home POLITICA, Rep. MOLDOVA Ce se ascunde in spatele eliminării Istoriei Românilor

Ce se ascunde in spatele eliminării Istoriei Românilor

Share

Ceea ce devine foarte clar însă e că Moscova a reuşit, cel mai probabil, să-i convingă pe americani că nu armatele ruse la Nistru sunt problema nerezolvării diferendului transnistrean, ci Istoria Românilor. Şi, poftim, o avem pe eşafod. Prima băgată la cuţit.

~motto: “Cei ce doresc să repete trecutul trebuie să controleze predarea istoriei” (Dune, Frank Herbert)

Numai că doar cu schimbarea denumirii nu se va trece. Ruşii vor vrea şi conţinutul nu doar forma. Şi dacă Chişinăul va zice «a», va trebui să se zică şi «b».

Şi atunci, ce ne facem cu celelalte «incompatibilităţi», pentru că Istoria Românilor şi Limba Română nu sunt singurele «concesii», pe care le-au cerut ruşii de-a lungul anilor în schimbul rezolvării «problemei transnistrene»?

Tricolorul? Stema? Imnul? Grafia latină? Mitropolia Basarabiei? Unitatea statală? UE? Relaţiile cu România? Baza militară la Nistru? …, după care, pe final, Moscova va pune pe masa Chişinăului şi principala sa condiţie: federalizarea R. Moldova.

Mediafax

După 20 de ani de război rece cu Chişinăul, în care nu a reuşit prea multe, Kremlinul îşi revede tacticile şi nu mai insistă, ca până acum, asupra statutului Transnistriei, ci o ia de la alt capăt al firului, dar cu aceeaşi veche intenţie: refacerea conceptului de statalitate al R. Moldova.

V. Filat se vrea preşedinte. Şi se arată gata, după cum a demonstrat-o la Palanca, să facă sacrificii. Asistat de americani. Şi secondat de ruşi. Până aici a fost să fie Independenţei? Sau va urma?… tot pe Basarabia literara

Citeşte şi
Ultimele dezvăluiri Wikileaks atestă că România s-a temut de o posibilă „ucrainizare" a coaliţiei de
~Filat si Ghimpu, front comun pentru limba romana~Andreea Vass si Marius Necula, favoriti pentru Ministerul
"Cerem de la guvernul RM: predarea în continuare în şcoli a “Istoriei Românilor”! În caz
~posibil mistret paros de la CJ Braila jigneste jurnalista~castravetele romanesc vs. E.coli~Dragnea blocheaza banii UE~PDL
~Coridorul IV, sase licitatii contestate~reforma pietei muncii~Basescu asteapta un om competent in locul lui Botis~imobiliarele
Cum stăm acum la gura sobei, amarnic se mai potrivesc poveştile cu lupi. Când eram
Premierul Filat este într-o vizită privată de două zile în Elveţia. Nimeni nu stie de
Liderii celor trei partide pro-europene din Republica Moldova au semnat joi dupa-amiaza acordul de reconstituire
Premierul Vladimir Filat a devenit presedinte interimar al Republicii Moldova.
Veşti proaste pentru cei aproape 60% din alegători ce au votat pentru Europa, continuarea reformelor
Share