home POLITICA CHINA. DREPTURILE OMULUI: Ghidul lagarelor de munca

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Ghidul lagarelor de munca

Share

Pentru reporterii si turistii care viziteaza Beijing-ul in perioada jocurilor Olimpice, a fost pus la dispozitie recent un raport, care ofera harti, informatii si chiar directii catre lagarele de munca din China, anunta Epoch Times.

Coalitia pentru Investigarea Persecutiei Impotriva Falun Gong (CIPIFG), o organizatie internationala care incearca oprirea persecutiei din China, a alcatuit raportul, care contine informatii despre lagare de munca aflate la numai cativa kilometri de sapte dintre locurile in care se vor desfasura evenimente olimpice: Beijing, Tuanhe, Qingdaoa, Shanghai, Tianjin, Qinhuangdao si Shenyang.

Raportul, numit „Tortura in afara satelor olimpice: un ghid catre lagarele de munca din China”, contine inclusiv numerele de telefon ale lagarelor de munca si ale unor ofiteri de la aceste lagare si descrie amanuntit experiente ale unor fosti detinuti.

Phil Glendinning, director al Edmund Rice Center si purtator de cuvint pentru CIPIFG in Australia, afirma ca raportul este esential pentru oricine viziteaza China in perioada Jocurilor Olimpice si mai ales pentru jurnalisti.

„Orice ziarist care merge in China trebuie sa aiba access deplin la adevar, altfel va sti numai o jumatate a povestii”, a declarat el pentru Epoch Times. Cei care citesc acest raport vor fi socati si dezgustat, cand vor realiza ce se intimpla in imediata apropiere a stadioanelor olimpice, a mai afirmat el, subliniind ca este important sa se inteleaga ca Olimpiada este gazduita de China, stat care a promis sa-si imbunatateasca felul in care trateaza drepturile omului.

Electrosocuri langa Cuibul de Pasare

Cele mai zguduitoare sunt insa descrierile torturilor, care parca vor sa confirme informatia furnizata de Amnesty International, conform careia „in lagarele de munca au loc torturi si alte tratamente crude, inumane si degradante”.

„Am fost supus electrosocurilor cu sase bastoane electrice simultan. Politistii ma legasera de un pat”, povesteste Zhao Ming, incarcerat in lagarul Tuanhe din luna iulie a anului 2000 pina in luna martie a anului 2002, in prezent doctorand la Trinity College din Dublin. Beijing Tuanhe este la numai 50 de kilometri de Beijing.

Chen Ying, practicanta Falun Gong, a fost de asemenea inchisa la Tuanhe, „impreuna cu vreo zece alti practicanti Falun Gong, intr-o celula de aproximativ 12 metrichinese work camp p patrati. Aici trebuia sa ne facem nevoile, sa muncim, sa mincam si sa bem”.

Alt aderent Falun Gong, Jennifer Zeng, fost detinut in lagarul Municipal de Femei din Beijing (fostul Lagar pentru Fenmei din Xin’an), la numai 30 de kilometri de aeroportul din Beijing si nu departe de frumosul Stadion National, cunoscut sub numele de „Cuibul de Pasare”, isi descrie si ea experientele.

„M-au fortat sa stau nemiscata, cu capul aplecat si sa-mi privesc picioarele 16 ore zilnic; in tot acest timp, am fost fortata sa recit regulamentul lagarului de munca”, povesteste Zeng, care acum traieste in Australia. Zeng a scris o carte, intitulata „Martor al istoriei: lupta pentru libertate a unei femei din China”.

Citeşte şi
JO 2012, perturbate de Nibiru (Agentia de Investigatii Media)

Oamenii de stiinta au avertizat marti ca activitatea solara ar putea perturba serios Jocurile Olimpice Read more

OLIMPIADA BEIJING: Pretul aurului chinezesc sportiv

Un sistem puternic de pregatire atletica, unii sustin ca uneori brutal, este responsabil pentru succesul Read more

OLIMPIADA BEIJING: Aur pentru Sandra Izbasa la sol!

Sandra Izbasa a impresionat azi la proba de sol, cu un exercitiu excelent, care a Read more

OLIMPIADA BEIJING: Medalie de bronz la 8 rame + carmaci feminin

Cele 9 romance din echipa de opt rame + carmaci, printre care se afla si Read more

OLIMPIADA BEIJING: Romania – Norvegia 23-24

Nationala de handbal a Romaniei a fost invinsa pentru prima data, de cand a intrat Read more

OLIMPIADA BEIJING: Maratonista de aur Constantina Dita-Tomescu!

Maratonista Constantina Dita-Tomescu a castigat medalia de aur! Performanţă extraordinară pentru Constantina, care, la 38 Read more

OLIMPIADA BEIJING: Aur la canotaj pentru cupla Andrunache – Susanu!

Canotoarele române Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu au câştigat medalia de aur, cu timpul 7:20.60, Read more

Angola, învinsă la scor de fetele lui Gheorghe Tadici (buletin olimpic)

Româncele s-au odihnit cu Angola, înaintea marii confruntări cu campioana Europei, Norvegia, programată duminică, de Read more

CHINA. DREPTURILE OMULUI: Vize retrase medaliatilor la Jocurile Olimpice

Martea trecuta, guvernul chinez a revocat viza lui Joey Cheek, medaliat olimpic cu aur in Read more

Abrahamian, luptător suedez de orgine armeană, a refuzat medalia de bronz!

FOTOINFO: Protest pe podium... Abrahamian paraseste podiumul, dupa ce arunca medalia de bronz. (Getty Images: Read more

Share