home POLITICA Ce avea Videanu cu sechestrul asigurător?

Ce avea Videanu cu sechestrul asigurător?

Share
"Dacă şi când am făcut ce am făcut, Dumnezeu ştie şi vede"
“Dacă şi când am făcut ce am făcut, Dumnezeu ştie şi vede”

Conform principiului enunţat cu hărnicie de Antena 3 şi Crin Antonescu, a venit acum rândul ca un alt membru de marcă PDL să fie luat la refec de procurori. De data aceasta, este vorba despre procurorii DIICOT, care au pus sechestru (asigurător) asupra averii lui Adriean Videanu.

Asupra fostului ministru al Economiei a fost începută urmărirea penală la începutul acestei luni, pentru “complot şi subminarea economiei naţionale”. Videanu, care este proprietarul companiei Titan Mar Marmosim, ce deţine concesiunea pe cariera de la Ruşchiţa, e anchetat împreună cu Varujan Vosganian pentru unele decizii ce ar fi favorizat Interagro, firma lui Ioan Niculae.

Procurorii au pus sechestru asupra unor bunuri imobile şi imobile până la concurenta sumei de 277 de milioane de lei. Ei au dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, a 66.906 acţiuni deţinute de Videanu la trei firme.

Finuţul Adriean, remarcabil prin prezenţa sa scenică deosebită, a fost acuzat în mod repetat de USL pentru ce nu e urmărit de procurori şi e urmărit pentru ce nu a fost acuzat. Explicaţia? Simplu: acolo, în dosarul acesta, e urmărit împreună cu liberalul Vosganian. Totul este intoxicare.

Videanu a fost întrebat cum comentează informaţia privind sechestrul, la ieşirea din sediul DIICOT. El a spus că, “sub aspectul imaginii, evident că un e un lucru foarte confortabil”. Aşa cum am spus deja, finuţ, intelectualizat. Oare o fi vinovat? Vom afla.

Adriean Videanu, vor spune acum vestorii USL, e dat pe la nas opiniei publice de către procurori, pentru a se acredit ideea că aceştia sunt obiectivi şi a fi lăsaţi să lapideze în continuare membri proeminenţi USL. Evident, o nouă intoxicare.

Videanu a spus că e primul interesat să se rezolve acest dosar şi nu e deranjat de “absolut nimic, atâta timp cât mă simt nevinovat. Cât timp mă vor chema, voi veni să dau toate explicaţiile”.

Ciudată identitatea de limbaj dintre ce spune acum Videanu şi ce spunea Fenechiu – aceasta e tot ce ne permitem să constatăm acum. Videanu si Vosganian sunt suspectati că, fiind miniştri ai Economiei, au favorizat Interagro, provocând statului o pagubă de 126 de milioane de dolari.

Share