home CORUPTIE, POLITICA CCR din România se îndreaptă spre modelul CCM din Moldova

CCR din România se îndreaptă spre modelul CCM din Moldova

Share

Curtea Constituţională din România (CCR) este dezlănţuită. Nu mai are nici o limită. Nu mai amână aproape nimic, nu mai escamotează aproape nimic. Totul e pe faţă.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

“Suntem cu infractorii şi-i scoatem din puşcării!” – parcă spun membrii Curţii Constituţionale, de când s-au ranforsat, cu realegerea lui Valer Dorneanu preşedinte şi cu adiţia dublă Giani Stan – Cristian Deliorga.

Ieri, completurile de trei judecători au fost pulverizate. Astăzi, am fost la un pas de un ausvais pozitiv dat de aceeaşi Curte Constituţională, la modificările toxice făcute de PSD-ALDE la Codurile Penale. EU nu-mi mai fac iluzii, e doar o amânare, trendul este acelaşi.

Vertijul electoral al PSD se va acutiza în momentul (previzibil) în care această grupare ganglionară de grupuri infracţionale va confirma în Parlament că doreşte în continuare mutilarea Codurilor Penale.

Atunci, va deveni clar: Viorica Dăncilă este pur şi simplu ipocrită şi e în complicitate cu infractorii din PSD, care stau în spatele ei şi o păpuşează cinic, cum făceau şi cu Liviu Dragnea. Chiar dacă găştile din PSD se devorează reciproc.

Înainte, Liviu Dragnea şi PSDragnea erau exponentul, respectiv superficia, nu răul profund. Acum, Viorica Dăncilă şi PSD, pe faţă, se dovedesc a fi noul exponent, respetic răul profund. E pe faţă. Acum ştie toată lumea: PSD, nu PSDragnea e toxina.

Revenind: CCR nu mai are nici o şansă, este o instituţie complet compromisă, şi-a încheiat rolul istoric. Dar situaţia geopolitică a României nu este aceeaşi cu aceea a Rep. Moldova. Judecătorii CCR nu vor demisiona acum.

Atunci când SUA, UE şi Rusia s-au înţeles să-l arunce din capul bucatelor, de la Chişinău, pe Plahotniuc, dimpreună cu gaşca lui de infractori, acesta o luase razna de mult timp.

A fost necesar un new deal între filoruşii lui Dodon, din PSRM, şi filoromânii Maiei Sandu, din PAC, pentru că nu se mai putea, Plaho nu mai asculta de nimeni, era incontrolabil, deranja pe toată lumea.

CCR din România ascultă însă de ordinele primite de la Moscova. PSD este pilotat, pe filiere pe care deocamdată nu le vedem, tot de la Moscova. Ce fac ei acum este exact gândirea politică antidemocratică a Kremlinului.

Adică: “Forţele democratice, pro-Vest, au câştigat europarlamentarele? Nici o problemă, noi ne vedem de programul nostru, nu contează!”. Modelul este Daniel Ortega din Nicaragua şi Nicolás Maduro din Venezuela.

În orice stat democratic, după înfrângerea din 26 mai, orice formaţiune politică precum PSD pleca în Opoziţie şi se reforma dramatic, aruncând toată echipa actuală de conducere, încercând să transmită electoratului verbul “noi suntem un partid democratic, ne reformăm, am înţeles mesajul dat de români”.

Dar nu e cazul PSD. Am scris mai demult: “După ăştia, va trebui să curăţăm mizeria pe care au lăsat-o”. Lucrurile ar fi trebuit să înceapă cu o curăţenie generală făcută de PSD în rândurile sale, în care să fie aruncat gunoiul lăsat în partid de PSDragnea.

Dar acesta nu se întâmplă, chiar dacă aripa ultrareacţionară strigă, trimisă în plan terţ, în partid, că Dăncilă a pus batista pe ţambal cu aşa-zisul stat paralel.

Paradigma este acum că trebuie să scăpăm de PSD, după ce am scăpat, pe 26 mai, de PSDragnea. De scăpat de PSD nu se scapă decât prin alegeri, nu prin maşinaţiuni parlamentare şi transmutări de oportunişti de la un partid la altul.

Această metodă de manipulări de blocuri politice instabile funcţiona pe vremea lui Traian Băsescu, când majorităţile relative erau manipulabile. Acum nu mai sunt. Experimentul Dacian Cioloş, din anul 2016, a demonstrat oricum că metoda aceasta duce la revigorarea PSD şi ce a urmat vedem pe pielea noastră. Greşeala nu trebuie repetată.

Mai avem de strâns din dinţi şi tras încă un an şi patru luni. Atunci când PSD va fi rupt, terminat, făcut praf de încă trei scrutine toxice pentru acest partid. Atunci însă CJUE ne va fi spus deja probabil să desfiinţăm Secţia Specială, să aducem Legile Justiţiei şi Codurile Penale la forma de dinainte de mutilările PSD-ALDE.

Dar atunci oamenii montaţi de PSD-ALDE în funcţii vor reacţiona, vezi, Doamne, în numele statului de drept. Credeţi că, dacă Guvernul USR-PNL va reseta Legile Justiţiei la forma de dinainte de mutilare, forţele reacţionare din Parlament, din Opoziţie, vor avea vreo jenă să atace la CCR modificările, pentru neconstituţionalitate?

Credeţi că, sesizată astfel, CCR, în componenţa actuală şi pe legea actuală de funcţionare, va avea vreo reţinere să le aprobe sesizarea? Lucrurile vor fi foarte complicate. Şi în Justiţie, şi pe plan economic şi fiscal-bugetar.

Practic, mandatul viitorului cabinet reformist va fi dedicat în totalitate reparării ticăloşiilor făcute de PSD-ALDE. Şi se va lupta pe baricade, ca la Verdun, pas cu pas, muschetă cu muschetă, fără milă.

Ca de obicei în ultimii 30 de ani, important va fi ca avansul României să fie mai mare decât regresul, adică, în valoare absolută, să progresăm.

Citeşte şi
După ce a făcut-o, Valer Dorneanu se dă prinţesă-n balansoar VIDEO

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, se extrage din pocinogul imens pe care l-.a provocat României, prin Read more

Valer Dorneanu ia lunar, din pensii speciale, 7.000 de euro

Valer Dorneanu are motive serioase să ţină cu dinţii de pensiile sale speciale, fiind într-un Read more

Liviu Dragnea şi-a pledat cauza la CCR, în faţa lui Valer Dorneanu

Perseverare diabolicum est - e dictonul după care se ghidează nativul scorpion. Liviu Dragnea, 57 Read more

Ana Birchall: Valer Dorneanu nu mai are ce căuta în fruntea CCR

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, o acuză pe judecătoarea Dana Girbovan că lansează fake Read more

Valer Dorneanu, declarat personalitatea publică a anului 2019, de Sputnik

Valer Dorneanu, pre;edintele Curţii Constituţionale, a fost declarat „Personalitatea anului 2019 în România” de site-ul Read more

Valer Dorneanu a apărut la Antena 3. “Nu am dormit nopţile!”

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a apărut la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, după Read more

Sebastian Lăzăroiu: „Valer Dorneanu este controlat de o putere străină”

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, lansează o acuzaţie foarte gravă. Read more

Sebastian Lăzăroiu despre decizia CCR: Omul lui Putin tocmai a rescris Constituţia

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, arată implicaţiile grave ale deciziei CCR, prin care s-a dat Read more

Valer Dorneanu (CCR) are două pensii speciale şi un salariu

Ce se va intampla cu Valer Dorneanu, presedinte al Curţii Constituţionale, care primeste doua pensii Read more

Valer Dorneanu s-a străduit să saboteze validarea referendumului

Președintele CCR, Valer Dorneanu, care a fost și judecător raportor în speța referendumului pe Justiţie Read more

Share