home POLITICA Cei trei pitici sinucigaşi încă nu s-au decis cum se aruncă-n lac

Cei trei pitici sinucigaşi încă nu s-au decis cum se aruncă-n lac

Share

Cei trei pitici sinucigaşi stau pe malul lacului şi meditează. Încă nu s-au decis în ce fel se vor arunca în lac: tustrei, dimpreună, separat sau doi câte doi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Deocamdată şed, fac şedinţe, meditează şi analizează versiunea optimă de lucru. Se mai ceartă când şi când. Piticul cel mare, cu barba albă, venerabilul clanului, propune ca toţi să se ia de mâini şi să-şi dea drumul în apă, cătinel.

Frăţiorul lui cel şmecher caută să-l scape de asta şi-i propune să sară el primul în lac, în timp ce ăştilalţi doi ar trebuie să se lege de el cu odgoane. Dar ceilalţi doi refuză. Ăl mai tânăr şi imberb, simpatizant de semilune, are o idee: am eu un prieten, se aruncă el şi ne trage pe toţi după el!

Frăţiorul, şiret, vine cu o addenda: mă arunc eu primul şi tu te legi cu odgonul de mai sus de mine, iar Piticot Barbăcot se leagă cu odgonul de tine. Nici aşa nu e bine…. în fine, discuţiile continuă.

PSD, ALDE şi Pro România au decis să participe poate împreună la alegerile prezidenţiale, cu un candidat comun. Încă nu au decis exact cum şi care va fi candidatul. Este bine, măcar acum ştim cum stăm: PSD, ALDE şi Pro România, aceeaşi mizerie.

După alegerile şi referendumul din 26 mai, PSD trebuia să treacă în Opoziţie şi să se cureţe de coprocultorii lui Dragnea şi acoliţii acestora. Cine mai rămânea pe-acolo putea într-o zi să participe la formarea unui eventual partid social-democrat de tip vest-european.

Nu a făcut-o şi preferă să se izbească, aşa cum am mai explicat, de acelaşi zid, neînţelegând că partida e pierdută. ALDE, aripa aparent liberală, în realitate peremistă a PSD, trebuia să se desfiinţeze şi să ne lase. Nu ne lasă.

Aici, e necesară o adăugire: există două aripi peremiste în PSD/în afara PSD, ca întotdeauna în/în afara succesiunii FSN – FDSN – PDSR – PSD: gruparea peremistoidă, cu Codrin, Olguţa, Şerbănel şi Niculicel (în) şi ALDE (în afara).

Evident, mai există chilugul diform PRU, dar, la cât de mare e baiul la partide care odinioară nu discutau dacă intră sau nu în Parlament, deja PRU e lest care a fost aruncat din dirijabilul avariat, care pierde înălţime. Hindenburg, venim!

Acum, să vedem cum stăm cu planul de bătaie al aruncării în lac a celor trei pitici.

Dacă PSD, ALDE şi Pro România decid să o susţină împreună pe Gabi Firea (care-i şi întrece), teoretic, va fi un succes: nu m-am hotărât însă dacă Gabi va obţine peste sau sub 10% din voturile românilor. Aici sunt mai mulţi factori de intrare ce trebuie luaţi în calcul.

1. Ponderea în votul naţional a votului bucureştenilor, care ştiu mai bine cu ce se mănâncă Firea;

2. Cum se va transmite în ţară experienţa aceasta negativă a bucureştenilor?;

3. În ce măsură românii o vor identifica pe Gabriela Firea cu guvernarea PSD-ALDE şi ce se va întâmpla apoi cu voturile lor? În fapt, e acelaşi lucru, trei faţete ale aceleiaşi probleme. Să răspundă exact sociologii.

Dacă PSD va merge cu candidatul său, susţinut şi de Pro România, acesta va scoate mai puţin decât Firea. Efectul negativ va fi asupra Pro România, peste care se va suprapune stigmatul guvernării PSD în mai mare măsură decât acum. Ceea ce e normal. Dacă PSD şi Pro România susţin un candidat din Pro România, stigmatul se va menţine şi candidatul, probabil Sorin Câmpeanu, va scoate vreo 2% – 5%.

Dacă PSD va merge cu candidatul său, susţinut şi de ALDE, acesta va scoate mai puţin decât Firea. Efectul negativ va fi asupra PSD, pe care se va suprapune stigmatul peremistoid în mai mare măsură. Ceea ce iarăşi e normal. Dacă PSD şi ALDE vor merge cu Tăriceanu la Preşedinţie, Piticot Barbăcot şi frate-su cu bărbuţă se pot arunca liniştiţi nu în lac, ci direct în fântâna cea seacă a Bunicuţei Iliescu.

În acest timp, Pro România va pedala în gol, cu Sorin Câmpeanu pe la 2%, păstrându-şi şansele să prindă Parlamentul. Necâştigând şi nepierzând nimic tura asta. Cred că singura şansă a Pro România de a reuşi acest lucru e să se distanţeze de PSD şi ALDE. Altfel, a piticotit-o.

Dacă PSD merge pe cont propriu, cu oricine, după alegerile prezidenţiale – aşa cum se va întâmpla oricum, urmează colapsul. Personal, aş prefera această soluţie, cu condiţia ca Pro România şi ALDE să meargă de mână la prezidenţiale, cu Tăriceanu catindat, făcându-şi hasmatsiki pe malul lacului, în sunetul unui motor de Ferrari Testarossa mugind la statul paralel, Soros, Cioloş şi, în general, la agenturili străine şi rele.

Ne vom tăvăli de râs dând ştiri. Despre cei trei pitici sinucigaşi.

nota: Hasmatsiki este versiunea europeană la sepuku şi este, de regulă, o operaţiune foarte ruşinoasă. Am cunoscut un singur om care şi-a făcut hasmatsiki şi lumea l-a respectat, dar asta altădată. Se face în public, după un anunţ prealabil şi trebuie foarte multă bărbăţie, pentru că vei fi huiduit copios.

Citeşte şi
PSD ştie că e groasă rău de tot. “Praf ne fac anticipatele!”

Surse din conducerea PSD susțin că social-democrații vor să evite declanșarea alegerilor anticipate și că

Bogdan Matei, fost ministru PSD al Sporturilor, îşi lovea soţia în burtă

Carmen Matei, până anul trecut căsătorită cu senatorul PSD Bogdan Matei, de 39 de ani,

Cum a funcţionat dezmăţul PSD la Ministerul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că s-au făcut în minister cheltuieli pe care

PSD se baza pe faptul că românii au probleme penale

Atunci când a atacat Justiţia, PSD şi-a făcut calcule foarte cinice. Procurorul Daniel Horodniceanu, candidat

Urmează 22 de măsuri care vor spulbera sistemul PSD VIDEO

PSD se află pe drumul de restrişte ce duce la groapa de gunoi a istoriei,

PSD, în tremol. Parlamentarii tineri vor să-l dea jos pe Marcel Ciolacu

Senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma susţine că PSD trebuie să se reformeze şi să

Klaus Iohannis: „Românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere”

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „e imposibil

Marcel Ciolacu: PSD nu va face o propunere de premier după Cabinetului Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, în eventualitatea în care va cădea

Victor Ponta dă asigurări că nu este o broască râioasă

Victor Ponta a declarat că el nu este broască râioasă, referindu-se la o declaraţie despre

Ciorcel Malacu, scrisoare revoltătoare la Comisia Europeană: “Statul de drept e în pericol!”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis marţi o scrisoare Comisiei de la Veneţia

Share