home EVENIMENT Catalonia. Represiune violentă a forţelor de ordine în Barcelona

Catalonia. Represiune violentă a forţelor de ordine în Barcelona

Share

Sunt cel puţin 460 de răniţi în Catalonia, după confruntări violente dintre votanţi şi poliţia spaniolă. Aceasta a tras cu gloanţe de cauciuc asupra manifestanţilor.

De ce nu cred în Brexit. Bonus: cine subminează UE

Aproximativ cinci milioane şi jumătate de catalani au fost chemaţi duminică la vot. Este vorba despre un referendum pentru independenţa faţă de Spania. El este organizat de autorităţile regiunii. Dar Guvernul de la Madrid consideră iniţiativa neconstituţională.

Madridul a luat deja măsuri împotriva desfăşurării plebiscitului. La deschiderea secţiilor, oficialii catalani au declarat că oamenii pot vota la orice secţie, nu doar la cea la care sunt arondaţi. În faţa unor centre de vot au avut loc violenţe între Poliţia spaniolă şi alegătorii catalani.

Catalonia. Detalii suplimentare despre efectul ciocnirilor

Atât autorităţile spaniole cât şi poliţia catalană au oferit detalii suplimentare cu privire la numărul de secţii de votare pe care le-au închis astăzi. Poliţia naţională spaniolă a închis 46 de secţii de votare în total. 27 din Barcelona, ​​6 în Tarragona, şase în Girona şi şapte în Lleida.

Garda Civilă a închis încă 46 (14 în Barcelona, ​​12 în Tarragona, opt în Girona şi 12 în Lleida). Poliţia catalană, Mossos, declară că au închis 244 de secţii de votare în Catalonia. În total, 336 de secţii de votare au fost închise de autorităţile locale şi naţionale.

Guvernul catalan declarase că în provincie au fost înfiinţate peste 2000 de secţii de votare pentru referendum. Majoritatea ar fi rămas deschise.

Catalonia. 460 de răniţi

Ada Colau, primarul Barcelonei, a anunţat că cel puţin 460 de persoane au fost rănite. Aceasta în urma confruntărilor violente dintre alegători şi Poliţia spaniolă, Evenimentele s-au petrecut când în regiunea catalană are loc un referendum pe tema independenţei.

Carles Puigdemont, liderul regiunii catalane, a criticat autorităţile spaniole. Puigdemont a afirmat că fac uz de forţă în mod ”nejustificat, disproporţionat şi iresponsabil”. Aceasta conferă o ”imagine îngrozitoare a Spaniei” pe plan extern.

Vicepremierul spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, a precizat că Poliţia ”a acţionat cu profesionalism şi într-un mod echilibrat”. Ministerul spaniol de Interne a precizat că printre răniţi se numără 11 poliţişti.

Citeşte şi
Raportul 10 august privind violenţele jandarmilor, din timpul manifestaţiei de la Piaţa Victoriei, de acum
Violeta Rosu, care pe 11 mai s-a aflat printre protestatarii anti-PSD din Galaţi, a primit
Masina deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa a fost blocata de o multime de protestatari galateni furiosi
Andrei Caramitru (USR) avertizează că Liviu Dragnea „abia aşteaptă să iasă cu violenţe şi haos”
Aşa ceva nu trebuie rata! Un copil de 12 ani i-a făcut praf pe jandarmi.
Ambasada Rusiei la București le spune românilor să fie atenți la informațiile despre acțiunile soldaților
Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va
Fostul Jurnalist Ion Cristoiu vorbeşte, într-unul dintre comentariile sale, despre televiziunea SRI, Realitatea TV, "cea
Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri,
Şefii Jandarmeriei, Cucoş, Cazan, Sindile şi secretarul de stat din MAI Chirică au fost puşi
Share