home MASS MEDIA Ce a mai rămas din presa tipărită?

Ce a mai rămas din presa tipărită?

Share

~Alina Stănilă~

Potrivit BRAT, cel mai bine la capitolul vânzări stă „Adevărul”. Victoria lor este însă una parţială, pentru că, raportat la perioada ianuarie-martie 2010, cotidianul deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu a fost campion şi la pierderi în vânzări.

fernandosamaniego
fotoinfo: “Don’t be reactive, don’t base your decisions on past data. Instead, forecast a fall in income for the next six months and adjust your costs to this new scenario. Otherwise you’ll always lag behind events and they’ll end up getting the better of you.”

Scăderea a fost drastică, de 63,7% de la peste 9,3 milioane de exemplare comercializate în perioada ianuarie-martie 2010 la puţin peste 3,4 milioane de exemplare în aceeaşi perioada a anului curent, conform BRAT.

De pe poziţia a doua, cu vânzări de peste 2,6 milioane de exemplare în primele trei luni ale anului „ România Liberă” poate sta ceva mai relaxată. Şi publicaţia omului de afaceri Dan Adamescu urmează acelaşi trend descendent al pieţei.

Totuşi, de la un an la altul a pierdut numai 5,7% din vânzări, ajungând la peste 2,6 milioane de exemplare comercializate, de la aproximativ 2,8 milioane cât vindeau în perioada ianuarie martie 2010.

De asemenea, „Jurnalul Naţional” a făcut faţă  primele trei luni ale lui 2010, un salt în jos de 27%, vânzând în anul acesta, în perioada analizată, 2,57 milioane de exemplare.

Şi mai mult, adică cu 38,2% faţă de ianuarie-martie 2010, s-au diminuat vânzările „Evenimentului Zilei”. Conform ultimelor informaţii BRAT, în primele trei luni ale anului, cotidianul a vândut aproximativ 1,3 milioane de exemplare.

Ultimul în topul cotidienelor care mai există pe piaţă, „Curierul Naţional” a vândut în perioada analizată aproximativ 200.000 de exemplare.

tot pe Money.ro

 

Citeşte şi
Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Share