home POLITICA Ce a mai rămas din legenda copilului sfâşiat de maidanezi?

Ce a mai rămas din legenda copilului sfâşiat de maidanezi?

Share

Aproape nimic. Răul însă a fost deja făcut, mecanismul de ucidere a unor fiinţe nevinovate a fost declanşat, de data aceasta sub acoperirea legii. Ne este ruşine că trăim într-un oraş în care se întâmplă aceasta.

Deja au început să apară aproape zilnic cadavre de câini otrăviţi cu furadan. În acest timp, angajaţii ADP Sector 2 sunt urmăriţi penal pentru moartea lui Ionuţ.

Dar pe ei nimeni nu îi va eutanasia. Nici nu-i va otrăvi cu furadan. Ei sunt oameni, sunt fiinţe superioare. Legile la ei sunt complicate, poţi să scapi ani în şir nepedepsit.

Nici pe bunicuţa care se pare că, în timp ce copilul era sfăşiat, bea relaxată o bere şi fuma. Nici pe apropitarul care şi-a lăsat terenul transformat în maidan, cu nişte câini înrăiţi dincolo de gard şi cu o spărtură în gard, cum sunt poate mii de terenuri virane în Bucureşti.

Poate că prin spărtură noaptea intrau boschetari, să doarmă pe maidan. Nici pe primarii care nu au făcut aproape nimic în toţi aceşti ani ca să dispară în mod natural populaţia canină din Bucureşti nu îi întreabă procurorii de sănătate. Ei nu vor fi eutanasiaţi. Au auzit de furadan din povestea dispariţiei Mădălinei Manole, şi cam atât.

Poate că, dacă şi-ar fi făcut treaba, acum nu mai existau maidanezi, comunitari sau nu, în Capitală. În schimb, ura este direcţionată sistematic, prin mass-media aceasta tembelă, avidă de sânge, de senzaţional, spre doi mari vinovaţi colectivi: câinii şi asociaţiile de gen Cuţu-Cuţu, Vier Pfoten etc..

Iar vectorii primari din interstiţiile sociale bucureştene, care propagă această ură, sunt oamenii ce urăsc bietele patrupede. Cei care sunt astfel sunt uşor de recunoscut. Atunci când îţi trece ţie, iubitor şi crescător de animale, un astfel de om pragul, la vederea patrupedului pe care îl creşti în casă ochii le ies din cap, părul li se zburleşte, raţiunea li se ofileşte.

Degeaba le spui: câinele acesta se apropie de tine să îţi dea bineţe, nu vrea să te atace. E blocat de groază. Groaza aceasta se materializează într-o ură atavică. Câinele are, vezi Doamne, păr, paraziţi, viermi, purici, iei de la el boli, iată nişte locuri comune arhivehiculate de cei ce nu ştiu că crescătorii de câini nu au nici astm, nici viermi intestinali, nu sunt purtători de paraziţi, nu au purici.

Ba, mai mult, obligat să faci curat la câine şi acolo unde câinele face dezordine să faci ordine, eşti într-o continuă operaţiune de făcut curăţenie şi ordine în jurul tău.

Copiii care cresc cu câini lângă ei nu sunt nici bolnavi, nici purtători ai unor agenţi patogeni… iar când vezi un maidanez că vine spre tine, cerându-ţi prietenia sau barem bunăvoinţa, dacă nu eşti sigur cât de curat este nu trebuie să faci altceva decât să nu-l atingi, ori, dacă îl atingi, îl mângăi, nu trebuie decât apoi să te speli cu săpun pe mâini şi pe faţă.

E greu de explicat aceasta cuiva care este educat să se teamă de câine.

• vezi aici un film despre cât de mult își poate iubi stăpânul un câine: Hachiko Monogatari (regia Seijirô Kôyama)

Citeşte şi
Eugen Teodorovici, supranumit în cercurile iniţiaţilor Orlando Minte Scurtă, i-a strigat prostii ministrului Finantelor, in
Catalin Predoiu a semnat ordinul prin care a dispus incetarea imputernicirii comisarului sef Cristian Pleşa
Cristian Tudor Popescu (CTP) s-a declarat revoltat de santajul paracticat de Raed Arafat si scoate
Adrian Severin, fost parlamentar si fost diplomat, sustine ca „formula ‘pensii speciale’ este o creatie
PSD a ajuns sa functioneze doar ca instrument pentru detinerea puterii, afirma Ion Iliescu, fost
Vești sinistre pentru PSD, veşti foarte bune pentru românii cinstiţi, de la DNA. Politicienii PSD
Fostul preşedinte Ion Iliescu a acordat un interviu agenţiei de presă ruse TASS, după o
Bogdan Chirieac il apara inversunat pe Raed Arafat, sustinand ca romanii ar trebui sa iasa
Sapte din noua judecatori CCR au si pensie speciala si salariu, arata o analiza publicata
Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat de procurorii DNA chiar din sediul
Share