home EVENIMENT Casa Regală şi-a prezentat linia de succesiune dinastică

Casa Regală şi-a prezentat linia de succesiune dinastică

Share

Casa Regală a României îşi prezintă linia de succesiune dinastică: Regele Mihai este şeful actual al Casei Regale. Cea care va prelua conducerea Casei Regale este Principesa Margareta.

PSDragnea scarpină pe spate Casa Regală a lui Duda şi Margareta

Soţii şi copiii principeselor surori nu deţin titluri. Informaţiile sunt făcute publice pe fondul agravării stării de sănătate de MS Regele Mihai. De asemenea, şi pe fondul scandalului provocat de intenţia fostului principe Nicolae de a intra în reşedinţa din Elveţia, pentru a-şi vedea bunicul.

Conform informaţiilor transmise, şeful actual al Casei Regale este Regele Mihai. Moştenitor este principesa Margareta, următoarea în linia de succesiune fiind principesa Elena.

Casa Regală, linie de succesiune. Principesa Margareta, şef de clan

Titlurile Membrilor Casei Regale a Romaniei. precum si Ordinea de Succesiune sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a Romaniei. Astfel, potrivit acestora, Seful actual al Casei Regale a Romaniei este Majestatea Sa Mihai I, Rege al Romaniei (jure sanguinis).

Actualul Mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Margareta. Principesa Mostenitoare a Romaniei (jure sanguinis). Care va fi de acum inainte si va ramane dupa decesul Majestatii Sale Regelui Custode al Coroanei Romaniei (ad personam).

Actualul consort al Mostenitoarei la Sefia Casei Regale a Romaniei este Alteta Sa Regala Radu, Principe al Romaniei (ad personam).

, anunţă Casa Regală.

Casa Regală. Membri

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteţa Sa Regala Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Sofia, Principesa Romaniei (jure sanguinis); Alteta Sa Regală Maria, Principesa Romaniei (jure sanguinis).

“Soţii si copiii Alteţelor Lor Regale Principesele nu deţin titluri personale”, precizează Casa Regală.

‘Ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor si a descendentilor lor”, menţionează Casa Regală.

Linia sucesorală

Practic, in prezent, succesiunea este următoarea: 1. ASR Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custode al Coroanei Romaniei; 2. ASR Principesa Elena a Romaniei; 3. Elisabeta Karina de Roumanie; 4. ASR Principesa Sofia a Romaniei; 5. Elisabeta Maria Biarneix; 6. ASR Principesa Maria a Romaniei.

Modificări ale acesteia pot fi făcute prin decizia Şefului Casei Regale a României.

Background. Aşa-zisa forţare a uşei casei la Aubonne

Casa Regală a transmis, miercuri seară, printr-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa din Elveţia, unde fostul principe a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale.

El ar fi agresat fizic şi verbal trei persoane, una dintre ele având răni corporale. În final, fostul principe a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă.

Fostul principe Nicolae a spus că nu înţelege “agresivitatea” Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

“Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar”, a scris, pe Facebook, fostul principe Nicolae.

Citeşte şi
Oficial, prinţul Nicolae este scos din linia de succesiune la Tron. Neoficial, presa britanică tot
Prinţul Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj cutremurător despre Majestatea Sa Regele Mihai
Casa Regală devine tot mai apropiată de coaliţia PSD - ALDE, pe măsură ce Margareta
Principele Nicolae este atacat din nou de Casa Regală, cu informaţii defăimătoare la adresa lui. Convenția
Starea de sănătate a Regelui Mihai s-a ameliorat, în pofida celor afirmate de mai multe
Convenția Naţională pentru Monarhie Constituţională (CNMC) scrie despre Regele arestat, aducând grave acuzaţii Casei Regale:
PSDragnea vrea să umple de privilegii Casa Regală confiscată de Radu Duda şi de fata
Rânduri scrise în timpul slujbei de înmormântare a Reginei Ana în necropola regală de la
Voi explica aici de ce, regalist declarat fiind, sunt contra realizării unui referendum pentru monarhie
Zvonul oribil care circulă tot mai insistent în aceste zile este că Prinţul Nicolae, dezmoştenit
Share