home POLITICA Casa Regală se apropie rapid de coaliţia PSD – ALDE

Casa Regală se apropie rapid de coaliţia PSD – ALDE

Share

Casa Regală devine tot mai apropiată de coaliţia PSD – ALDE, pe măsură ce Margareta şi Radu Duda primesc noi privilegii. Ceea ce se întâmplă acum este dramatic şi va avea consecinţe în timp.

Prinţul Nicolae: Regele nu ştia că am fost nevoit să plec din România

Legea privind Statutul Casei Regale va fi adoptată în procedură de urgenţă. Senatul a acceptat, luni, solicitarea lui Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de iniţiator. Propunerea legislativă privind Statutul Casei Regale va fi adoptată în procedură de urgenţă.

Iniţiativa ar fi, conform Senatului, un gest de respect faţă de rolul pe care Casa Regală l-a avut în decursul istoriei. Dacă vom combina lucrurile între ele, vom ajunge la concluzia că lucrurile în realitate stau altfel.

Casa Regală este dominată de un grup de oportunişti avizi de bani

Casa Regală de România a fost confiscată de câţiva ani de un grup de oportunişti avizi după putere şi bani. Foarte mulţi bani. Radu Duda, un actoraş mediocru din Iaşi, a ajuns consortul Principesei Margareta.

Despre aceasta se spune încă de la începutul anilor 90 că, în timp ce tatăl wi era preocupat de problemele României, ea fremăta să se apropie de puternicii zilei. Ca şi acum. Este cunoscută criza de isterie pe care a făcut-o în 1992, aflând că micul Nicolae, de şase ani, a fost adus de bunicul lui în Bucureşti.

Motivaţia se vede mai bine acum. Fosta reşedinţă a Regelui şi Reginei de la Versoix a fost vândută de Duda şi Margareta. Acum, acolo este o dezvoltare imobiliară. În fapt, cei doi sunt recunoscuţi pentru propensiunea lor către afacerile imobiliare.

Casa Regală vrea acum să sugă bani de la buget. PSD-ALDE vrea să aservească regalitatea

Şi vrea acest lucru, folosind blazonul regal. Se pare că cei doi l-au scos pe prinţul Nicolae din linia de succesiune pentru asta. Acum, pregătesc următorul pas. Legalizarea aservirii. Veştile despre sănătatea Regelui au fost contradictorii în ultimul timp.

În octombrie, cu o zi înainte de ziua Sirului, am aflat că nu-i e deloc bine. Următorul semnal negativ a venit cu o zi înainte de onomastică, atunci când Regele îşi sărbătorea tradiţional ziua. În urmăr cu câteva zile, a apărut informaţia că Regele se simte mai bine, deci Margareta poate să plece din Elveţia în ţară. Acum înţelegem mai bine de ce.

După ce-şi rezolvă ploile cu PSD-ALDE Margareta, nu cumva vom afla că Regele Mihai I a murit? E o simplă întrebare retorică.

Casa Regală blătuieşte cu PSD-ALDE

Am discutat şi am hotărât împreună cu omologul meu de la Camera Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, să propunem această iniţiativă legislativă ca un gest de respect faţă de rolul pe care Casa Regală a României l-a avut în decursul istoriei. Vă rog să fiţi de acord cu derularea acestui proiect în procedură de urgenţă.

, a spus în plenul Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Crede cineva că, brusc, Tăriceanu a fost pătruns de respect pentru regalitate şi istoriei, dimpreună cu Dragnea?

Propunerea liderului ALDE a fost aprobată cu 81 de voturi ”pentru” şi 19 voturi ”împotrivă”.

Substanţa chestiunii cu Casa Regală

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus pe 7 noiembrie o iniţiativă legislativă. Aceasta este pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Proiectul prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat. Potrivit expunerii de motive, iniţiativa legislativă urmăreşte recunoaşterea personalităţii juridice pentru Casa Regală a României.

De asemenea, se urmăreşte recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României ca poziţie onorifică. Ea ar fi asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat. Între atribuţii se află adoptarea Statutului Casei Regale a României.

Casa Regală de stat a Republicii România

De asemenea, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României. Strict în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale publice, care să fie finanţat de la bugetul de stat. Aceasta în limita alocării bugetare şi atribuirea în folosinţă gratuită a Palatului Elisabeta.

Însă cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului. Palatul – ca sediu al Casei Regale a României.

Finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului.

, potrivit textului normativ.

Blablabla comunistoid

Potrivit unui comunicat al Senatului, aceste prevederi vor asigura cadrul pentru o implicare şi mai intensă a Casei Regale în cadrul societăţii româneşti.

Este nevoie, mai mult decât oricând, de o instituţie deasupra politicii partinice. în care românii să vadă un reper de echilibru şi continuitate.

, se arată într-un comunicat de presă al Senatului. Dragnea şi Tăriceanu susţin că iniţiativa legislativă este o recunoaştere pentru modul în care Regele Mihai şi-a făcut datoria faţă de ţară.

Citeşte şi
PSD a ajuns foarte jos în sondaje, spune sociologul Bruno Ştefan de la BCS, iar
Protestatarii PSD, prezenti duminica in fata Palatului Cotroceni, au fost din nou foarte agresivi fata
Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu cei pe care i-ar dori in
Presedintele ALDE Botosani, Liliana Mincă, a dat vina pe PSD pentru rezultatul prost obtinut de
Viorica Dăncilă a discutat aproape două ore cu senatorii și deputații PSD despre moțiunea de
Viorica Dăncilă a reușit să detensioneze ședința Comitetului Executiv al PSD, la finalul discuțiilor, făcând
PSD protestează la Cotroceni pentru libertatea lui Liviu Dragnea. La trei săptămâni de la condamnarea
Senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma susţine că partidul ar trebui să ocupe zona de
Şerban Nicolae a declarat în Senat, unde s-a dezbătut moţiunea prin care Opoziţia a cerut
Senatorul USR Mihai Goțiu a acuzat coaliția de guvernare că a încercat extinderea mandatului de
Share