home EVENIMENT, POLITICA Cel puţin 95 de morţi raportaţi în atentatele de la Ankara

Cel puţin 95 de morţi raportaţi în atentatele de la Ankara

Share

Cel puţin 95 de morţi sunt în acest moment la Ankara, în atentatele cu două bombe identice din gara capitalei Turciei, Ankara.

Cele două bombe puternice au explodat la un protest paşnic lângă principala gară din Ankara sâmbătă dimineaţă, producând cel puţin 95 de morţi şi rănind alţi 246 de oameni în cel mai grav atac ce poate fi reţinut a se fi petrecut în capitala Turciei în timpurile recente.

Numărul de victime anunţat sâmbătă de purtătorul de cuvânt al premierului turc a fost mai mic decât cel dat ulterior de Asociaţia Medicală Turcă.

Această instituţie a spus că sunt 97 de morţi şi mai mult de 400 de răniţi. Biroul prim-ministrului turc a anunţat că 48 de victime sunt sub îngrijire intensivă. Motivul pentru care instituţia prim-ministrului a dat un număr mai mic de victime nu a fost clar.

Exploziile au avut loc în timpul unui marş care solicita reconcilierea între PKK şi puterea turcă, la care participau, printre alte organizaţii, pro-kurda HDP şi Partidul Poporului Democratic.

Marea majoritate a victimelor se aflau în manifestaţie. În zona în care au avut loc cele două explozii se aflau în jur de 14.000 de oameni. Se pare că în spatele exploziilor sunt doi atentatori sinucigaşi, care s-au detonat, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu, când s-a adresat naţiunii, într-o transmisiune televizată.

În total, sunt 97 de morţi. 68 dintre aceştia au murit chiar în timpul exploziei, în timp ce alţi 29 au fost grav răniţi şi şi-au pierdut viaţa după ce au fost internaţi în spital.

, a spus dr. Huseyin Demirdezen, un membru al consiliului de conducere al Asociaţiei Medicale Turce. Deocamdată nici o organizaţie teroristă nu a revendicat atentatul.

Share