home MASS MEDIA, REVISTA PRESEI Cate publicatii au disparut? (9am)

Cate publicatii au disparut? (9am)

Share

De la 18 publicatii cate apareau in Iasi la sfarsitul anului 2008, mai apar, dupa doi ani de criza, doar opt titluri. Criza a maturat pana in prezent 54 de publicatii locale, conform datelor Media Image Group.

Vicepresedintele Asociatiei Patrona­le a Editorilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu, spune ca vor mai disparea titluri, in special cele neauditate. In prezent, publicitatea in presa locala este estimata la 5-6 milioane de euro de catre Alin Alecu, Customer Relationship Manager ARBOmedia.

In noiembrie 2008, cand criza nu mai era doar o stire externa, numarul publi­ca­tiilor locale ajunsese la 362, iar in prezent pre­sa locala din capitalele de judet nu­ma­ra cu 54 mai putine titluri, con­form da­te­lor companiei de moni­to­rizare a presei Media Image Group.

Criza financiara a ma­turat mai mult de jumatate din publi­ca­tiile care apareau in urma cu doi ani in Iasi. Astfel, in prezent mai sunt tiparite doar opt din cele 18 titluri care functionau la sfarsitul lui 2008.

Cei doi ani de criza au mai sters trei publicatii din Craiova, iar la Deva patru din cele 13 titluri care apareau in 2008 sunt in prezent istorie.

Sursa: 9am

Criza a dus la disparitia a 54 de titluri din presa locala … si mai urmeaza (Financiarul)

Sunt si ora­se care si-au pastrat neschimbat numarul de pu­bli­catii de la debutul crizei si pana in pre­zent. Un exemplu ar fi Ramnicu-Val­cea, care are nu mai putin de 17 publicatii, de la cotidiene pana la saptamanale, bisa­p­tamanale si trisaptamanale.

Chiar si dupa cei doi ani de criza orasul Slatina are 12 surse de informare in randul presei scrise. Recesiunea a afectat sase din cele 18 publi­ca­tii ale capitalei judetului Olt.

Prese­dintele FRJ Media-Sind estima recent pentru „Financiarul” ca pana la sfarsitul anului numarul jurnalistilor ramasi fara loc de munca va ajunge la 6.000.

Share