. Diferenta este ca pe Ceausescu il lasase Kremlinul singur inca din anul 1987, iar pe Voronin (pare-se) nu l-a lasat nici acum din brate.

Nu-i bai. Nici pe Shevardnadze… citeste comentariul meu complet aici

Citeşte şi
Băsescu a dat un semnal puternic, vorbind despre unirea de la 1918, dar şi replicându-i
~Coridorul IV, sase licitatii contestate~reforma pietei muncii~Basescu asteapta un om competent in locul lui Botis~imobiliarele
Refuzul comuniştilor de a negocia votarea lui Lupu, candidatul coaliţiei, ar duce la anticipate. PCRM
Premierul Vladimir Filat a devenit presedinte interimar al Republicii Moldova.
Ambasadorul roman la Consiliul Europei dorea sanctionarea diplomatica a Rusiei pentru razboiul cu Georgia din
Numele lui Voronin este strans legat pe parcursul ultimului deceniu de adancirea Basarabiei in saracie,
Veşti proaste pentru cei aproape 60% din alegători ce au votat pentru Europa, continuarea reformelor
Incoltit, SOV face "10 pentru Romania" la Cluj, schimband strategia si facandu-i temenele lui Emil
Liderii partidelor poartă de două zile discuţii aprinse pentru crearea unei alianţe. În timp ce
După două scrutinuri legislative în 2009 şi un referendum în septembrie 2010, moldovenii s-au prezentat
Share