home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Chirieac, Buşcu & Co., vectorii plătiţi ai propagandei PSD

Chirieac, Buşcu & Co., vectorii plătiţi ai propagandei PSD

Share

Bogdan Chirieac, Doru Buşcu şi alţi vectori mai mult sau mai puţin media sunt plătiţi de PSDragnea pentru a dezinforma opinia publică, relevă o anchetă realizată de Newsweek România.

Website-ul StareaPresei.ro îi felicită pe confraţii de la Newsweek, dar regretă alăturarea calităţii de jurnalist cu numele acestor persoane publice. Ei nu mai sunt ziarişti de mult timp.

Doru Buşcu, consultantul lui Dragnea

Lafix Media SRL și Mediadraft SRL sunt cele două firme prin care ar fi alimentat cu bani Buşcu de Dragnea. Lafix funcționează de ani buni. Mediadraft a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), iar Mediadraft SRL este integral a Dorului.

Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu.

Din iulie 2016 și până în prezent, PSD a virat în contul Kirchhoff Consult SRL suma totală de 1.557.067 lei, echivalentul a 338.000 de euro. La rândul său, firma lui Doru Bușcu, Lafix Media SRL, a încasat de la firma lui Mihălcescu peste 2 milioane de lei, echivalentul a 440.000 de euro.

, informează Newsweek.

Bogdan Chirieac, de mână cu Marius Pielea, la bani, ca şi în studiourile tv

Un alt beneficiar este „jurnalistul” și „analistul” Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a încasat anul acesta de la PSD nu mai puțin de 1.157.149 de lei.

, explică Newsweek. Ghilimelele aparţin publicaţiei. StareaPresei.ro crede că Newsweek nici nu trebuia să folosească cuvântul “jurnalist”. Chirieac este o ruşine pentru breaslă. În octombrie, acesta şi-a exprimat public dorinţa de a cenzura Facebook.

“Și firmele lui Marius Pieleanu (Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde SRL și Psyho Global Consult SRL) au încasat peste un milion de lei de la partidul lui Dragnea.

Colegul lui, sociologul Mirel Palada, fost membru PSD, a primit și el, prin Sociopol SRL, suma de 213.188 de lei din subvenția de la stat.
O altă firmă plătită de PSD a fost Federal Media Partner SRL, deținută de Ionuț Alexandru Iordăchescu, un apropiat al mogulului fugar Sebastian Ghiță. Suma primită – 485.000 de lei.”, continuă săptămânalul

Răzvan Savaliuc, Adina Anghelescu și Liviu Alexa, falşi justițiari plătiți de PSD

În continuare, Newsweek:

“Alți „jurnaliști” care au facturat prestații pentru PSD au fost Răzvan Savaliuc și Adina Anghelescu-Stancu de la Luju.ro (308.216 lei prin firma Jurindex Media SRL) și Liviu Alexa, deținător al Ziar de Cluj și al NCN TV (431.000 de lei prin Pagina Ciudatului SRL).

Marius Ghilezan, „editorialist” la România liberă, dar și consilier al lui Victor Ciorbea la Avocatul Poporului, a încasat și el, prin Web Interactive Design SRL, un „mizilic” de 120.000 de lei de la partidul lui Dragnea.

Un rest de plată, 161.000 de lei, a avut și Abis Media SRL, firma Ancăi Alexandrescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă.”, arată Newsweek. Odinioară, fata lui Horia Alexandrescu a fost jurnalist la Evenimentul Zilei.

Citeşte şi
Televiziunile mogulilor – ca si restul trompetelor lor, ziare, pagini de internet, posturi de radio
Mirel Palada, mai bogat, mai spălat. Un contract de 116.000 de lei a fost atribuit
Liderul Partidului RusiaRomânia Unită, Bogdan Diaconu, l-a felicitat pe Mirel Palada pentru felul în care
Senatorul USR Cluj, Mihai Goţiu, a fost agresat în platoul B1, de către sociologul Mirel
Cercurile puterii au început tot mai mult să dea semne de nervozitate combinată cu oboseală
Curentul: Deviza lui Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al lui Ponta: Să moară presa! "Majoritatea politrucilor
Echipa lui Doru Buşcu care a decis să nu meargă mai departe cu Dan Adamescu
Academia Catavencu merge mai departe la Adamescu-n curte, fara catavenci, care-si fac o alta revista,
noul proprietar Dan Grigore Adamescu va prelua echipa actuală de la Academia Cațavencu, condusă de
Doru Buşcu a declarat joi că nu a reuşit să plătească suma de peste 1,6
Share