home CULTURA, DIVERSE Ce manele am mai vazut…

Ce manele am mai vazut…

Share

… de exemplu, atunci cand am intrat in rotiserie, ca sa imi cumpar un pui fript? Ceea ce voi povesti (nu sunt un iubitor de manele, mai curand pot sa spun  ca fac parte din LCCDSASMAM – Liga Celor Care Doresc Starpirea Acestui Subgen Muzical Abject, Manelele) este absolut incredibil.

foto: Wikipedia

Imaginatia acestor manelisti, ca si cea a regizorilor clipurilor corespunzatoare, este dezlantuita si fanteziile parasexuale ale actantilor par a fi scoase dintr-un cosmar eboşat dupa filmele lui Marc Caro, trash taste version.

Asteptam ca vanzatorul de pui fripti sa-mi dea o dihanie trasa-n teapa si trecuta prin foc si sabie si efectiv am ramas cu gura cascata, privind niste imagini incredibile. Voi incerca sa sintetizez in cat mai putine cuvinte ceea ce am vazut pe sticla si sper sa fiu cat mai coerent:

O manelista blonda, imbracata intr-o rochie neagra de vampiroaica perversa, scoasa din filmele cu Cat Woman, canta leganat despre cum isi imagineaza ea ce bine ar fi fost daca ar fi trait in timpul celui de-al doilea razboi mondial si ar fi putut sa seduca un ofiter nazist.

Evident, băjatu’ ce joaca-n rolul ofiterului nazist are o mutrisoara de curcan plouat, echipat in uniforma nazista, dar fata, bai tata, bai, face toate paralele, in reveria ei erotica, echipata cu o rochie alba plisata, lunga, cu corsaj debundent, aratandu-si, tolanita pe un fotel, partile moi de pe la radacina coapselor (atat cat permite CNA – atat cat permite CNA).

Mai, tata, mai!

Finalul acestui videoclip nu-l cunosc, pentru ca nu am putut rezista psihic la presiunea fantastica a ideilor abstracte pe care le propaga aceasta muzichie de rusine si dezastru. Ce vina avem, oare, sa inghitim astfel de gunoaie de grajd pe sticla?

Ce vina au oamenii simpli din aceasta tara, fara cultura, ca sa fie intoxicati cu astfel de porcarii, care ii tareaza pe viata si le fixeaza in cap false valori, care apoi, la randul lor, ii directioneaza pe drumuri aculturale, de pe care este foarte greu sa te intorci cu adevarat in civilizatie, chiar daca stai la volanul unui SUV de ultima generatie?

Exista o diferenta dramatica intre discursul nostru extern, in care spunem ca suntem europeni, ca suntem pro-Vest, ca suntem civilizati, ca reprezentam o cultura milenara si realitatea romaneasca agresiva, abjecta, mizerabila a acestor manele de o antimuzicalitate obscena.

Citeşte şi
EUROVISION: Hotel FM, “Come As One” (VIDEO)

S-a lansat oficial piesa "Come As One" a compozitorului Gabriel Baruta, in noua versiune, cu

VIDEOCLIP: Luminita Anghel, Tony Tomas & Adrian Piper, “Save Their Lives”

Aceasta este piesa dupa care umbla toata lumea acum pe Internet, incercand sa afle cum

Videoclipul Biondo, la piesa “Shine” a aparut

Multumesc persoanei care m-a anuntat ca a aparut acest videoclip. Este o placere pentru mine

Eurovision Romania 1409 primeste SMS-uri in continuare

In seara asta am pus mana furios pe telefonul mobil si am inceput sa sterg

Manipulare obraznică – reportaj despre alegerile din Moldova, marca Pervâi Kanal (Cojocari)

Mizeria din Kanal, un joc de cuvinte potrivit situaţiei, s-a revărsat în casele a 145

Inna: mediocritate, ipocrizie şi succes facil

Potrivit propriilor afirmaţii, Inna are o voce "bună, nu ieşită din comun", cu alte cuvinte

monden.info a devenit urban.ro

"Nu plecati si nu tastati din nou www punct monden punct info pentru ca tot

INNOVATIO Concert Sound, sub bagheta italianului Francesco Saverio Messina

Corul SOUND al Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti are bucuria de a vă

RCS & RDS a cumpărat U TV de la Sorana Urdăreanu

Grupul RCS & RDS a achiziţionat recent postul de muzică U TV de la Sorana-Lavinia

Share