home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Cate publicatii au disparut? (9am)

Cate publicatii au disparut? (9am)

Share

De la 18 publicatii cate apareau in Iasi la sfarsitul anului 2008, mai apar, dupa doi ani de criza, doar opt titluri. Criza a maturat pana in prezent 54 de publicatii locale, conform datelor Media Image Group.

Vicepresedintele Asociatiei Patrona­le a Editorilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu, spune ca vor mai disparea titluri, in special cele neauditate. In prezent, publicitatea in presa locala este estimata la 5-6 milioane de euro de catre Alin Alecu, Customer Relationship Manager ARBOmedia.

In noiembrie 2008, cand criza nu mai era doar o stire externa, numarul publi­ca­tiilor locale ajunsese la 362, iar in prezent pre­sa locala din capitalele de judet nu­ma­ra cu 54 mai putine titluri, con­form da­te­lor companiei de moni­to­rizare a presei Media Image Group.

Criza financiara a ma­turat mai mult de jumatate din publi­ca­tiile care apareau in urma cu doi ani in Iasi. Astfel, in prezent mai sunt tiparite doar opt din cele 18 titluri care functionau la sfarsitul lui 2008.

Cei doi ani de criza au mai sters trei publicatii din Craiova, iar la Deva patru din cele 13 titluri care apareau in 2008 sunt in prezent istorie.

Sursa: 9am

Criza a dus la disparitia a 54 de titluri din presa locala … si mai urmeaza (Financiarul)

Sunt si ora­se care si-au pastrat neschimbat numarul de pu­bli­catii de la debutul crizei si pana in pre­zent. Un exemplu ar fi Ramnicu-Val­cea, care are nu mai putin de 17 publicatii, de la cotidiene pana la saptamanale, bisa­p­tamanale si trisaptamanale.

Chiar si dupa cei doi ani de criza orasul Slatina are 12 surse de informare in randul presei scrise. Recesiunea a afectat sase din cele 18 publi­ca­tii ale capitalei judetului Olt.

Prese­dintele FRJ Media-Sind estima recent pentru „Financiarul” ca pana la sfarsitul anului numarul jurnalistilor ramasi fara loc de munca va ajunge la 6.000.

Citeşte şi
Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Share