Ceauşescu (Marian Moroşanu), lovit de milionarul condamnat Valentin Vişoiu

Share

Militantul civic Marian Moroşanu, supranumit Ceauşescu, pentru că în timpul Pieţei Universităţii 1990 parodia discursurile lui Ceauşescu, sucindu-le pe dos, a făcut încă o victimă.

Revoluționarul Marian Ceaușescu a fost agresat de un apropiat al lui Tudor Pendiuc, fostul primar PSD al Piteștiului, condamnat în primă instanță, la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupție, instrumentat de DNA.

Afaceristul Pendiuc a atacat sentința, în prima instanță, iar joi, 6 mai, s-a prezentat la un nou termen, al procesului desfășurat la Curtea de Apel București.

La ieșire, Pendiuc a fost întâmpinat de revoluționarul Marian Ceaușescu, care i-a adresat pesedistului o serie de cuvinte, precum “borfaşule!”, moment în care un apropiat de-al fostului primar PSD l-a lovit pe protestatar, de față cu avocații, conform Podul.ro.

Mai mult, individul agresiv a încercat să îi ia telefonul protestatarului Marian Ceaușescu, pentru a i-l sparge. Marian Ceaușescu a anunţat că va depune plângere la Poliție, împotriva agresorului, relatează Ziare.com.

Ceea ce trebuie evidențiat este identitatea celui care l-a lovit pe protestatarul Marian Ceaușescu. Este vorba despre Vişoiu Valentin, condamnat în același dosar de corupție, la o pedeapsă de 7 ani și 8 luni de închisoare, pentru dare de mită, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

Dosarul de corupție este legat de un contract de achiziție a unor autobuze de către SC Publitrans 2000 SA, societate ce asigura transportul public local în Pitești, având ca acționar unic Consiliul Local Pitești, conform Adevarul.

Procurorii anticorupție susțin că fostul primar Tudor Pendiuc a făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans și societățile private CNCD/Girexim Universal SA, in folosul ultimelor două firme, la care acționari majoritari erau oamenii de afaceri Valentin Vişoiu și Gheorghe Văsâi.

Potrivit Topului Capital din 2018, Valentin Vişoiu avea o avere estimată la 52-55 de milioane de euro.

Pe 12 februarie 2020, Tudor Pendiuc a fost condamnat de Tribunal București la 8 ani de închisoare, iar Valentin Vişoiu la 7 ani și 8 luni de închisoare. Prejudiciul din dosar se ridică la peste 6 milioane de euro.

Share