home POLITICA Cei trei pitici sinucigaşi încă nu s-au decis cum se aruncă-n lac

Cei trei pitici sinucigaşi încă nu s-au decis cum se aruncă-n lac

Share

Cei trei pitici sinucigaşi stau pe malul lacului şi meditează. Încă nu s-au decis în ce fel se vor arunca în lac: tustrei, dimpreună, separat sau doi câte doi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Deocamdată şed, fac şedinţe, meditează şi analizează versiunea optimă de lucru. Se mai ceartă când şi când. Piticul cel mare, cu barba albă, venerabilul clanului, propune ca toţi să se ia de mâini şi să-şi dea drumul în apă, cătinel.

Frăţiorul lui cel şmecher caută să-l scape de asta şi-i propune să sară el primul în lac, în timp ce ăştilalţi doi ar trebuie să se lege de el cu odgoane. Dar ceilalţi doi refuză. Ăl mai tânăr şi imberb, simpatizant de semilune, are o idee: am eu un prieten, se aruncă el şi ne trage pe toţi după el!

Frăţiorul, şiret, vine cu o addenda: mă arunc eu primul şi tu te legi cu odgonul de mai sus de mine, iar Piticot Barbăcot se leagă cu odgonul de tine. Nici aşa nu e bine…. în fine, discuţiile continuă.

PSD, ALDE şi Pro România au decis să participe poate împreună la alegerile prezidenţiale, cu un candidat comun. Încă nu au decis exact cum şi care va fi candidatul. Este bine, măcar acum ştim cum stăm: PSD, ALDE şi Pro România, aceeaşi mizerie.

După alegerile şi referendumul din 26 mai, PSD trebuia să treacă în Opoziţie şi să se cureţe de coprocultorii lui Dragnea şi acoliţii acestora. Cine mai rămânea pe-acolo putea într-o zi să participe la formarea unui eventual partid social-democrat de tip vest-european.

Nu a făcut-o şi preferă să se izbească, aşa cum am mai explicat, de acelaşi zid, neînţelegând că partida e pierdută. ALDE, aripa aparent liberală, în realitate peremistă a PSD, trebuia să se desfiinţeze şi să ne lase. Nu ne lasă.

Aici, e necesară o adăugire: există două aripi peremiste în PSD/în afara PSD, ca întotdeauna în/în afara succesiunii FSN – FDSN – PDSR – PSD: gruparea peremistoidă, cu Codrin, Olguţa, Şerbănel şi Niculicel (în) şi ALDE (în afara).

Evident, mai există chilugul diform PRU, dar, la cât de mare e baiul la partide care odinioară nu discutau dacă intră sau nu în Parlament, deja PRU e lest care a fost aruncat din dirijabilul avariat, care pierde înălţime. Hindenburg, venim!

Acum, să vedem cum stăm cu planul de bătaie al aruncării în lac a celor trei pitici.

Dacă PSD, ALDE şi Pro România decid să o susţină împreună pe Gabi Firea (care-i şi întrece), teoretic, va fi un succes: nu m-am hotărât însă dacă Gabi va obţine peste sau sub 10% din voturile românilor. Aici sunt mai mulţi factori de intrare ce trebuie luaţi în calcul.

1. Ponderea în votul naţional a votului bucureştenilor, care ştiu mai bine cu ce se mănâncă Firea;

2. Cum se va transmite în ţară experienţa aceasta negativă a bucureştenilor?;

3. În ce măsură românii o vor identifica pe Gabriela Firea cu guvernarea PSD-ALDE şi ce se va întâmpla apoi cu voturile lor? În fapt, e acelaşi lucru, trei faţete ale aceleiaşi probleme. Să răspundă exact sociologii.

Dacă PSD va merge cu candidatul său, susţinut şi de Pro România, acesta va scoate mai puţin decât Firea. Efectul negativ va fi asupra Pro România, peste care se va suprapune stigmatul guvernării PSD în mai mare măsură decât acum. Ceea ce e normal. Dacă PSD şi Pro România susţin un candidat din Pro România, stigmatul se va menţine şi candidatul, probabil Sorin Câmpeanu, va scoate vreo 2% – 5%.

Dacă PSD va merge cu candidatul său, susţinut şi de ALDE, acesta va scoate mai puţin decât Firea. Efectul negativ va fi asupra PSD, pe care se va suprapune stigmatul peremistoid în mai mare măsură. Ceea ce iarăşi e normal. Dacă PSD şi ALDE vor merge cu Tăriceanu la Preşedinţie, Piticot Barbăcot şi frate-su cu bărbuţă se pot arunca liniştiţi nu în lac, ci direct în fântâna cea seacă a Bunicuţei Iliescu.

În acest timp, Pro România va pedala în gol, cu Sorin Câmpeanu pe la 2%, păstrându-şi şansele să prindă Parlamentul. Necâştigând şi nepierzând nimic tura asta. Cred că singura şansă a Pro România de a reuşi acest lucru e să se distanţeze de PSD şi ALDE. Altfel, a piticotit-o.

Dacă PSD merge pe cont propriu, cu oricine, după alegerile prezidenţiale – aşa cum se va întâmpla oricum, urmează colapsul. Personal, aş prefera această soluţie, cu condiţia ca Pro România şi ALDE să meargă de mână la prezidenţiale, cu Tăriceanu catindat, făcându-şi hasmatsiki pe malul lacului, în sunetul unui motor de Ferrari Testarossa mugind la statul paralel, Soros, Cioloş şi, în general, la agenturili străine şi rele.

Ne vom tăvăli de râs dând ştiri. Despre cei trei pitici sinucigaşi.

nota: Hasmatsiki este versiunea europeană la sepuku şi este, de regulă, o operaţiune foarte ruşinoasă. Am cunoscut un singur om care şi-a făcut hasmatsiki şi lumea l-a respectat, dar asta altădată. Se face în public, după un anunţ prealabil şi trebuie foarte multă bărbăţie, pentru că vei fi huiduit copios.

Citeşte şi
Olguţa despre bugetari: “Răgeau pe sub balcoanele miniştrilor PSD!”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu postează un nou mesaj extrem de jignitor pe pagina ei Read more

Bună ziua, Babă Floare. Dăncilă îi cere lui Orban să se consulte cu clasa politică

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă îi cere premierului Ludovic Orban să accepte să se consulte Read more

Ciolacu susţine că PNL este de vină că mor oamenii de Covid-19

Politizare grosieră a epidemiei de coronavirus. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a susţinut că oamenii mor Read more

Ce fel produce PSD fake news pe banii noştri. Dezvăluie Clotilde Armand

Europarlamentarul USR Clotilde Armând prezintă dovada că site-ul stiripesurse.ro, patronat de Iosif Buble, soţul deputatului Read more

PSD vrea să scoată preşedintele din numirea şefului Concurenţei

PSD pregătește schimbări radicale la Consiliul Concurenței, o instituție pe care a încercat constant să Read more

Ca PSD. Cartelurile drogurilor mexicane distribuie pâine populaţiei, în pandemie

Presupuşi membri ai cartelurilor de droguri au distribuit alimente locuitorilor a două oraşe din Mexic, Read more

PSD şi Antena 3 continuă fake news cu testele rapide

PSD este demascat pentru campania de fake news,organizată împreună cu organul său de propagandă, Antena Read more

Ciuma Roşie ameninţă Cabinetul Orban cu mutilarea OUG în Parlament

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a pledat pentru dialog între Guvern şi Parlament, astfel încât Read more

Ciolacu spune că stă la bloc, e popular. Nu spune şi de care

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a ţinut să sublinieze, în mai multe Read more

Sebastian Lăzăroiu: „PSD se poartă ca un racket. Mafioţi cu merţane”

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, reacţionează dur după ce PSD a adoptat în Parlament o Read more

Share