home POLITICA Cei cu care nu se poate face un compromis politic

Cei cu care nu se poate face un compromis politic

Share

Cea mai importantă pildă a evenimentelor fără precedent în ultimii 23 de ani, petrecute după 3 iulie 2012, este că nu se poate face nici un compromis politic şi nu poate exista coabitare cu liderii şi cu o parte dintre membrii partidelor din USL.

Pentru ca acest lucru să fie posibil în viitor, în anii următori aceştia ar trebui să dispară din aceste partide (PSD, UNPR, PNL şi PC), iar acestea să fie reformate.

Dar există la fel de bine posibilitatea ca războiul total să continue şi PNL, de exemplu – partidul care a cunoscut cel mai dramatic clivaj de la tradiţia sa istorică în ultimele opt luni şi mai ales în ultimele două luni, să se dezagregheze.

Ziua de Cluj

nota: Am postat acest articol în plină lovitură de stat, în august 2012, într-un moment în care deja vedeam oameni de dreapta care încercau să vorbească raţional cu USL-iştii. Cei ca noi, care au afirmat acelaşi lucru, nu am fost crezuţi. Am avertizat că ne vom prăji. S-a demonstrat că aşa este. Acum ştim ce sunt aceşti oameni: nişte borfaşi. Ştim şi ce avem de făcut ca să nu ne mai chinuim astfel.

Cu oameni ca Tudor Chiuariu sau Eugen Nicolăescu nu se poate face compromis politic, pentru că e clar că ei oricând te calcă în picioare şi nu respectă nimic din vreun acord încheiat.

PSD, pe de altă parte, chiar dacă are o atitudine mai vulpoaie şi liderul său Victor Ponta o face pe ponderatul, este adevărata rădăcină a răului. Acest partid va deveni unul democratic după ce îi va fi extirpată rădăcina bolşevică de sorginte kremlinistă a răului.

Am susţinut acest lucru timp de 22 de ani: FSN / FDSN / PDSR / PSD nu este un partid democratic, ci doar unul al cărui lideri, din interes, mimează atitudinea democratică. Cele petrecute în ultimele zile au demonstrat cu prisosinţă acest lucru.

UNPR este o structură politică artificială, în care cunosc cel puţin doi oameni ce ar putea fi recuperaţi pentru politica democratică: liderul Marian Sârbu – un tip extrem de competent, despre ale cărui calităţi am cunoştinţă de pe vremea când era liderul Federaţiei Sindicatelor din Industria Lemnului, precum şi deputatul Valeriu Steriu – pe care îl cunosc de când era vicepreşedinte la La Dorna Lactate şi liderul APRIL. În rest… noi despre ce discutăm? Micky Şpagă? Şavinia Landru? Aş prefera să nu mai văd în politica românească asemenea specimene.

Ultimul, dar nu cel din urmă, PC este un partid artificial, în fapt o mafie personală a lui Dan Voiculescu, pe care acesta o foloseşte ca instrument de presiune politică. A fost de facto motorul cel mai vizibil al puciului borfaşilor.

Când faci compromis politic cu borfaşii ajungi ca ei sau eşti eliminat din joc. Urmăriţi 22 de ani de politică românească. Această regulă nu s-a dezminţit niciodată, iar acum principalul pericol la adresa democraţiei vine de la aceşti borfaşi.

Data viitoare când opoziţia de centru-dreapta va ajunge la putere, va trebui să treacă la rezecţia rapidă, conform legii, a acestor focare de infecţie socială, economică şi politică. Altfel, următorul puci, poate sub altă formă, nu va întârzia să se producă.

Bornele de atac la adresa statului de drept român (cele trei mineriade din 1990, mineriada din 1991, cele două mineriade din 1999 şi prima suspendare a lui Traian Băsescu din 2007) indică fără putinţă de tăgadă acest lucru.

Citeşte şi
Ricoşeul tupeului tipic PSD

Au trecut şase luni şi câteva zile de la alegerile din 16 noiembrie, în care

USL trăieşte şi simulează consultările cu partidele

La ceas de dimineaţă, pe la prânz, spre seară, dis-e-dimineaţă USL (cenzurat) Klaus Iohannis a

Klaus Iohannis este păcălit de Sistemul Ticăloşit

Klaus Iohannis este păcălit, pe zi ce trece, într-o măsură tot mai mare, de Sistemul

PNL nu trebuie să intre la guvernare

PNL (marele PNL, noul Partid Naţional Liberal) nu trebuie să intre acum la guvernare, pentru

Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis

Alina Mungiu ar putea să fie catastrofa umanî care să acapareze proximitatea preşedintelui Klaus Iohannis.

Victor Ponta: Daciana, dragostea mea…

PSD iar se culcă noaptea cu triumful la rever, roză festivă, trezindu-se învins, dezesperat. Încercarea

USD a murit, trăiască PUP, urmează PUPU!

Am urmărit cu uimire emisiunea de acum două zile, în care Robert Turcescu a insistat

O poveste care nu se mai termină odată: USL

Această ţigăneală fără sfârşit dintre Ponta şi Antonescu (ba dintre Antonescu şi Ponta (Ba dintre

Rebranduirea lui Crin Antonescu

PSD şi PNL se luptă acum poate pe cât din electoratul USL migrează de la

PNL pierde oricum

Indiferent ce va face în continuare, Partidul Naţional Liberal a intrat acum pe o pantă

Share